時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

wellmax 發表於 19-8-29 09:27
可能因為我做投資銀行,大陸人有錢到咩程度,我只能夠說望塵莫及,哈!仲心諗,就算賺一百萬一個月我呢世 ...

請問你地有無助養兒童,我就養咗2個中國小孩,明天我會cut咗佢,再張你們的說話寄給他,再會鬧爆他,咁有錢扮窮欺騙我的同情心,雖然他只有4及6歲,估不到咁細個就講大話,仲話自己在山區住⋯⋯頂佢個制,多謝你地話我知,中國大把錢,我會叫佢倆個食自己架啦

大宅

caydentong 發表於 19-8-29 17:30
請問你地有無助養兒童,我就養咗2個中國小孩,明天我會cut咗佢,再張你們的說話寄給他,再會鬧爆他,咁有 ...

唔好咁嬲啦~我好欣賞你的善心
我相信你助養的2位小朋友並沒有欺騙你,就算你真的被騙也是相關機構
其實每個地方都有富有既人同窮人,就好似香港咁,有富豪亦有一家6口住100尺 劏房既家庭
中國人口太多,相信富有既人佔既比例並唔多

大宅

caydentong 發表於 19-8-29 17:30
請問你地有無助養兒童,我就養咗2個中國小孩,明天我會cut咗佢,再張你們的說話寄給他,再會鬧爆他,咁有 ...

記得講埋我地要靠大陸架,我地只係塵埃,無左我地吾會死架,我地太自視過高啦,助咩養?人地咁有錢,我地見識太少,活係自己世界,自吹自擂咋!

大宅

Baobubu 發表於 19-8-29 18:30
唔好咁嬲啦~我好欣賞你的善心
我相信你助養的2位小朋友並沒有欺騙你,就算你真的被騙也是相關機構
其實每 ...

我諗都係留返有錢人助養好啲啦!我呢啲都係小市民,無謂做完俾人笑

大宅

maww 發表於 19-8-29 18:31
記得講埋我地要靠大陸架,我地只係塵埃,無左我地吾會死架,我地太自視過高啦,助咩養?人地咁有錢,我地見 ...

多謝你提點,明天一早會打去,你唔駛擔心,一定唔會再助養,中國人多謝你地,令佢地知道講大話會有後果,死屎啦!我唔會再浪費金錢去山區,扮晒窮,原來住半山,頂佢個制

子爵府

caydentong 發表於 19-8-29 19:13
多謝你提點,明天一早會打去,你唔駛擔心,一定唔會再助養,中國人多謝你地,令佢地知道講大話會有後果, ...

你真係有助養至好呀?
緣起緣滅,一切由心!
謊言妄語必招天譴!

weldrick    發表於 19-8-29 21:09

大宅

caydentong 發表於 19-8-29 19:13
多謝你提點,明天一早會打去,你唔駛擔心,一定唔會再助養,中國人多謝你地,令佢地知道講大話會有後果, ...

愛國人士麻煩講得出做得到啦,支持國家要行動架,靠把口咩?

大宅

ASJ2008 發表於 19-8-29 19:21
你真係有助養至好呀?
緣起緣滅,一切由心!
謊言妄語必招天譴!

人地既事都要管,果然係物以類聚!

子爵府

maww 發表於 19-8-29 19:23

你管又得?人管又唔得?
如此雙重標準,目前社會只有一種「人」係咁,
物以類聚也!

大宅

ASJ2008 發表於 19-8-29 19:33
你管又得?人管又唔得?
如此雙重標準,目前社會只有一種「人」係咁,
物以類聚也!

我只係叫愛國人士幫忙,你係直接質疑人,邊個係管人自己知啦下話?中文都理解吾好,點溝通!

大宅

pylbowie 發表於 19-8-28 10:53
叫左個眼睛受傷既女暴徒去報警未吖?
究竟個女暴徒隻眼係邊個整傷㗎?
醫護人員唔該出下聲啦!

