家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

請問在許氏兄弟做定期安全嗎 ? 昨天換人民幣, 他們說做定期有4.5哩, 可信嗎 ?

大宅

2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KK20010609 發表於 17-10-19 11:07
請問在許氏兄弟做定期安全嗎 ? 昨天換人民幣, 他們說做定期有4.5哩, 可信嗎 ? ...

許氏兄弟找換店可以做存款咩?唔講真係唔知喎.唔知有冇受50萬存款保障呢?

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我都想知, 信唔信得過

侯爵府

2019勳章

回覆樓主:

無投資成份都Ok,佢有隻基金,有8·5厘

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

回覆 eeaa 的帖子

係呀, 但從來未幫襯過, 唔知道間公司可唔可以信

侯爵府

2019勳章

KK20010609 發表於 17-10-20 13:54
回覆 eeaa 的帖子

係呀, 但從來未幫襯過, 唔知道間公司可唔可以信

好多分店,但其他銀行都有3·8至4厘,唔敢講搏唔搏

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

今日睇到,真係好吸引

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆樓主:

請問做唔做得過,保唔保本?

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

hkppman 發表於 17-12-4 15:38
請問做唔做得過,保唔保本?

沒有50萬存款保障~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

KK20010609 發表於 17-10-19 11:07
請問在許氏兄弟做定期安全嗎 ? 昨天換人民幣, 他們說做定期有4.5哩, 可信嗎 ? ...

許氏職員剛剛同我講,其實佢哋都有做定期存款。港幣半年6厘利息,20萬起,一年以上再高d,好吸引哦,但唔敢試呀!有冇人係佢哋公司做過定期ga?

子爵府

相約1997 發表於 17-12-5 15:38
許氏職員剛剛同我講,其實佢哋都有做定期存款。港幣半年6厘利息,20萬起,一年以上再高d,好吸引哦,但唔 ...

就如大力所說,沒有50萬存款保障~你再看一看細節,是公司如有任何問題,不保障的,我也怕

男爵府

回覆樓主:

經過雷曼事件,我唔會再貪呢d

男爵府

回覆樓主:

但許氏好大集團。都穩陣過美國啲垃圾基金

大宅

2019新春慶豚圓

asd456 發表於 17-12-6 23:36
但許氏好大集團。都穩陣過美國啲垃圾基金

同意,有錢我都會試下。

伯爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咪因小失大

伯爵府

相約1997 發表於 17-12-5 15:38
許氏職員剛剛同我講,其實佢哋都有做定期存款。港幣半年6厘利息,20萬起,一年以上再高d,好吸引哦,但唔 ...
港幣半年6厘利息 ??? 嘩 ! 咁多?
用樓加按套錢出來 2厘, 套息差都有4厘喎, 咁荀? 咁咩投資都不用做了, 坐收4 厘已經好正。

我一陣去8卦下先。

大宅

maymaggie 發表於 17-12-7 10:27
用樓加按套錢出來 2厘, 套息差都有4厘喎, 咁荀? 咁咩投資都不用做了, 坐 ...

八完請告知。

禁止訪問

伯爵府

cinda72. 發表於 17-12-7 15:32
突破盲腸
仙姐, 世事都被你看透了

男爵府

maymaggie 發表於 17-12-7 10:27
用樓加按套錢出來 2厘, 套息差都有4厘喎, 咁荀? 咁咩投資都不用做了, 坐 ...

八完請告知。

首頁

尾頁

跳至