興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我都35周啦~~
相比生細佬果陣, 生細細佬真係要安排多NNNNNN倍多的野!

伯爵府

conniecheung 發表於 11-4-19 11:20
辛苦你囉...工人姐姐幫唔到手咩? 可以的話分擔d工作比佢地做啦~你都就生,唔好太辛苦! ...

無姐姐, 我言念我C得lor...

佢地好幫手~~ 不過, 因為之前mud都係我話事, 所以, 而加要train佢地&老公handle小朋友的野lor...

細佬要轉房, 好多野要set過晒, 順便搞埋換季, 執野呢d靠自己, 工人幫手搬野+清潔+洗野...

生細佬時, 家姐返緊全日N1, 無興趣班! 所以淨係接送返學放學咁簡單!

而加cut佐家姐3樣興趣班, 仲有3樣(要換衫換鞋, 每個都有唔同的手冊/worksheet/name card等要帶), 要train工人姐姐帶出帶入; 家姐學校d野又係全部我跟晒, 而加要train工人, 老公跟; 好彩學校的家教會忙完3月, 呢排無咩要忙; 細佬每周兩堂playgroup, 又要train工人姐姐帶... 講真, 自己做開, 點都細心好多~~~ 而加要比晒工人跟, 唔親身跟多幾次, 真係唔放心!

btw, 都train得8899啦!

換晒季, 執好晒! 咁我生完都唔使煩多樣野...

細佬岩岩上周confirm佐間N1收佢, 我拿拿臨ready佐所有註冊文件, 到時老公去交文件交$$就得啦!
家姐的summer camp我都搞掂佐! ^^
咁我可以安心坐月!

伯爵府

曲曲 發表於 11-4-20 11:04
呢排成日胃痛, 肚痛
昨朝去完運動場, 實際只係坐多過企
返來個肚不停又痛又硬, 唔係有規律亦無見紅etc

你得27周, 多d抖啦, take care!

我陀細細佬, 之前都成日驚早產~~ 太操勞! 大女多活動, 細佬仲好細... 不過, 而加都35周, 自己又安排好晒d野, 唔使擔心啦!

伯爵府

karylee1314 發表於 11-4-23 11:35
我覺得係 因為我3胎都順產佢唔幫我剪會陰 所以生果時我覺得3胎黎講係第3胎最痛因為自己會生到爆開 爆開左 ...

所以今次我想細細佬around 7磅, 再大d, 我實會爆... 真係寧願佢剪, 上胎剪, 一周度都唔痛啦!

尋日去私家check, 細細佬有2.9kg~~ 希望佢38周前出世, 咁就岩岩好個size!

伯爵府

曲曲 發表於 11-4-28 12:30
hi all~ 大家最近點呀? 似乎大家都好忙好少時間入來

我忙完呢輪, 等生...

伯爵府

曲曲 發表於 11-5-3 12:37
星期五覺得好頭痛
星期六突然睇嘢有好多星光, 之後又耳嗚, 隻右耳又聽唔到嘢
星期日, 星期一成晚都宮縮, 個 ...

咁你有無去醫院check check?

平時血壓正常嗎? 小心ㄚ...

伯爵府

MayCKM 發表於 11-5-3 13:41
其實我相信生囝抑生囡都是命中註定的,故我之前生仔女都是順其自然的.

Agree!

伯爵府

conniecheung 發表於 11-4-29 10:31
個個靚媽轉哂過facebook傾....

之前話, 要開個群組, 有無開到呢?

伯爵府

曲曲 發表於 11-5-4 19:43
之前曾經提過教育心理學家見過阿女
幫阿女做咗個初步評估, 結果列入成績稍遜

8歲 定 6歲?

睇數據, 有一項差dd... 係埋做職業治療會有明顯進步? 係就唔好拖, 快d做啦...

加油ㄚ! 而加多佐呢d評估, 好處係應該會幫到家長小朋友早處理問題; 唔好處係, 家長的壓力會大佐...

首頁

尾頁

跳至