影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 SandyKL 於 15-10-04 發表係f

原帖由 JP 於 15-10-04 發表
佢經過軍訓洗禮,應付到嘅
戥佢辛苦,粉心態嚟嘅。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

SandyKL 發表於 15-10-4 13:37
但還是好過TBB啲劇,近期嘅《無雙譜》重拍1981年嘅劇本,我至睇咋。
最慘佢D特技同1981年差唔多, 但演員就無司棋姐咁靚呢!

水晶宮

Sumyeema1 發表於 15-10-4 08:32
對金淑恩劇本有期待,希望是個完整的好故事……

呢期D韓劇一係麻麻,一係虎頭蛇尾……
近排既韓劇真係太多虎頭蛇尾, 睇睇下無哂心機, 轉左去睇大陸劇 琅琊榜, 又幾好睇.

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:係fb見到《太陽》拍攝照片,宋鐘基都拍得幾

原帖由 SandyKL 於 15-10-04 發表
係fb見到《太陽》拍攝照片,宋鐘基都拍得幾辛苦。
真係年紀大D都頂唔順,好彩仲基後生細仔,呢張相仲基好似冇咁瘦

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+JP+於+15-09-30+發表又有upda

原帖由 Sumyeema1 於 15-10-04 發表
對金淑恩劇本有期待,希望是個完整的好故事……

呢期D韓劇一係麻麻,一係虎頭蛇尾……
我都好中意金恩淑的劇,唔計劇本好唔好,佢真係將愛情劇寫得好浪漫雖然係假嘅,但睇得開心已足夠

琥珀宮

引用:Quote:SandyKL 發表於 15-10-4 13:37 但還

原帖由 WChan 於 15-10-05 發表
最慘佢D特技同1981年差唔多, 但演員就無司棋姐咁靚呢!
九千歲還是劉克宣入形入格啲,起碼夠老吖。所以韓劇仲係佔優。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 SandyKL 於 15-10-04 發表係f

原帖由 ccdccl 於 15-10-05 發表
真係年紀大D都頂唔順,好彩仲基後生細仔,呢張相仲基好似冇咁瘦
回彈少少。

水晶宮

SandyKL 發表於 15-10-5 14:14
九千歲還是劉克宣入形入格啲,起碼夠老吖。所以韓劇仲係佔優。
無錯, 對TBB 無咩期望架啦, 重點睇韓劇!!

伯爵府

回覆 WChan 的帖子

KBS TV否認《太陽的後裔》緩播 接檔《生意之神》

近日,由宋仲基和宋慧喬連袂主演的電視劇《太陽的後裔》被傳緩播,對此KBS TV方面闢謠稱無此事。

日前有媒體報導原定於2016年1月末或2月開播的KBS 2TV全新水木劇(週三週四播出的劇集)《太陽的後裔》因中國的審核和拍攝日程的延緩將延期至4月開播。對此KBS TV表示:「現在還不確定《太陽的後裔》準確的播出日期,但確實是接檔《生意之神:客主2015》播出。”
《生意之神》共36集,現已播出13集,預計於明年1月末2月初播完。
《太陽的後裔》圍繞美麗的南國風光展開,講述了特戰部隊海外派兵組組長柳時鎮(宋仲基 飾)和外科醫生姜慕妍(宋慧喬 飾)之間的愛情故事,由《巴黎戀人》、《布拉格戀人》、《紳士的品格》的編劇金恩淑與《女王的教師》的編劇金元錫共同執筆。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:回覆 WChan 的帖子KBS TV否認《太陽的後裔

原帖由 JP 於 15-11-10 發表
回覆 WChan 的帖子

KBS TV否認《太陽的後裔》緩播 接檔《生意之神》
唔明……韓國電視劇幾時播,點解要等中國檢視?

伯爵府

Sumyeema1 發表於 15-11-10 13:17
唔明……韓國電視劇幾時播,點解要等中國檢視?

《太阳的后裔》未播先火 高价输出中国
六月 8, 2015 8:52

据悉,由演员宋慧乔、宋仲基主演的KBS 2TV新剧《太阳的后裔》版权将以每集高达23万美元的价格输出至中国。

据了解,此价格要比KBS 2TV金土剧《制作人》每集价格高出20万美元。有关人士们推断其原因在于该剧为100%预先制作流程。众所周知,韩国此前推出的预先制作电视剧在收视率方面都未取得理想的成绩。不过中国的电视剧都是预先制作后等待电视台的编制。因此,电视剧《太阳的后裔》可以在预先制作的期间通过中国的审核,审核顺利的话,甚至可以在中韩两地同时播出。对此,有关人士表示:“许多韩剧在输出当时非常依赖于出演明星的知名度,而且很多韩剧都与‘现场直播’方式差不多。除此之外,电视剧播到后半部分时还常常听到降低作品艺术性的评价,在这点,中国方面对于电视剧《太阳的后裔》的期待值是相当高。”

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:Sumyeema1 發表於 15-11-10 13:17 唔

原帖由 JP 於 15-11-10 發表
《太阳的后裔》未播先火 高价输出中国
六月 8, 2015 8:52
Thanks, JP, 明白了……

伯爵府

回覆 SandyKL 的帖子

仲基好型又令仔!超期待~~

《太陽的後裔》宋慧喬宋仲基 劇照中展現最美主角搭配

《太陽的後裔》中宋慧喬與宋仲基完美搭配,俊男美女格外吸睛。

11月11日播出的KBS的美國新聞的“K Story in America”中介紹並公開了《太陽的後裔》劇中照片。
照片中宋慧喬與宋仲基的美麗與帥氣無人能及,立刻吸引了觀眾的目光,在劇中飾演一位女醫師姜慕妍的宋慧喬,相當清純素淨打扮展現出單純美貌,而穿著正式軍服的宋仲基則是充
滿氣勢,帥氣的領導魅力令電視機前的女性粉絲心動不已。特別是宋慧喬與宋仲基的俊男美女搭配,相當登對令人賞心悅目,更加期待這部電視劇的播出。

宋慧喬與宋仲基所演出的《太陽的後裔》是KBS首度在播出前已完成所有事前製作的電視劇,在陌生的土地與極限的環境中所產生的愛情與成長,透過懷抱著夢想的年輕軍人與醫師,突顯出生活中的價值與驚天動地的愛情,本劇預計將於明年初播出。

翡翠宮

回覆:宋仲基、宋慧喬確定出演新劇《太陽的後裔》

等到頸長

yuyu.c    發表於 15-11-13 20:05

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男角我LIKE

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

引用:男角我LIKE

原帖由 Pollyowen 於 15-11-14 發表
男角我LIKE
稀客呀!係呢度見到你

瑪瑙宮

coo1068 發表於 15-11-14 12:24
稀客呀!係呢度見到你
咁都比你捉到
最近睇MYTV有部宋慧喬做失明人士, 俾C6毒到睇左3集, 喬妹好靚, 男角唔知咩名,不過都幾靚仔

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

引用:Quote:coo1068 發表於 15-11-14 12:24 稀客

原帖由 Pollyowen 於 15-11-14 發表
咁都比你捉到
最近睇MYTV有部宋慧喬做失明人士, 俾C6毒到睇左3集, 喬妹好靚, 男角唔知咩名,不過都 ...
套戲叫咩名我地有缘

瑪瑙宮

coo1068 發表於 15-11-14 12:44
套戲叫咩名我地有缘
唔知咩<那些年風在吹> 好似

水晶宮

引用:等到頸長

原帖由 bb2 於 15-11-13 發表
等到頸長
真係變左長頸鹿