自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

上星期六同父母去咗西九州玩咗五日四夜,兩老年紀大身體弱,爸爸啱啱大病完元氣大傷,趁佢好返少少同佢哋散吓心,所以無乜安排行程,主要book 啲舒服嘅飯店比佢哋休息吓同飲飲食食咋

我哋搭朝早機約下午一點到福岡,好快過關,我哋約咗ORIX 租車,大概個多小時到達唐津飯店

依間飯店幾年前我同兩老都住過,今次住新裝修東館,房間比想像中更大更新,媽媽好喜歡

依種房間free minibar 啱唒我哋
attach1/tmp/php8QAvyZ
attach2/tmp/phppcXzQK
attach3/tmp/phpurC88v
attach4/tmp/phprt7Yrh
attach5/tmp/phpyYZ7K2
attach6/tmp/phpZTHw4N
attach7/tmp/phpQFO9nz
attach8/tmp/phpvec2Hk
attach9/tmp/phpaas815

nanakobe0066    發表於 23-6-28 09:25

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

搭早機大家都攰係房間休息吓先,再去飯店附近行吓,我哋今晚食飯店自助餐,唔好抱太大期望,不過老公話佢天婦羅、牛扒、甜品都唔錯,佢已經收貨啦
attach1/tmp/phpuDVpcw
attach2/tmp/phpsm6lxd
attach3/tmp/phpSXvNSU
attach4/tmp/phpurXJeC
attach5/tmp/phpIwqTAj
attach6/tmp/phpUuBiX0
attach7/tmp/php6XSVjI
attach8/tmp/phpi1ZPGp
attach9/tmp/phpQ9CX36

RAA    發表於 23-6-27 11:28

珍珠宮

早餐有明太子啱唒老公
食完附近行吓消化消化
佢東館個大浴場環境好唔錯,亦有要著泳衣嘅溫泉池、岩盤浴等,亦有免費貸切私人風呂,我哋都好喜歡依間飯店
attach1/tmp/phpASeLa4
attach2/tmp/phpech120
attach3/tmp/phpakNMVX
attach4/tmp/php4WbROU
attach5/tmp/phpOY9gIR
attach6/tmp/php6xoYBO
attach7/tmp/phpG7fVvL
attach8/tmp/phpIGQaqI
attach9/tmp/phpanYDkF

珍珠宮

Day2 check out 之後帶喜歡海嘅爸爸去海邊行吓,幾年前秋天帶過佢哋西九州食燒蠔佢哋成日話好好食好懷念,五月好在都仲有燒蠔供應佢哋食得好開心
食完就開車去西海橋附近嘅飯店

依間飯店比較舊,不過佢幾大方,1500-220 大堂有免費飲料包括酒、雪糕等任飲任食(兩老好buy)
attach1/tmp/phpt5AXSf
attach2/tmp/phpWvY7Df
attach3/tmp/phpR6gApf
attach4/tmp/php2g1obf
attach5/tmp/php9FZwXe
attach6/tmp/php8lFXJe
attach7/tmp/phpnZPGwe
attach8/tmp/phpWZeGje
attach9/tmp/phpTxKU6d

珍珠宮

Book 比兩老嘅房間比較大啲係和洋式,露台向海好開揚,我同老公房間就普通西式房舊啲但都ok, 今晚又係食自助餐,又係所有飲品任飲好大方
attach1/tmp/phptZAopj
attach2/tmp/phpPkAmw6
attach3/tmp/phpfetJDT
attach4/tmp/phpj8EALG
attach5/tmp/phprM1MTt
attach6/tmp/phpFrrv2g
attach7/tmp/phphLJqb4
attach8/tmp/phpz5WFkR
attach9/tmp/phpxgPfuE

大宅

回覆樓主:

好大

珍珠宮

八十八 發表於 23-5-20 19:26
好大

同父母去想佢哋住得舒服少少

水晶宮

環保接龍勳章

fatmousechai 發表於 23-5-20 19:05
早餐有明太子啱唒老公
食完附近行吓消化消化
佢東館個大浴場環境好唔錯,亦有要著泳衣嘅溫泉池、岩 ...

day 1 是唐津seaside hotel?

