夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 天秤座老公 / 水瓶座老婆...

幫你老婆仔打醒你先~~~!!記住!你已經有個好老婆架喇~~!!!
lunchtime4000 寫道:
[quote]
大小不梁 寫道:
咁你見過未先?????[quote]
The main teacher is the beauty gal. My son love to see her.
[/quote]

Yes, I saw the teacher. Very good. [/quote]

子爵府

係噃...你無話過我地知添!

但都係要打 娶個老婆番雷仲話老婆唔好!!!作C呀你!!!!
[quote]
bandband 寫道:
幫你老婆仔打醒你先~~~!!記住!你已經有個好老婆架喇~~!!! [quote]
[quote]
大小不梁 寫道:
咁你見過未先?????[quote]
The main teacher is the beauty gal. My son love to see her.
[/quote]

Yes, I saw the teacher. Very good. [/quote][/quote]

How u know my wife is 個好老婆架喇 ?? [/quote]

子爵府

出面又有個佬俾人群毆~~~!!!搞笑~~!!!
zoeyiu 寫道:

子爵府

CLICK HERE ~

子爵府

梁太,

出風懶真係要小心啲架!嗰次我大佬又係咁,去咗急症室,啲醫生即刻當佢係緊急咁要佢聞氧氣~~!!!所以真係要小心!!!原來敏感都可大可小架!
zoeyiu 寫道:
~大小不梁~

我都試過出風懶,最杰果次週身痕兼塊面腫到豬頭咁,真係幾難頂架 咁查唔查到係食左咩敏感呀?
你囝囝好叻呀,佢係個人定團體呀? 我阿仔學校都有朗誦比賽,係自願參加,但係佢怕羞又細膽

子爵府

鴨,

你有無睇醫生呀?成日都眼痛,要好好保養自己身體呀!

今日我陪個仔去做評估,又搞到我好唔開心咁喊添...評估出嚟話佢'動作協調障礙',仲要話佢係先天既添!仲同我講就算點盡力去教去幫個仔,我個仔呢一世都唔會追得番同年紀既小朋友程度...當時我個腦真係一片空白,到打俾老公呻時先喊...不過依家有得轉介去九龍醫院度做TREATMENT,希望都可以改善到又教到佢啦...我都唔知我仲可以點...

迪士尼裡面啲大陸人真係好無品架!嗰次我去都係頂唔順佢地!又打尖,俾我大佬話佢打尖佢又頂撐話自己怕哂所以走嚟遮太陽~~~吹漲!總之香港迪士尼真係俾呢班咁既大陸人影衰哂~~~!!!
鴨;) 寫道:
band:
好嗎?幾日冇上黎,我對眼又有事,成日痛,所以冇上網!
今日睇迪士尼,唉,預料中大陸人會做既核突事都黎料啦! 包括周圍吐痰,小便.... no eye see.....

子爵府

早唞~~~!!!梁太~~~!!
大小不梁 寫道:
食左藥好眼訓.....c去訓lu~~~~

子爵府

早晨~~~!!!
大小不梁 寫道:
morning~~~

子爵府

鴨,

我都好頂唔順啲人俾啲細路周街痾尿~!又唔係搵唔到廁所喎!你做得啱!嗰啲人應該要俾佢醜怪吓!等佢地唔好認為咁樣做係天公地義.

我噚日响m記度食晏又係遇到個好難頂既女人,初初我都無留意佢,直到佢個女買完嘢食番嚟,呢兩母女响度互相用粗口問候大家~~~!!!吓吓都三字經,呢兩母女啲粗口簡直鍊到爐火純清,真係好嚇人~~~!!!心諗,雖則自己個style係粗口人嚟啫,但係咁都唔好咁教下一代係唔係都加咁多粗口,仲要係女仔嚟添...真係好失禮人~~!!! 我覺得好un耳...!!!
鴨;) 寫道:
我上星期日一家三口去左清水灣, 有個小朋友行去垃圾桶度,左望右望幾下,就好快咁痾d尿落個垃圾桶.

我話:"bb睇下,有個小朋友好醜怪,周圍痾尿!"
講完隔離個女人望下我,我又望下佢.

個細路痾完,行返埋個女人度,原來係佢個仔.

我好唔鍾意,垃圾桶隔離就係樓梯,上左樓梯就係洗手間,個阿媽真係懶成咁,唔會帶個仔去痾(小朋友個樣得三歲左右), 我諗個小朋友仲係做慣做熟,咁細個就識睇下環境, 拉開褲就痾!痾到個垃圾桶外面濕晒.

講開又講,個垃圾桶已經好多"尿漬",可見好多人都係咁做,真係唔明呢d人係咩心態?

