親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Hi bik1229,

Is Airasia depart from Macau or Shenzhen? Did you try this airline before? Was it good?

I am not really understand their ticket fare from their wesite. May I know when u will go to KK and how much by this airline?

Thx.

LongRyan

原文章由 bik1229 於 08-4-11 12:53 發表
JChan,

Yes, I understand. But, I select the one is Air ticket plus hotel. It seems that the prices varie a lot.

Maybe I can consider to buy Air Ticket from AsisAir only, and reserve hotel in HK Ag ...

珍珠宮

回覆 #141 LongRyan 的文章

LongRyan,

I plan to visit KK in end of July. I didn't try AirAsis before, but heard from some friend, the comment is OK base on such low price.

For KK, u need to depart from Shenzhen.

U just need to select your departure date. They will show u the price exclude tax. My fd. said it will charge u below $1,000 for round trip after adding tax & mis. charge.

珍珠宮

回覆 #136 JChan 的文章

Jchan,

I've already checked the hotel price from AirAsia & Wincastle. They offer the prices are more or less the same.

Anyway, thank u for your info.

珍珠宮

thanks bik1229.

BTW, 有無人去過沙巴既poring溫泉? 好似入面有個小朋友水上樂園, 係唔係呢?

原文章由 LongRyan 於 08-4-11 15:02 發表
Hi bik1229,

Is Airasia depart from Macau or Shenzhen? Did you try this airline before? Was it good?

I am not really understand their ticket fare from their wesite. May I know when u will go to KK a ...

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

康泰係我上個sat去branch度拎黎睇ga...我都矛留意到個價係去到summer...唔巧意思...

我今日though左我個fd做果間westminster book左喇...6/6-9/6...2大1小...tanjunk 3night + ka airline...去程0800回程好似係12xx...total連tax/所有附加費=10,6xx...如果你book真係要快手...因為我今日book ge時候已經好full...我fd係要搭佢入面d人黎幫我hold ticker...e+酒店都未confirm到...我都等緊佢消息
原文章由 GaryF 於 08-4-11 13:18 發表
我今朝都睇過康x架, 都未出, 唔通9點先出?
Yeah! 好野, 妳做先頭部隊啦, 最好在沙巴機場拎張市區地圖比我啦, 錫晒妳!

琥珀宮

我有個澳門朋友...佢經airasia book過幾次...都無問題...佢早幾個月介紹過呢間野比我ga...不過對於我要拖住個細ge...好似唔係好方便咁...所以我唔諗囉...佢幾次都係book佢果d超discount ticket出去玩...免費果隻佢都try過(當然要比番d tax/service charge咁啦)佢話矛問題...短程機佢覺得無野食都ok...因為真係平好多
原文章由 LongRyan 於 08-4-11 15:02 發表
Hi bik1229,

I am not really understand their ticket fare from their wesite. May I know when u will go to KK a ...

男爵府

嚇得我呀...6月淡季去都咁full?! 睇真d, 原來妳係黐住公眾假期, 唔怪得知啦, 嚇死人咩!:;pppp:
我下星期會搞掂架啦!

原文章由 portiabb 於 08-4-11 22:30 發表
康泰係我上個sat去branch度拎黎睇ga...我都矛留意到個價係去到summer...唔巧意思...

我今日though左我個fd做果間westminster book左喇...6/6-9/6...2大1小...tanjunk 3night + ka airline...去程0800回程 ...

珍珠宮

portiabb, 唔該晒.

咁你朋友係澳門出發定係深圳呀?

原文章由 portiabb 於 08-4-11 22:37 發表
我有個澳門朋友...佢經airasia book過幾次...都無問題...佢早幾個月介紹過呢間野比我ga...不過對於我要拖住個細ge...好似唔係好方便咁...所以我唔諗囉...佢幾次都係book佢果d超discount ticket出去玩...免費果隻佢都 ...

[ 本文章最後由 LongRyan 於 08-4-12 09:45 編輯 ]

琥珀宮

55555555555555555555555喇
原文章由 GaryF 於 08-4-12 09:04 發表
嚇得我呀...6月淡季去都咁full?! 睇真d, 原來妳係黐住公眾假期, 唔怪得知啦, 嚇死人咩!:;pppp:
我下星期會搞掂架啦!

琥珀宮

佢係澳門人.....sure澳門出發啦
原文章由 LongRyan 於 08-4-12 09:38 發表
portiabb, 唔該晒.

咁你朋友係澳門出發定係深圳呀?

男爵府

Hi 各位媽咪,
我尋日去左旺角銀行中心搵package 既資料,睇個暑假package 既價錢就好似加幾百,點知再睇清楚下面有個remarks, 寫住5/7-24/8 機票附加費要$1300-$2100!!!!! mouth: 間間旅行社寫既加幅都唔同!我今日會打電話去問清楚,有新消息再上黎話俾大家知啦!

