自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

fatmousechai 發表於 23-5-21 16:40
我哋行過西海橋都見到好多樱花樹結果子,有機會想去一次睇櫻花
唐人街津城我哋都係 ...

西海橋兩邊好多櫻花
attach0/tmp/phpe49OJk

伯爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

樓主分享好正呀!
我都成日去日本,都係最like晚晚住唔同溫泉旅館,不過好少去九洲,西九洲直頭未去過,所以bookmark左樓主呢個post, 希望遲啲有機會去吓!

伯爵府

Hotel room so big,
Nice trip

男爵府

fatmousechai 發表於 23-5-21 12:30
你帶父母去東京佢哋一定好開心
我爸爸退休後我間中都帶佢哋去旅行,不過睇住 ...

我帶左佢哋去箱根,打算下次帶佢哋去富士山

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

popocat 發表於 23-5-21 16:57
請問呢間酒店叫咩名?

係day2 嗎?係大江戶溫泉物語西海橋飯店(不過房間算好舊,打掃乾淨)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

彗雲 發表於 23-5-21 16:58
超羨慕,又大,又寧靜又乾淨

唔使羨慕呀,依間酒店我哋都好喜歡,希望有機會再來

珍珠宮

mercurycc 發表於 23-5-21 16:59
應該唔係!
記得去東京富士山及北海道,四國都有。

哇原來係咁,我之前住嘅酒店早餐唔多有香檳供應(可能要比較高級嘅酒店先有

珍珠宮

hfl2000 發表於 23-5-21 17:39
平時有agent幫我買開第二間既,touch wood我從來都無claim過大小旅保,但就咁啱嗰次香港航空傳執笠,只得 ...

啱啱睇唒,真係好有用,謝謝分享
好彩你奶奶無乜事咋,你哋好冷靜做得好好,要大讚

珍珠宮

TMC3012 發表於 23-5-21 17:58
正呀, 呢邊冇咁多人

西九州無咁受歡迎又近海邊,啱唒帶我爸爸去

珍珠宮

Anka 發表於 23-5-21 18:20
西海橋兩邊好多櫻花

好靚嘅櫻花呀,謝謝分享
我哋只係見到車厘子仔
attach1/tmp/phpY5Sscj

珍珠宮

bonbonyy 發表於 23-5-21 18:22
樓主分享好正呀!
我都成日去日本,都係最like晚晚住唔同溫泉旅館,不過好少去九洲,西九洲直頭 ...

謝謝你,今次去得幾日無乜行程咋,你如果有興趣我遲啲分享之前去九州嘅地方同食物吖
我同你一樣最喜歡去住唔同嘅溫泉旅館

珍珠宮

Day 3
西海橋飯店早餐又係有雪糕,啱晒我
飯店花園玫瑰花盛放
我同媽媽食完早餐慢慢行欣賞花(可惜老爸完全無興趣,唯有check out 後同佢去海邊行吓)
attach1/tmp/phpkTj4il
attach2/tmp/phplYD5ms
attach3/tmp/php8abnrz
attach4/tmp/php7czYvG
attach5/tmp/php22VQAN
attach6/tmp/phppru0FU
attach7/tmp/phpu0cuL1
attach8/tmp/phpv61kR8
attach9/tmp/phpML8pXf

珍珠宮

西海橋公園可以慢慢行去西海橋(有行人專道好特別,某些季節可以好似鳴門咁睇海漩渦)
午餐去咗飯店附近嘅海上餐廳海鮮,我哋點咗4kg 生蠔、炸魷魚、炸魚等,估唔到全程職員幫忙燒我哋只係負責食就得,價錢又唔貴,加埋飲品約9000yen 好抵食
attach1/tmp/phpezyf7a
attach2/tmp/phpKUgBxQ
attach3/tmp/phpwonzYv
attach4/tmp/phpuBLNpb
attach5/tmp/phpO2TmRQ
attach6/tmp/phpuSVijw
attach7/tmp/phpM01BLb
attach8/tmp/phpGFToeR
attach9/tmp/phpQhZOHw

珍珠宮

Day 3 我哋又去咗呼子嘅飯店大望閣,父母間房間係和洋式,房間好大不過媽媽話佢啲沙發太軟唔好坐,和式間佢哋只係用嚟放行李箱好浪費
我同老公房間唔大不過好舒服好整潔
attach1/tmp/phpkYcUxJ
attach2/tmp/phpR0sFMd
attach3/tmp/phpwQaV1H
attach4/tmp/phpnlSyhc
attach5/tmp/phpkgNxxG
attach6/tmp/phpR04MNa
attach7/tmp/php4Ddi4E
attach8/tmp/php5Lf3k9

珍珠宮

我訂大望閣主要係因為佢料理似乎好出名,我之前係remarks 寫低想坐正常椅子而唔係坐地下(老爸老媽坐唔到
佢哋安排咗好大嘅獨立房間比我哋
佢刺身好出色,吞拿魚腩、龍蝦同魷魚最好食
海膽就太瘦弱,鮑魚剌身好靱
attach1/tmp/phpYDtwjC
attach2/tmp/phptqf1L6
attach3/tmp/phpaHiZeB
attach4/tmp/phpfHwlI5
attach5/tmp/phpSBR6bA
attach6/tmp/phpXHwiG4
attach7/tmp/phpkI6Maz
attach8/tmp/phprDeAF3
attach9/tmp/phpaVrEay

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fatmousechai 發表於 23-5-21 21:03
西九州無咁受歡迎又近海邊,啱唒帶我爸爸去

果陣去住呼子酒店, 直頭得3組人

珍珠宮

不過呢牛肉質素無想像中咁好,煑魚頭又太甜口,橙jelly 甜品就好好食(不過太細份唔夠食)
總括嚟講晚餐刺身好ok,熟食就有進步空間
attach1/tmp/phph5qHgP
attach2/tmp/phpAERPho
attach3/tmp/phpdpckjX
attach4/tmp/phpKD77kw
attach5/tmp/php53ndn5
attach6/tmp/phpAcjypE
attach7/tmp/phpRcuasd
attach8/tmp/phpG1Y1uM
attach9/tmp/phpnBn9xl

珍珠宮

shannon_fky4186 發表於 23-5-21 18:52
我帶左佢哋去箱根,打算下次帶佢哋去富士山
你都係孝順女,父母一定好開心
今晚同爸爸媽媽出街食飯,平時都係我埋單,今晚爸爸同老闆話我請佢哋去旅行所以要請返我食飯(唔係你提我估唔到佢哋會覺得咁開心㗎)thanks

珍珠宮

TMC3012 發表於 23-5-21 21:33
果陣去住呼子酒店, 直頭得3組人

哈哈我之前住東京御殿場outlet附近酒店直情得我同老公住,佢哋開一邊溫泉比我哋話我哋專用,晚餐一泊二食食法國餐,侍應著住燕尾禮服只serve 我同老公兩個,超唔自在好大陰影:)

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

fatmousechai 發表於 23-5-21 21:35
不過呢牛肉質素無想像中咁好,煑魚頭又太甜口,橙jelly 甜品就好好食(不過太細份唔夠食)
總括嚟講晚餐刺 ...

長者通常唔喜歡和式,榻榻米難起身。

好鍾意食煮魚頭,還以為好味道,太甜麻麻地。

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