呢單嘢呃……啲醫護包曬眼……扮曬重傷出來抗議,現在受傷嗰位走出來, 絕口冇提受傷過程, 都想知點解!

大宅

另外,好心大家睇下明珠台個訪問啦! 啲大學生自己都講咗要搞《港獨》, 絕對冇人屈佢㗎, 撐佢嗰班係咪一齊玩港獨呀!?

男爵府

BK Milk勳章

weldrick 發表於 19-8-29 20:47
另外,好心大家睇下明珠台個訪問啦! 啲大學生自己都講咗要搞《港獨》, 絕對冇人屈佢㗎, 撐佢嗰班係咪一 ...

佢哋係活在自己幻想果個世界,每一件事都係靠意念去維持,我哋依d平凡人係理解唔到。

大宅

doris880 發表於 19-8-29 20:55
佢哋係活在自己幻想果個世界,每一件事都係靠意念去維持,我哋依d平凡人係理解唔到。 :hap ...

之前啲大學生搞個 《大家攬炒》聚會, 邀請嘅嘉賓就係黃台仰,陳浩天。 大家心照佢哋想要分享啲乜嘢 拯救香港大計! 也要多謝立x媒體的D董事出場, 用黃色媒體去滋養黃人的思想模式。

子爵府

weldrick 發表於 19-8-29 20:47
另外,好心大家睇下明珠台個訪問啦! 啲大學生自己都講咗要搞《港獨》, 絕對冇人屈佢㗎, 撐佢嗰班係咪一 ...

所以 黃秋x在 FB 立即 割席,講明自己不是港獨!

大宅

香港仲有好多人懵閉閉, 畀利用咗都唔知,黃秋x 平時咁愛發言都收口, 唔該大家醒少少啦!

大宅

你真係有助養至好呀?
緣起緣滅,一切由心!
謊言妄語必招天譴!

香港人助養好出奇咩?你可以死心啦!我一定有助養,由每日七元捐到用月費,不過我現在才知大陸騙人原來用人既同情心,平時俾啲慈善機構話佢地窮,現在我會采佢都有味,cut 味cut 囉,我又可以慳返幾百蚊,做其他,咁多年都無諗過佢地會中國人騙中國人,成鬼人話山區有兒童無書讀,又一時話無水,又寄好多宣傳單俾我,我會張所有捐俾中國的捐款一次過cut晒,等佢地有好日子,可以做返有錢人,我仲會張大家既訊息,寫返封信,話佢地騙助養人真無恥,有錢扮無錢,好彩有班人話我知你地咁有錢

大宅

maww 發表於 19-8-29 19:23

啲錢係我,cut 咪cut 囉,我無所謂,仲多咗錢係袋,係你地話我知,佢地勁有錢,係度扮窮,所以我唔會再理,咩無書讀呀⋯⋯咩山區無水,嗰啲,原來都係住半山,大把水用到唔用,你地講得啱架,咁有錢駛鬼要人助養咩⋯⋯一定一定明天立即cut ,等佢地可以做返正常人

男爵府

你真係有助養至好呀?
緣起緣滅,一切由心!
謊言妄語必招天譴!

你真係唔好睬佢啦,大陸人有錢你信佢唔知?全世界都有貧富懸殊佢又會唔知咩?難道佢係白痴嗎?香港大把有錢人,咁唔通全個香港冇窮人?同呢d人講嘢慳番啖氣好過,佢地d歪理鐘意點講就由佢地啦,佢就捉住我地話大陸人有錢黎發神經,咁多謝我地話佢知大陸人有錢,我想話佢知佢有病,精神病,不如搵醫生睇睇,唔知佢又聽唔聽呢

男爵府

BK Milk勳章

weldrick 發表於 19-8-29 21:01
之前啲大學生搞個 《大家攬炒》聚會, 邀請嘅嘉賓就係黃台仰,陳浩天。 大家心照佢哋想要分享啲乜嘢 拯救 ...

佢哋根本係知道自己做緊乜,只要死都唔認,就可以瞞天過海,真係天真!

首頁

尾頁

跳至