自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

複式洋房

bubeebubee 發表於 18-1-31 23:41
我覺得無乜必要講, 但係就算講都無乜野, 仲要過左去添, 正常係唔 會介意
...

ok多謝你的意見

珍珠宮

畀面勳章

1314625 發表於 18-1-31 13:25
其實男人未必會因為這個原因而介意,當然開始時都要担白。

但我見你post 未開始你已經好灰,反而男人更怕 ...

講得好!

楼主,做人正面D,既来之則安之!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

接受唔到你破過產既話,就代表佢未夠愛你

複式洋房

SandyWu 發表於 18-1-31 23:59
講得好!

楼主,做人正面D,既来之則安之!

我會努力改善自己生活

複式洋房

szeszes 發表於 18-2-1 00:04
接受唔到你破過產既話,就代表佢未夠愛你

知道

珍珠宮

畀面勳章

煩惱女子 發表於 18-2-1 00:04
我會努力改善自己生活

加油!

人生好多際遇係你估唔到既,所以唔好咁灰!

複式洋房

SandyWu 發表於 18-2-1 00:07
加油!

人生好多際遇係你估唔到既,所以唔好咁灰!

知道,多謝各位姊妹每一位既留言同意見,我會接受不同既睇法,我為左之前個過去係好自責,我好自卑,唔知道將來既人知道我過去會唔會介意同我做朋友同做另一半!我係之前破產四年盡力還錢,每一年做好自己本份同破產管合作,所以到最後順利解除了。但心結仲覺得自己有污點!

用戶要求終止服務

回覆樓主

夠愛其實真係唔會介意,尤其是你唔係因為任何惡習而破產;但當然軒涉現實問題,適當時候一定要向對方旦白。
唔夠愛就乜都唔駛講啦。
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

用戶要求終止服務

煩惱女子 發表於 18-2-1 00:17
知道,多謝各位姊妹每一位既留言同意見,我會接受不同既睇法,我為左之前個過去係好自責,我好自卑,唔知 ...

努力
柳暗花明又一村。
祝好

Btw, 你其實巧勁巧堅強丫,一個人涯過左破產期,仲要係女仔,識貨既男人其實真係會珍惜你架,你既經歷唔易架,亦一定有辛酸,千祈咪睇少自己,比心機。

複式洋房

Wingwingm 發表於 18-2-1 00:22
夠愛其實真係唔會介意,尤其是你唔係因為任何惡習而破產;但當然軒涉現實問題,適當時候一定要向對方旦白。 ...

好希望搵到一個夠愛既另一半啦,各位姊妹經驗多,你地每一位既說話,教導,我都會好好記住

子爵府

煩惱女子 發表於 18-1-31 08:22
大家各位姊妹好! 我已經睇左BK好一段時間.....我有D心結想係呢道講出來.....想俾人分析下.....聽下大家意見 ...

咁你呢四年還左總額既幾多個 % 呢?

仲欠果啲會繼續還嗎? (我指尤其是是同私人借果的)

如果肯負責任到尾, 會加番分!

複式洋房

杜小田 發表於 18-2-1 00:34
咁你呢四年還左總額既幾多個 % 呢?

仲欠果啲會繼續還嗎? (我指尤其是是同私人借果的)

我呢四年破產還了60%, 但已過破產期,已拎解破信,請問我可以點去還錢呢?

用戶要求終止服務

煩惱女子 發表於 18-2-1 00:26
好希望搵到一個夠愛既另一半啦,各位姊妹經驗多,你地每一位既說話,教導,我都會好好記住
...

你自己既經歷也多,而且亦涯過了,竟然冇同家人講,自己一人承擔,你自己都好勁架。
咁難過既一關你都過了,我好佩服你。
記住永遠唔好睇少自己,如果有一日,真係遇到個男人因為你破過產而介意,記住抬起頭潚酒咁走,絶對不用留戀。
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

寶石宮

2023年兔年勳章

煩惱女子 發表於 18-1-31 08:22
大家各位姊妹好! 我已經睇左BK好一段時間.....我有D心結想係呢道講出來.....想俾人分析下.....聽下大家意見 ...

放下過去 希望在明天

子爵府

煩惱女子 發表於 18-2-1 00:37
我呢四年破產還了60%, 但已過破產期,已拎解破信,請問我可以點去還錢呢?
...

好叻, 可以還左 60%

我估你去問啲債主仲收吾收埋尾數, 應該無人會吾收掛!

破產令既義意係債主吾可以迫你還錢, 破產期過啲欠債就能夠一筆勾消
因為咁所以令人覺得申請破產即係沒有誠信

感受到你的改變及真誠重新做人, 祝福您!

複式洋房

Wingwingm 發表於 18-2-1 00:38
你自己既經歷也多,而且亦涯過了,竟然冇同家人講,自己一人承擔,你自己都好勁架。
咁難過既一關你都過了 ...

我知道有d姊妹會問我點解咁大件事唔同自己家人講,我媽家姐係普通人士,並不是有錢人,如果我再同佢地講出難處,佢實際上幫唔到,而心理上只會令佢地更擔心更難過。我知道自己今次咁做岩唔唒,但我會好好仔細睇每位姊妹既意見,由今天好好再反醒自己!

複式洋房

杜小田 發表於 18-2-1 00:52
好叻, 可以還左 60%

我估你去問啲債主仲收吾收埋尾數, 應該無人會吾收掛!

我其實好想還埋個四成d錢佢,應該仲要計埋d利息,我可以主動打去債主話我想還錢嗎?

子爵府

煩惱女子 發表於 18-2-1 00:59
我知道有d姊妹會問我點解咁大件事唔同自己家人講,我媽家姐係普通人士,並不是有錢人,如果我再同佢地講出 ...

其實現在香港地, 好多女仔正正常常, 都一樣孤家寡人,

身邊大把 三到尾至 5X 的老姑婆

香港剩女多隨處都有, 梗有一個係左近, 根本都扯吾到有無破過產到...

如果你有幸遇到啱既人,可以拖手後同佢坦白,要比佢知道你點走過來,
過程學習到什麼

複式洋房

杜小田 發表於 18-2-1 01:05
其實現在香港地, 好多女仔正正常常, 都一樣孤家寡人,

身邊大把 三到尾至 5X 的老姑婆

希望遇到d男人唔好咁勢利,一聽到我破過產既過去就byebye我啦

子爵府

煩惱女子 發表於 18-2-1 01:02
我其實好想還埋個四成d錢佢,應該仲要計埋d利息,我可以主動打去債主話我想還錢嗎?
...

可以試下呀! 打去各 CS 度問, 一定有人會覆你, 但可能會嚇親佢地添, 要請示公司,

因為未遇過啲咁負責任既債仔

如果對方答, 吾需要還啦, 你就可以放下心頭大石, 因為你己盡了最大的努力

首頁
45678...10

尾頁

跳至