自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

個電話No. 我用左9年, 由我form 3用到而家,
所以絕對唔係因為上手機主姓黃,
而本人亦都唔係姓黃, 或者王....
但係由1年前開始, 就不斷有唔同ge電話打黎話搵王小姐,
有D係sell美容, 有d係保險,總之咩都有D,

我今日聽左個,
Sales: 喂黃小姐, 你記唔記得我呀....Cecci牙....
我:你係邊間公司ga?
Sales: XX美容呢, 上次你應丞左我話上黎試個facial ga
我: 我冇收過咁既電話, 而且我唔係姓黃.... 你mark番低,唔好再打黎...
Sales: 下, 冇理由ga, 你係唔係6xxx xxxx既機主牙?
我: 咩叫冇理由, 總之你唔好再打黎, 你地成日打黎白撞, 好影響我工作, 我番緊工ga
Sales: (態度開始惡)咩白撞牙, 可能係我地d同事mark錯姐, 咁你姓咩呀?
我:我姓咩唔關你事, 你淨係mark低唔好再打黎就ok
Sales: 你連我地公司既資料都未聽哂就叫我唔好再打黎, 你又點知你唔須要我地ge服務呢?
我:咁好喇, 你叫咩名, 員工編號幾多, 公司係邊, 我而家就黎搵你喇

之後佢就cut左我線.....
你地可能會問點解我唔直接cut線,
第一, 佢地成日用唔同字頭既電話打黎, 我又冇可能全部都唔聽, 但係成日聽都聽到我好火....我要搵個人黎發洩下...
第二, 我今日其實唔洗番工, 得閒同佢嘈...

ekllam   鍾意妳個句我而家就黎搵你....   發表於 13-5-16 01:20

別墅

回覆 w1106hk 的帖子

佢地係咪覺得香港最多人姓王, 個白撞撞中率會高D

別墅

回覆 loklokbobobo 的帖子

下...希望佢已經搵番個仔喇

別墅

skybbearma 發表於 13-5-15 01:03
我用了而家的電話號碼已15年了,但呢十年都久唔久有唔同的人打電話來話要找王生,話urgent要幫佢通渠喎! 超煩 ...

佢番message俾你都好d, 我因為做野既關係,成日番大陸, 漫遊係 $8/min r!! 佢地成日打黎,
有次我見反正聽左, 不如用埋果1分鐘去鬧爆佢, 我問佢, 你聽唔出係漫遊ga咩, 仲打黎??
條友仔勁串咁話:聽唔出wo

別墅

chloe666 發表於 13-5-15 02:19
佢哋好厚面皮,我都連續幾年收到D美容公司打黎話我约左佢哋做美容療程,我話冇,佢話你吴記得左,我話我冇老人 ...

我呀媽係咁叫我唔好鬧人, 事關佢地D電話有個"many call" function, 你鬧完佢, 佢可以係幾個鍾之後又用第二個電話打黎,
但係有時d人仲要咁串, 好難忍到唔炳佢地

別墅

回覆 a!b@c# 的帖子

OK wo, 下次試下..

首頁

尾頁

跳至