自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:2014年1月 我結婚了2014年10月 我小產了

原帖由 Mrs.YeungMeh 於 14-12-19 發表
2014年1月 我結婚了
2014年10月 我小產了
我都係丫。。

2013 11月結婚
2014 11月bb4個月走了。。

大宅

aliensss2008 發表於 14-12-19 08:41
2014年
家人身體轉差長期住院
拍拖多年既男朋友悔婚
正面咁諗

男朋友悔婚,證明佢唔係Mr. Right佢係Mr. Wrong 自願離開你
留返個位置俾真正對的人

好朋友同你反面
佢都唔係真心愛你
愛一個人只會為對方痛心
唔捨得唔理你架

新工唔開心就東家唔打打西家

家人身體抱恙要長期住院
你又暫時單身
新工又唔使同佢咁上心
呢段時間
不妨將心思放o係陪伴親人米仲好?

加油
年年難關年年過!

公爵府

2014年, 唔開心既一年

3 月尾, 比前公司LAID OFF, 仲要係原先已經講好哂數, 好好咁話會留我做其他職位, 傾好哂, 點知月尾埋數前, 一句對唔住比個大信封我, 仲要我即走, 個感受超唔好受, 話哂做左差唔多三年, 同班同事感情好好, 好唔捨得, 仲要臨收工先比信我, 攪到我同班同事FAREWELL都無, 散水餅都無比佢地食, 仲要拎唔哂D野, 要搵屋企人上來公司幫我拖三大袋野走, 好似比人炒咁, 個感覺超唔好受, 把聲已經震哂同老闆SAY GOODBYE兼還番D書比佢, 未行到去出門口一經過同班同事一齊坐既位時, 眼淚已經控制唔到.................. 結果嗰晚坐左喺公園度喊左好耐.......

4 -5 月開始, 以前公司有幾個男仔同我好FD的, ,慢慢的開始唔搵我, 唔知咩野事, 我乜都無做過, 只係離開左間公司姐, 就唔搵我

6月開始番新工, 新工人工高左同地點近左, 番工時間短左, 本應開心, 但同事就超差, 好多是非, 唔開心, 無左之前嗰種番工既開心法

慢慢咁, 我就同之前班同事脫左節, 以前對我好好嗰位男同事, 乜都話我知, 就運臨上機前都話我知, 但之後要我睇番FB, 又或者睇番GROUP CHAT先知佢做過D咩, 小左搵我, 搵我都傾唔夠兩句就BYE BYE都唔講就無出聲

見到面又無以前對我咁好, 好似冷淡左咁

以前公司有好多活動, 會一齊玩, 做年做節大家一定出去食飯, GATHERING, 大家都好開心, 成班同事好YOUNG, 好夾, 好似朋友咁, 我又多身邊D男同事鍚, 現在番工, 各自為政, 個個都保護自己, 仲要防下D公司小人, 有D好衰格既同事, 番工唔開心, 做事做節都無一齊出去食飯, 中秋都係自己帶飯盒

現在, 之前班同事已經好小搵我, 之前仲話要每個月攪一次活動, 現在都2個月了, 唔係我搵佢地, 佢地都唔會搵我, 仲有, 之前話對我好好個男仔, 已經完全消失了, 無搵過我, 以前我FB打句野佢都會LIKE會回應, 現在FB見到我POST D 相LIKE都唔LIKE, 但又同一時間見到佢LIKE人地嗰D喎!

感覺今年自己好似跌左落谷底咁

唔係睇番FB都唔知自己原來有認識過果班人, 同做過果間公司

簡單地總結我2014既一年係, 無左份做得好開心又以為係好穩定既工, 無左一班好好既同事, 更無左D好朋友

已刪除用户

回覆:放底你2014年既傷心事,去迎接2015年

珍珠宮

萬物皆空,因果不空

珊瑚宮

環保接龍勳章

仲未有bb,期望生個健康bb。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我既狗狗一直無乜病痛....
但2014年經歷左兩次大病入左兩次醫院...

我希望佢以後可以繼續健康平安...陪住我小朋友一齊長大
~眼啤啤, 吹咩咩~

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

14年正式離婚了,15年從新出發,在職單親好吃力

子爵府

回覆 maymay220hk 的帖子

我 今年幫人還了筆債 , 仲未知幾時有的回 , 睇怕凍過水, 搞到現在自己睇餸吃飯
阿媽又有輕微中風

感情失意

來年我都覺得很迷茫, 但總要給自己一些的希望, 加油

侯爵府

已經比租人樓幫人供樓幸福得多,證明沒有男女父母家用負擔
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

maymay220hk 發表於 14-12-19 17:39
14年正式離婚了,15年從新出發,在職單親好吃力

add oil!

子爵府

add oil

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yan02 發表於 14-12-19 17:49
回覆 maymay220hk 的帖子

我 今年幫人還了筆債 , 仲未知幾時有的回 , 睇怕凍過水, 搞到現在自己睇餸吃飯:t ...
系呀!大家一起努力 我前夫一蚊都無卑,為有自己同自己 +oil

對仔重細,所以我要健健康康......重要睇住對仔大

水晶宮

我好似冇,c9仔好簡單,食得飽著得暖瞓得到有錢淨就得

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

add oil

男爵府

回覆:Dearkk 的帖子

2014年爸爸走咗趕吾切睇我bb出世,好掛住佢

男爵府

醒目開學勳章

希望我都可以放下2014年既不快事,開心快樂每一天!

大宅

14年11月30日我爸爸走了,很傷心的一年,我想好想可以留住過去爸爸在生時的日子

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

睇晒大家2014既唔開心事~ 我2014年最唔開心係嫲嫲離開了 但我深信她在天國
我身邊都有2位朋友被悔婚 有朋友好想要bb 一直都無 我知道人生好無常 個天有時好似玩人咁 比左你又要收番 有人38wk 都可以無左bb
留住一個人 一份工都難 何況係生命~ 所以要活在當下! 再難捱都會過去 大家加油!2015 但願各位身體健康 個個有工開 揾到岩既人 祝福大家

首頁

尾頁

跳至