自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

今晚見到咁多時事熱話出現在自由講場, 真係好, 多左人關注事件. 真理越辨越明.

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:自由講場的自由

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

今年真係多話題,國民教育、跨境學童、自由行,其實聲音係好大,不過政府仍然當無事
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

引用:今年真係多話題,國民教育、跨境學童、自由

原帖由 eeb 於 12-09-04 發表
今年真係多話題,國民教育、跨境學童、自由行,其實聲音係好大,不過政府仍然當無事
...
絕大部分話題都係圍繞住某個國家囉

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:今年真係多話題,國民教育、跨境學童、自由

原帖由 eeb 於 12-09-04 發表
...
覺得就黎香港末日咁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:自由講場的自由

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

引用:今晚見到咁多時事熱話出現在自由講場,+真係

原帖由 w_y 於 12-09-04 發表
今晚見到咁多時事熱話出現在自由講場, 真係好, 多左人關注事件. 真理越辨越明.
...
另願多好過大家對政治冷感。
而家會發聲的全部都係土生土長香港人,佢地識分是與非。
唔出聲嗰D,多數係唔了解/來香港住嘅大陸移民,Lee斑人唔知咩一回事只係覺得D人嘈嘈嘈好煩

見你一獲打你一獲

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mouth:

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

eeb 發表於 12-9-4 03:03
...

仲有雙飛

男爵府

引用:Quote:原帖由+w_y+於+12-09-04+發表今晚見

原帖由 lamyungyu 於 12-09-04 發表
唔出聲嗰D,多數係唔 ...
呢件事真是很多人肯企出來,就算忙工作忙照顧小朋友的都至少會黑衫支持!今日返工仍見到很多黑衫人!香港人也是熱心的,請分享出去等多些身邊人知道這事情,學生也肯爭取!各位jm也可以再為他們也好自己也好認清事情真相再去投票!

珊瑚宮

自己長大的地方, 同嚟到只想搵銀享福利返去威嘅, 自然好唔同感受。

後者最緊唔好阻住佢割禾青, 理得你地後代成愚民。

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢兩日BK氣氛唔同晒.
之前好慘, 有咩都俾人掟晒去冷宮, 有資料想俾多D 家長知都唔易. 好彩外面仲有好多平台.

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 w_y 的帖子

對, 討論政治有好多平台, 討論親子的就到我們這裡, 這不是很好嗎? 如果沒人將政治話題移走, 這個自由講場就會全被政治話題浸泡, 你不能再找到親子話題了, 是大家所願見到嗎?

大臣
現在的國民很好招呼...

子爵府

回覆 大臣 的帖子

大臣,唔係同你拗,你要移就移,但真心個句,自由廣場的親子題目唔算多喎

大宅

lamyungyu 發表於 12-9-4 13:36
唔出聲嗰D,多數係唔 ...
我都認識一些大陸來港新移民,佢地真系話香港人成日搞亂香港,出聲果d都是土生土長。

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:lamyungyu+發表於+12-9-4+13:36+另願

原帖由 galax 於 12-09-04 發表
我都認識一些大陸來港新移民,佢地真系話香港人成日搞亂香港,出聲果d都是土生土長。 ...
吓!哦!

見你一獲打你一獲

珍珠宮

大廚勳章

引用:自己長大的地方,+同嚟到只想搵銀享福利返去

原帖由 wonderlulu 於 12-09-04 發表
自己長大的地方, 同嚟到只想搵銀享福利返去威嘅, 自然好唔同感受。

後者最緊唔好阻住佢割禾青, 理得你地 ...
大家目標唔同

首頁

尾頁

跳至