跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

原文章由 celia_ip 於 08-2-28 13:07 發表
2/3 的sitting plan 已經出咗, 唔該晒十仔, 可以安排到我哋坐埋一齊呀 , 到時一定好開心呀

Table 2 : GA-Katie, Ceilia Ip, waterloo, Irenebbb
Table 3 : 十仔, Kitty 1207, 車仔麵, Kittykid ...

hahaha,今日星期四呀,仲未唸到,你唔係話着比堅尼咩?

大宅

我日日都無問題,咁如果就返celia係咪星期日好啲呀?

21/3 22/3 23/3 24/3

1.kittykid ok ok ok ok
2.irenebbb no ok ok ok
3.waterloo ok ok ok ok
4. 十仔 ok ok ok ok
5. Celia_ip no no ok no

6. kitty1207 ok ok ok ok

大宅

trintrin: 歡迎你呀,你都同埋女女出嚟玩lor

係呀,尋日真係好開心呀,影咗好多相,係一個好好嘅回憶,辛苦晒十仔兩公婆同一班義工...但Rio尋日就不停扭眼瞓,搞咗好耐到尾聲卒之瞓着咗....之後我地返咗屋企放低啲嘢,再出發去咗數碼港影日落,返到屋企係攰到阿ma都唔認得..

大宅

都好呀,去郊外玩下,感受下大自然

但我唔識煮嘢食嫁

大宅

原文章由 十仔 於 08-3-4 21:43 發表

不如就咁決定啦....地點馬鞍山公園...下午時份呀....每一個家庭帶或買一種食物啦...飲品都可以自備....野餐完我地可以去小米媽介紹的室內運動場再玩......星期日都好喎...即是3月23日...你地話好唔好呢....去馬鞍 ...

好喎,有其他mami,等我問下靖ma去唔去先

大宅

原文章由 happy車厘 於 08-3-5 00:01 發表
yeah!好呀! 馬鞍山公園, 好近馬鐵"馬鞍山"站, 好方便o架! ...至於野食, 我都唔係好識煮野既...咁我整"醉雞翼"啦....有冇人唔食o架?

曄,唸到都流口水呀....但係會唔會飲醉嫁,haha

大宅

aiya,你地咁快唸定整咩食呀..我唔知整乜好呀

大宅

原文章由 celia_ip 於 08-3-6 22:22 發表
想問吓沙田間bb餐廳, 係咪係新城市廣場西田入面呀??! o個日我要坐巴士去咗沙田新城市廣場先, 再轉東鐡&馬鐡, 所以想係中途帶芯芯去食少少嘢先..... ...

係呀,西田賣bb用品嗰層呀

大宅

日期 : 2008年3月23日 (星期日 )
時間 : 約下午1430 (好唔好...)
集合地點 : 暫定係港鐵馬鞍山站, 自己揸車去的話, 就直接公園等..(稍後再決定實際位置....因為我都未去過, 要搵小米媽幫手啦)
報名人仕如下 :
1.kittykid (串燒沙嗲 / 炸蝦條)
2.irenebbb (泰式魚餅)
3.waterloo ( tiramisu / 日式芝士蛋糕 )
4. 十仔 (馬豆糕)
5. Celia_ip ( tuna 魚面包 )
6. kitty1207 (或者買肉將意粉啦)
7. trintrin (鹵水牛展)
8. happy車厘 (醉雞翼)
9. 車仔麵 (南瓜餅) - 喂...你係咪應該整車仔麵呀...
10. Ga-Katie
11.Crury (壽司)
12 carmanaa
13.yan1163
14.鑫 be (粟米豬扒)
15.xo-cat (代confirm)

大宅

其實我地啲bb打咗流感針係咪無咁易中招呀??好恐佈呀,好似沙士咁呀..

大宅

原文章由 celia_ip 於 08-3-13 13:17 發表
終於都等到停課啦, 近排婆婆揍哥哥返學,(哥哥間學校係屯門區第一間有多人流感o既學校), 日日都俾學校d 嬸嬸叫唔好再等埋芯芯落去..... 哎, 唔帶芯芯去, 唔通留佢一個b 係屋企咩.... 而家停課, 可以鬆一口氣囉.... ...

係呀,屯門區好犀利呀,你地都要小心啲呀

大宅

我地都多數照去,尋日先帶Rio去咗草地玩咋...咁照去嘅話我可唔可以轉整菠蘿腸仔呀,整肉醬意粉好大工程呀?

大宅

原文章由 kittykid 於 08-3-19 10:47 發表
各位唔好意思, 天朗媽咪失踪左咁耐.

呢期心情勁唔好 , 冇心情寫blog, 冇心情online, 所以又冇上baby kingdom, 總之好忟憎 !!!

點解??? 因為冇得出街, 流感越來越犀利, 一向多節目既天朗, 同埋天朗媽咪被 ...

點解唔去呀??唔好去啲咁旺嘅地方咪ok lor,勤啲抹手,咁難得有幾日假,帶天朗去公園,行下山都好呀

大宅

咁如果嗰日真係落雨咁點呀??

大宅

可唔可以再寫下邊位會出現呀?? 因為我想預食物的份量呀, 唔該!

1. trintrin (鹵水牛展)
2. irenebbb (泰式魚餅)
3. kitty1207(波蘿腸仔)

大宅

原文章由 十仔 於 08-3-22 14:26 發表
我相信要轉Plan B啦....外面好似打風呀...

咩係Plan B呀??
而家真係落大雨呀,就算係聽日唔落雨,可能草地都會濕淋淋呀,咁點算呀?

大宅

係啦,室外多數唔得呀,一嚟落雨,二嚟又大風...希望聽日太陽伯伯會出下嚟啦

大宅

原文章由 waterloo 於 08-3-23 10:37 發表
最快避雨地方, 就係公園涼亭, 再行多少少就係體育館, 對面有商場. 宜家個天都仲係好光喎, 我覺得都 ok 的.

但幾多人會黎 ? 在馬鐵站等都要預人數等齊人, 同埋我同小米可能會早 d 去睇下場地, 咁車厘又要遲 d 到, 咁 ...

小米ma,你大概講唔講到個公園係邊頭呀??
同埋你同十仔可唔可以pm你地個電話no.俾我?

大宅

曄,今日搞bb搞咗半日,好鬼攰呀,可能踎得多,成對腳都好酸呀...
好彩無落過雨咋,唔係就真係麻煩呀...
死lor,今日見到好多個bb都好靜喎,但Rio好似癲咗咁成日叫,又搶玩具,佢係咪活躍過度呀,haha...

大宅

小米ma: haha,笑死我呀,Rio daddy反手餵水都俾你影到...
啲相真係影得好靚呀,good...

celia: 死火lor,我同老公都勁鐘意芯芯呀,由尋日開始成日提芯芯提到而家都未提完,芯芯真係好得意呀...

首頁
23456...8

尾頁

跳至