子爵府

鴨,

我今日都無咩喇! 多謝你安慰我!查實我又覺得佢又唔係啲咩大問題,講真,呢啲名詞响我地個年代邊會有,係近年啲人多注重呢方面既嘢,先至有咁既名詞啫...頭先同另一位bk媽咪(佢囝囝都有自閉傾向)傾開,都發現查實我個仔既問題,我老公都有同樣既問題,又係讀寫唔得,我老公亦會好似個仔咁好多字都唔記得點寫點讀,甚至都會好似個仔將啲字調轉咗嚟寫...不過咁都無乜點影响佢既日常生活既...不過,我都會盡力再train吓個仔,暫時我都唔敢再搵工住,慳住慳住咁駛,到時真係捱唔住先至再搵工賺錢幫補吓...無計,我都要精神同時間去教個仔,唔想有另外既事分心...
鴨;) 寫道:
[quote]
鴨,
今日我陪個仔去做評估,又搞到我好唔開心咁喊添...評估出嚟話佢'動作協調障礙',仲要話佢係先天既添!仲同我講就算點盡力去教去幫個仔,我個仔呢一世都唔會追得番同年紀既小朋友程度...當時我個腦真係一片空白,到打俾老公呻時先喊...不過依家有得轉介去九龍醫院度做TREATMENT,希望都可以改善到又教到佢啦...我都唔知我仲可以點...

動作協調障礙? 係咪即係腦部訊息同手腳動作唔協調?
band,唔好喊,唔好用追上其他同年紀小朋友做目標,如果有treatment可以幫到仔仔,就同仔仔做,令佢有進步都好呀,有d野心急唔黎,唔好喊呀,嚇親仔仔呀!

每個人都有佢既命運,唔好太快傷心,貝多芬有殘疾,亦唔會阻礙佢成為音樂永垂不朽既名人 仔仔既才華,或者可以o係另一方面發揮出黎,話唔定佢好有畫畫天分,又或者好有音樂天分, 烹調天分... 事情唔係想像中咁壞, 仔仔仲細,無謂咁快下定論 放鬆d啊![/quote]

子爵府

我會架喇~~~!!!
zoeyiu 寫道:
~bandband~

聽到你囝囝咁都覺得好難過 :cry: 但係你唔好放棄,一定要堅強d!

子爵府

:-( 我塊面又開始痕喇~~~!!!我都唔知我因乜事敏感...經已用淨清水洗面架啦...但都係咁...如果醫生咁講,咁我同你咪好橙?! :-(
大小不梁 寫道:
我就係唔知自己食左d咩會咁....我咪又係煮飯..平時果d.....
但係個醫生話...平時食開果d,都會有時會係敏感架wor~~防唔到..... :-( :-( [quote]
鴨;) 寫道:

知唔知自己食左乜野咁大反應呀???
[/quote]

子爵府

放心~!我無事噃!係噚日突然間有人咁講自己個仔,一時感觸之嘛....~~~!!

我食飯先~!一陣再傾.
大小不梁 寫道:
bandband:
唔好唔開心la....我見你仔仔咪又係小朋友一個,冇咩特別wor....

子爵府

吓?蛋,牛肉同海鮮都唔可以食架????呢幾樣又係我至愛嚟..真係橙...都唔知係咪噚晚食咗醉鴿(乳鴿),搞到今日塊面咁痕...
大小不梁 寫道:
ok~~~~
唔記得連seafood都唔可以食呀~~~[quote]
放心~!我無事噃!係噚日突然間有人咁講自己個仔,一時感觸之嘛....~~~!!

我食飯先~!一陣再傾. [quote]

子爵府

我都係咁話,乜叉都唔食得...想C...

斷估我都係對海鮮敏感,因為我啲敏感都係由兩年前同老公去西貢食海鮮後出事,一路都好易出敏感... :-( 我之前係連暗瘡都無架~~!!!家吓成塊面爛哂,真係好橙架!!!! :-( :-( :-(
zoeyiu 寫道:
唉~家陣已經好多野唔食得,你地又敏感,咁要改食齋至得lu [quote]
大小不梁 寫道:
係架...醫生話唔得架~~~~[quote]
吓?蛋,牛肉同海鮮都唔可以食架????呢幾樣又係我至愛嚟..真係橙...都唔知係咪噚晚食咗醉鴿(乳鴿),搞到今日塊面咁痕... [quote]
[/quote]

子爵府

無睇醫生呀...呢期好窮,唔夠錢駛,所以寧願自己戒口戒用洗面產品,等啲敏感自己退咋~~~!!!
have u see doctor

子爵府

睇吓點先啦...有錢剩咪去睇囉...
大小不梁 寫道:
我今日已經好返晒了....唔再食藥la........bandband,我諗你下個月(出左家用),最好都係去睇一睇醫生好d bor~~~

子爵府

咁都罰得好重啫...佢犯咗咩事呀佢???
大小不梁 寫道:
今日阿仔放學話比我知....佢有個同學你比老師罰呀...一個星期唔可以去小息呀.......阿仔早幾日已經同我講過呢個同學ge事....咁佢又真係好唔掂,攪到其他同學都怕左佢....

子爵府

我仲未食飯呀...都未煮餸...

係呀,我簽名位嗰三條LINK都係我隻佬以前俾我既留言嚟,我覺得好好笑,咁留起佢囉!
zoeyiu 寫道:
~bandband~

食左飯未呀
你果個VOICEMAIL 係咪你honey錄架?好直頭...lum~lum~

子爵府

我都食飽飽lu~~~~
大小不梁 寫道:
我食飽飽lu~~~~

首頁

尾頁

跳至