琥珀宮

即係酒店+幾佰...雞票+千幾2千銀
原文章由 sara11 於 08-4-14 10:56 發表
Hi 各位媽咪,
我尋日去左旺角銀行中心搵package 既資料,睇個暑假package 既價錢就好似加幾百,點知再睇清楚下面有個remarks, 寫住5/7-24/8 機票附加費要$1300-$2100!!!!! mouth: 間間旅行社寫既加幅都唔同!我今日會 ...

男爵府

sara11,

妳坐咩機呀? 因為好奇怪架, 我睇永x個package, 如坐港龍就加機票旺季附加費$250/人, 但係馬航就加$1800/人, 都唔知咩事??? 會唔會差咁遠呀???
原文章由 sara11 於 08-4-14 10:56 發表
Hi 各位媽咪,
我尋日去左旺角銀行中心搵package 既資料,睇個暑假package 既價錢就好似加幾百,點知再睇清楚下面有個remarks, 寫住5/7-24/8 機票附加費要$1300-$2100!!!!! mouth: 間間旅行社寫既加幅都唔同!我今日會 ...

男爵府

Hi GaryF,

永安KA既機個價錢出到30/6, 好多間旅行社都話淨係MH出左暑假加幅!不過星晨又出左KA既價錢,加$490, 但係佢既 package 又貴d,所以都要坐低計清楚先知邊到抵!
我見之前有媽咪話Magellan 有炎蛇,所以我暫定住Tanjung!
我格完價再同你講詳盡d!

原文章由 GaryF 於 08-4-14 12:58 發表
sara11,

妳坐咩機呀? 因為好奇怪架, 我睇永x個package, 如坐港龍就加機票旺季附加費$250/人, 但係馬航就加$1800/人, 都唔知咩事??? 會唔會差咁遠呀???
...

男爵府

sara11,
唔係呀, 永x 出左暑假價啦, 妳要先選7月出發既日期再search就會有架啦, 真係寫住每位加$250架!
原來妳都係怕炎蛇 所以我都係諗住Tanjung, 妳記得唔好去Sapi島呀, 有大小蜥蝪架! 同埋又有人話果度既海水無咁清喎, 所以我諗住去Manukan島, 又多魚仔!

原文章由 sara11 於 08-4-14 13:21 發表
Hi GaryF,

永安KA既機個價錢出到30/6, 好多間旅行社都話淨係MH出左暑假加幅!不過星晨又出左KA既價錢,加$490, 但係佢既 package 又貴d,所以都要坐低計清楚先知邊到抵!
我見之前有媽咪話Magellan 有炎蛇,所以我暫定住Tanjung ...

男爵府

GaryF,
永安覆左我價錢,七月十五日開始要暑假附加費,所以我plan 10-14/7, Tanjung - Kinabalu seaview :5 days 4 nights, adult = $5698, child = $2599 (including all surcharge/tax)
我會再問多幾間,到時再報料俾你知!
你打算幾時出發,坐咩機?

原文章由 GaryF 於 08-4-14 13:33 發表
sara11,
唔係呀, 永x 出左暑假價啦, 妳要先選7月出發既日期再search就會有架啦, 真係寫住每位加$250架!
原來妳都係怕炎蛇 所以我都係諗住Tanjung, 妳記得唔好去Sapi島呀, 有大小蜥蝪架! 同埋又有 ...

琥珀宮

GaryF

咁你放心得喇...我都係諗至去呢個島...但係我fd advice我..去到先book...因為可以睇定d...唔駛係hk book左限水左個行程...我6/6去...返黎同你地賽後報告啦...
原文章由 GaryF 於 08-4-14 13:33 發表
sara11,
原來妳都係怕炎蛇 所以我都係諗住Tanjung, 妳記得唔好去Sapi島呀, 有大小蜥蝪架! 同埋又有 ...

複式洋房

garyf,
可唔可以pm 埋個 link 比我呀? thanks

男爵府

sara11,

我好煩呀, 諗到頭都爆埋都未有定案!
我個仔7月12日先開始放暑假, 咁如果我坐KA, 咁岩又12/7開始加機票附加費$250/人, 我地一行5大4細, 都幾甘架!mouth:
12/7 Sat又無早機喎, 要13/7 Sun先有早機但又要比一晚酒店附加費$350/房(我地有3房), 咁妳話我係咪諗爆頭呀!

我想問小學如果唔返最後果日有無影響架? 如果可以11/7上機就正囉, 會解決晒我所有問題!

原文章由 sara11 於 08-4-14 14:20 發表
GaryF,
永安覆左我價錢,七月十五日開始要暑假附加費,所以我plan 10-14/7, Tanjung - Kinabalu seaview :5 days 4 nights, adult = $5698, child = $2599 (including all surcharge/tax)
我會再問多幾間,到時再報料俾你 ...

男爵府

portiabb,
我都係咁諗!
到時妳睇下邊間book係最平喎!

原文章由 portiabb 於 08-4-14 14:20 發表
GaryF

咁你放心得喇...我都係諗至去呢個島...但係我fd advice我..去到先book...因為可以睇定d...唔駛係hk book左限水左個行程...我6/6去...返黎同你地賽後報告啦... ...

首頁

尾頁

跳至