0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Lkwingb 發表於 18-3-7 11:57
你又黎返佢野,表明立場

我想架,但泥得佢就預左5會見,5到最後一刻,我都5會泥佢,但就會暗示我老公知,我老公都覺得哩件事好痴線。

大宅

Wyukying 發表於 18-3-7 18:25
我想架,但泥得佢就預左5會見,5到最後一刻,我都5會泥佢,但就會暗示我老公知,我老公都覺得哩件事好痴線 ...

不過最緊要係老公企你果邊! 黎得佢就真係預左關係破裂 依d真係煩死

珍珠宮

Wyukying 發表於 18-3-7 00:34
我哋已經講過的幾點飲完奶,大概幾多個鐘要飲,而佢就私自加奶,又唔問我,如果5係我問佢呀女乖唔乖,佢應 ...

我99餵奶都會打亂曬d時間表,成日覺得係佢肚餓

洋房

Wyukying 發表於 18-3-4 21:59
未呀,夜晚都仲要起身飲奶。我都好想知我女如何咁勁3個中飲10安。

我個仔係40幾日果時都係咁
夜晚臨瞓前三個鐘都飲成9-10 安奶
維持左成個星期
重瞓成5-6 個鐘先醒
又好似冇乜問題
重好長肉⋯一個月重左4 磅(emoji)

複式洋房

kuku1437 發表於 18-3-12 01:20
我個仔係40幾日果時都係咁
夜晚臨瞓前三個鐘都飲成9-10 安奶
維持左成個星期

本身我都覺得無乜嘢,飲到就由佢,但佢扭左2.3日,2日唔肯飲奶,我先去計翻d時間。你個仔飲得快唔快,我女飲6安飲左10個字,過多2個鐘,又再飲5安飲左6.7個字。飲咁耐應該好明顯飲5落。平時飲3.4安都係飲2.3個字

伯爵府

回覆樓主

有部分長輩覺得bb 喊就係肚餓,要飲奶,
根本佢地係唔識處理,覺得俾奶就唔喊,咁就係代表識湊

複式洋房

kakakwok716 發表於 18-3-12 02:04
有部分長輩覺得bb 喊就係肚餓,要飲奶,
根本佢地係唔識處理,覺得俾奶就唔喊,咁就係代表識湊
...

係,我都覺,佢覺得只要佢肯飲,飲幾耐都無問題。。仲要係咁同我講幫人湊bb.人哋d家長讚佢。最搞笑係,我99到有養貓,佢抱我個女申去俾隻貓索(ーー;)完全無諗過如果隻貓出爪會點。不過好慶幸,無事,有事都5知叉唔叉佢好

珍珠宮

melodychui 發表於 18-3-6 11:16
99真的離晒地,如果俾99揍真的要睇實d,我99幫手餵奶,頭髮又唔整理,d頭髮掂到BB奶樽吸啜位,之後又放番 ...
囡嘔奶應該令她吐出口中的奶吐出,我99立即將囡瞓平話等佢吞番d奶,真的痴左綫」<---咁樣好危險,倒流入肺隨時搞到肺炎

別墅

Cherrryredd 發表於 18-3-6 00:49
我bb都係40幾日大, 成日扭食 餐餐起碼食5安先制 結果上星期晚晚狂扭 訓唔到 係到喊 前幾日仲嘔奶塊 同 肚 ...

想問下嘔奶塊係真係一塊野咁?

同埋 B.B. 肚痾係咪睇次數? 因為本身佢地 B.B. d 屎就係唔硬, 我驚肚痾我都唔知!

我仔都係個半月人仔陪月都係餵緊 5 安呀! 所以都好擔心佢會滯!

希望你呀 b 快 d 好返

首頁

尾頁

跳至