時政擂台

跳至

首頁
56789...11

尾頁

珍珠宮

baby1628 發表於 22-10-14 07:58
當年大把既得利益者滿肚腸肥,睇下爆眼女,攞住幾千萬去咗加拿大印印腳

呢啲人真係等天收

子爵府

我仲好記得日日要諗有咩車返工既日子

珍珠宮

yeemeif 發表於 22-10-14 08:25
果個張超雄正垃圾 佢有份話呢班黑暴只係細路
...

細路只係美其名氹佢哋去犯法,氹佢哋犯法唔需要負責!年青人及家人比呢啲垃圾害死

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我都永遠記得果陣啲人點樣破壞同搞三罷,當年仲要大住肚慢慢行返公司
真心唔明點解會有家長支持

水晶宮

印象深刻

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

永世記得返工要跨欄
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

當年元朗返工,坐西鐵到錦上路要轉其他交通工具,條隊長到呢,又提早封站好在老細都叫我早走。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

czl115 發表於 22-10-14 07:08
唔明點解咁多人對呢種破壞自己家園的行為表示理解和支持

因為有啲人唔係靠返工過活
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

醒目開學勳章

Amy1974 發表於 22-10-14 07:15
唔難理解,啲小朋友覺得無前途,無希望。

打成世工都供唔起樓,叫啲領導人打壓地產商又無人理,仲要停建 ...

真係理解唔到,覺得無前途就破壞自己地方同建設,甚至打人燒人都得??呢啲係咩道理呀???
香港真係去到無飯食??

我哋少年時要嘅嘢都係捱返嚟㗎!唔通天跌落嚟??當年連讀書機會都唔多,打兩份工,食包當一餐!去街、睇戲、買衫呢啲咁奢侈嘅無得享受!比心機做嘢,遇到合時機就把握去做!真係自己慢慢儲返嚟架!唔係香港點有現在咁繁榮!

上街暴動就可以滿足到佢哋要求???真係讀咁多書都咁唔理智!

伯爵府

baby1628 發表於 22-10-14 07:58
當年大把既得利益者滿肚腸肥,睇下爆眼女,攞住幾千萬去咗加拿大印印腳

唔係去左呆灣咩?

大宅

永遠記得班暴徒掘地,阻路,唔比尔返工,摧淚彈,無夜街去的日子。

子爵府

ricecooking 發表於 22-10-14 08:18
真係咁咩?5大素求係買樓?諗下背後金主係咩人

依家問番d黃人5大素求係乜?我估9成冇人可以答得出

子爵府

我呢邊嗰時巴士都停,個仔返學返唔到,老公又返唔到工,後尾有返巴士,我老公搭火車去大埔返工,喺大學站已經停駛,返屋企又返唔到返工又返唔到喺個火車度坐左幾個鐘,出閘好耐先搵到的士,班垃圾真係好乞人憎,我喺沙田市中心見過岑妖帶住班後生仔話要邊度邊度攻入去,當時好大班人所以搵唔到機會錄低佢,之後我就買咗防窺膜,見到呢啲就搵機會拍低佢send去當時嘅舉報渠道,而家出去活動,時不時都聽啲家長講想移民,原因唔係話呢班人搞到香港好複雜好亂,係話怕第時個小朋友去衝嘅時候俾人捉到會坐監

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

住我樓上鄰居約5x女士當年返工見到佢,佢成日同我講太子站死左好多人,我解釋比佢聽無可能,佢話我比政府誤導,我都費事同佢再講,心想點解有咁多無知既人,唔用腦。

子爵府

打成世工都供唔起樓,叫啲領導人打壓地產商又無人理,仲要停建 ...

你咁嘅諗法真係好難令人理解

公爵府

2024勳章

用小朋友呢個字形容真係好嘔心, 我昨日見2個身穿校服既中學生係地鐵車箱內攬嚟攬去摷嚟摷去, 呢d仲係"小朋友" , 你小朋友既定義係指智商吧

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

bivian_bivian 發表於 22-10-14 06:54
我都會永遠記得嗰時我響荔枝角放工,返屋企要經歷過三次轉車先可以返到坑口,歷時三個鐘
...

公司喺上環,試過幾次,d人由中環殺過黎,老細即刻叫我地收工走人

子爵府

小肥兔 發表於 22-10-14 07:39
現在的香港, 有邊個無工返? 有工無人做就大把

有邊個無飯食? 無良父母虐兒餓死兒童新聞就有,一切皆人禍 ...

呢啲人思想好有問題,一拍兩散喎,自己唔好就想人衰

男爵府

新聞有名果D, 日後見工見真章.

水晶宮

2024勳章

vincat 發表於 22-10-14 08:47
我仲好記得日日要諗有咩車返工既日子

我都記得,有段時間每朝起身第一件事,係開電視睇下港鐵今日有無事,行唔行得

首頁
56789...11

尾頁

跳至