妳去了系島食蠔嗎?

我遲D會去, 所以都睇緊資料

goldpiglet    發表於 23-5-21 14:35

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

謝謝分享去咗咁多次九州都未去過唐津,bookmark低先可否list哂d酒店名俾我睇睇啊?如果非自駕 搭JR易去嗎?總共住兩間酒店?晚餐全部都係食buffet? 祝福你爸爸早日完全康復,take care 唔好太操勞

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

環境好舒服

男爵府

fatmousechai 發表於 23-5-20 18:54
上星期六同父母去咗西九州玩咗五日四夜,兩老年紀大身體弱,爸爸啱啱大病完元氣大傷,趁佢好返少少同佢哋散 ...

雖然樓主同我地分享旅行食宿,但我感受到你父母一定非常開心。

事關我上個月同父母去左東京,佢哋非常開心

人老來有仔女帶自己去玩,果份開心真係難以用言語形容。

我爸事前已經同親友大肆宣傳:我個女帶我去東京

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

fatmousechai 發表於 23-5-20 18:54
上星期六同父母去咗西九州玩咗五日四夜,兩老年紀大身體弱,爸爸啱啱大病完元氣大傷,趁佢好返少少同佢哋散 ...

住過唐津同西海橋, 都無你的咁靚.

男爵府

幾錢一晚?

珍珠宮

dororo68 發表於 23-5-21 11:25
day 1 是唐津seaside hotel?

對呀,seaside hotel, 建議住東館,因為住西館唔可以用東館嘅溫泉設施
如果晚餐呢就建議食西館和式晚餐(因為自助餐好普通咋)
上次我哋食和餐,其實都幾好食,不過好多刺身我爸爸都唔食㗎(我遲啲有quota upload 相再post 比你睇吖
我哋冇去系島而係唐津「玄海みなとん里」食,好平1000yen 一碟,我哋食咗五碟呀

dororo68    發表於 23-5-21 14:26

珍珠宮

hfl2000 發表於 23-5-21 11:36
謝謝分享去咗咁多次九州都未去過唐津,bookmark低先可否list哂d酒店名俾我睇睇啊?如果非自 ...

謝謝你嘅祝福,
第一晚係唐津seaside hotel
第二晚係大江戶溫泉西海橋
我哋住咗四晚唔同嘅飯店,不過暫時無唒quota post 相我遲啲再介紹(我全部都算滿意)
第三同第四都唔係buffet晚飯
我哋去九州未試過搭JR 所以唔知方唔方便,sorry

珍珠宮

shannon_fky4186 發表於 23-5-21 11:49
雖然樓主同我地分享旅行食宿,但我感受到你父母一定非常開心。

事關我上個月同父母去左東京,佢哋非常開 ...

你帶父母去東京佢哋一定好開心
我爸爸退休後我間中都帶佢哋去旅行,不過睇住佢哋體力一年不如一年,好唏噓呀
你哋去咗東京邊度玩呀?

珍珠宮

Anka 發表於 23-5-21 11:50
住過唐津同西海橋, 都無你的咁靚.

唐津間ok,其實西海橋嗰間都好舊吓,不過佢算幾大方溫泉都唔錯價錢又唔貴,我哋收貨啦

象牙宮

兩老有你地陪去邊都開心。

第一間酒店 2x年前跟團去九州住過。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

fatmousechai 發表於 23-5-21 12:27
謝謝你嘅祝福,
第一晚係唐津seaside hotel
第二晚係大江戶溫泉西海橋

謝謝,我bookmark哂佢先但日日要轉酒店,老人家無話辛苦嗎?同埋我係驚去呢d比較偏僻地方,萬一touch wood身體有事,附近無d可以接收遊客既醫院就大鑊了(因為我99試過喺北海道要入院留醫,所以我自此之後都比較注重附近醫療)

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩,酒店好正呀
我原本都plan左去九洲,但有事去唔成

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