用戶登入

找回密碼 | 註冊

22oC.74%

義工

自由講場 今日: 2917|主題: 956620

跳至
診所內⋯⋯⋯⋯⋯

大宅

國民生產總值:2693

流感高峰期,診所內迫滿了人,除了咳嗽聲外,大家都靜靜地等著!然後,有一個虎媽,帶著5歲左右的女兒,登記完後就馬上拿上英文圖書,大聲朗讀,其實她的女兒已經唔舒服,跟本沒有聽虎媽的故事⋯⋯⋯⋯
然後,再來新港人一家四口,大聲呼叫,不停用家鄉話交談,整個診所猶如街市⋯⋯⋯
現在我希望快些睇完醫生快些走,但還有十多個病人先到我⋯⋯⋯⋯⋯⋯

tansyneko    發表於 18-1-17 13:40

寶石宮

國民生產總值:272241

2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

國民生產總值:23321

2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章 瞓得好勳章

水晶宮

國民生產總值:50061

2018勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

samo 發表於 18-1-17 11:56
流感高峰期,診所內迫滿了人,除了咳嗽聲外,大家都靜靜地等著!然後,有一個虎媽,帶著5歲左右的女兒,登 ...
我會同姑娘講聲係診所門外等, 到咁上下番入去睇下到未

大宅

國民生產總值:1660

回覆樓主:

珍珠宮

國民生產總值:39389

開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

流感高峰期,診所內迫滿了人,除了咳嗽聲外,大家都靜靜地等著!然後,有一個虎媽,帶著5歲左右的女兒,登 ...

通常姑娘都會開聲叫靜D架喎!

男爵府

國民生產總值:8188

2018勳章 醒目開學勳章

快D見到醫生, 返屋企休息, 早日痊癒
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

大宅

baby_chu 發表於 18-1-17 12:02
通常姑娘都會開聲叫靜D架喎!

姑娘忙到都唔得閒理

大宅

yywhk 發表於 18-1-17 12:03
快D見到醫生, 返屋企休息, 早日痊癒

Thx

大宅

angelacch 發表於 18-1-17 11:58
我會同姑娘講聲係診所門外等, 到咁上下番入去睇下到未

出面是商場走廊,好焗!只好在診所內等

琥珀宮

國民生產總值:185910

狗年勳章 畀面勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

samo 發表於 18-1-17 12:06
姑娘忙到都唔得閒理

珍珠宮

國民生產總值:42169

2018勳章

希望快啲輪到攞藥回家休息
祝早日康復

珍珠宮

國民生產總值:34011

咁除左口罩仲要帶埋耳塞

珍珠宮

國民生產總值:36855

回覆樓主

真係好心d人自律啦

子爵府

國民生產總值:14191

回覆樓主

問下仲有幾多個到你,然後在診所門外等一陣先返入去
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

子爵府

國民生產總值:11787

2017媽媽節

回覆 samo 的帖子

通常我見咁多人一定會返上屋企等、電話聯絡姑娘 睇排位.... 當然係診所離家不太遠

伯爵府

國民生產總值:16930

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

好怕呢d人

珍珠宮

國民生產總值:42981

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我實出門口等,頂唔順咁嘈
感激遇上你~

珍珠宮

國民生產總值:33904

回覆樓主:

通常咁既情況我會係出面等,係入面又多菌

翡翠宮

國民生產總值:87932

2018勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

等十幾個起碼個半鐘,出去行陣先啦!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