少年成長

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢地咁嘅年紀拍拖超過一年, 我會覺得佢地係認真, 起碼個男唔係玩玩下... 做父母會唔開心, 不過唔好對個男恨之入骨... 呢D野你情我願, 雙方同意先會發生... 當然你個女未夠16歲, 點講個男都係犯法.. 既然你個女都唔想攪到報警, 就尊重佢, 報左警對兩個年青人都好大影響...

大宅

Kerry121075 發表於 23-5-10 18:27
近來才發現15歲女兒已經拍拖一年多,她也坦言自從14歲拍拖初期開始就已經跟男朋友持續發生性關係,期間長達 ...

如果個男仔係玩呀女,我會報警。不過我一定強調唔可以有下次。報警唔係宜家,係等呀女考完dse, 有哂心理準備要舉報個男仔先。點睇都係為自己過女行先,再作决定
:-D :-?

大宅

你要求見下個男仔先,睇下佢認真定係賤男,如果係賤男不用講報警,認真拍拖就叫他們不得發生性行為。

大宅

見下個男仔 比啲忠告佢
依家個女有計傾
多溝通

複式洋房

無可能就咁算,樓上咁多人話算數,我又唔相信發生係佢地身上既時候真係會算數,比我就一定報,不過報警之前一定要冷靜,憤怒係必需既,但一定要等待時機,通常熱戀緊既少女一定戀愛大過天,太過激動你個女仲容易反感,陣間佢離家出走仲衰。可以先同個男仔同埋你個女坐低傾下(一定要佢地親自承認做過既錯事,有機會仲要錄低佢) 仲要同個女去睇醫生,Check清楚曬所有野,係醫生既證明下先報警。

子爵府

小圓圓 發表於 23-5-11 23:39
回覆 Kerry121075 的帖子

十五年來悉心栽培的乖女兒突然不再純潔, 悲憤莫名, 恨不得教訓男生一頓! 可以想 ...

同意,樓主攪到咁大,以後女兒唔敢再坦白

子爵府

23114321 發表於 23-11-3 12:02
無可能就咁算,樓上咁多人話算數,我又唔相信發生係佢地身上既時候真係會算數,比我就一定報,不過報警之前 ...

要錄音道歉,又睇醫生再報警,強姦犯咩,做到咁絕。
後生仔面皮好薄,會迫到佢地埋牆,驚佢地做傻事乍。

男爵府

你情我願,冇大肚,我唔會告。
對你女都有影響架。

大宅

阿女肯坦白承認 証明同媽媽關係好好
如果報警 除左對兩個年青人有影響
都會影響母女關係 可能嬲你一世

而叫佢地承諾以後唔發生 相信都好難
我諗只能同佢傾計 講出媽媽嘅諗法同憂慮
亦俾佢知佢地做錯左 係犯法 但媽媽唔想攪到要報警
只能提醒佢保護自己 做好安全措施
俾佢知會產生幾多嚴重嘅後果
自己諗下承唔(emoji)擔得起

拍得一年 相信都認真 唔係玩玩下嘅
叫阿女帶佢黎食下飯 了解下佢咩為人都好呀!

複式洋房

明白作為家長的感受,但為左女女健康,有沒有帶佢check 下性病?有D NGO 有快測,保密,唔洗驚人知,無事就最好,有事先治療再教導女女安全性行為的重要,叫女女帶出黎食飯見下,了解下男朋友為人,唔好一下指責仔女

複式洋房

近來才發現15歲女兒已經拍拖一年多,她也坦言自從14歲拍拖初期開始就已經跟男朋友持續發生性關係,期間長達 ...

三十年前,我同我初戀女友都係未成年有關系,現在已經结婚十多年,兩個仔了。 如果兩人係正常拍拖,我唔會報警,反而引導兩個年青人行正路。

大宅

教佢要做好保護措施,唔好係未可以照顧自己前就大肚,更唔好有性病。
唔做都做左,你又阻止唔到。你越唔比佢做,佢越要做。咁不如大家多啲溝通,教佢點樣戴眼識人。

伯爵府

回覆樓主:

個男仔如果係正經人,兩個puppy love情竇初開,會原諒不會報警, 但就同女講清楚條件,要專心讀書。
如果係D唔正經嘅人,機會帶壞阿女,及存心利用你個女,就報警。
我覺得呢條女有啲似16歲以下不能獨留兒童在家,可以執生。

珍珠宮

報警會毀左個男仔同你個女前途,俾我會認識個男仔睇下佢為人,如果係好男仔就約法三章,唔可以再錯了,唔可以影響個女讀書。俾次機會佢地

大宅

其實幾多歲合唔合法每個國家/地區都唔同
有好多人十歲就飲酒,仲家長陪同添

國有國法,家有家規
而家喺家入面有事,應該家法侍候
仲話驗性病?對家十八歲仔有幾可會有性病呀?
本身家法係點?早幾年有冇同女講過唔可以咁做?

兩個都年青力壯
不如趁機做好性教育好過啦

講真
係男食女定女食男你都未知
依度大把亞媽十五歲第一次

大宅

無可能就咁算,樓上咁多人話算數,我又唔相信發生係佢地身上既時候真係會算數,比我就一定報,不過報警之前 ...

女叫不要報警,仲話要帶佢去医生度check清楚先.....咪搅笑啦,做到咩?
就來考DSE,比佢專心啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我覺得話算數果D 都係生左仔既媽媽
甚麼你情我願
都係男仔要求下發生架啦呢D
犯法就係犯法架啦
個男仔都知犯法自己承擔返個後果

民房

回覆 Kerry121075 的帖子

已幫你轉交警方

洋房

打者愛也, 愛之深自然責之切, 你女兒年少無知, 行差踏錯, 但既然你愛錫你個女, 就要保護佢到底

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如今次冇報警
可能又有下一次
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