跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: "慧兒雅聚"之大仔大女俱樂部

poohpooh1668,
我個人認為BB多唔多講野好視乎平時多唔多人同佢講野, 可以每日帶俊俊去公園/CLUB HOUSE玩, 佢地都鍾意"毛"仿D哥哥姐姐, 相信會有一定幫助.

至於做唔做大仔, 可以等讀左N1先至決定. 我有個friend個仔返學之前係唔同人講野, 但返學後你想佢停5分鐘都唔得!

別墅

poohpooh1668,
若果你有意思比俊俊做細仔, 咁就要行定出年8月入K1果條路, 到時俊俊進度理想都可以即刻讀K1吖ma! 決定就當然可以讀左N1先啦!

別墅

longleg,
我都打算repeat K1果年比Justin轉去九龍塘, target係根德園/St. Cat.

別墅

longleg, 三家姐 and All,

香港創價幼稚園 Hong Kong Soka Kindergarten

網址:www.soka.edu.hk
學校類別: 非牟利
辨學團體: 香港國際創價學會
幼稚園資助計劃: 已參加
創校年份: 1992
校訓: 堅強, 正直, 活潑
校車服務: 有
家長教帥會: 有

最低入學年齡: 2歲8個月
報名日期: 約10月
入學面試: 面談

學費 (全年11期): HK$1429
書簿費: 約HK$1500 (全年)

教師人數: 34
外籍教師人數: 4
帥生比例: 1:10
主要教學語言: 廣東話
其他教學語言: 英文, 普通話
教學模式: 活動教學
學制: 半日制

校園面積: 1455平方米
課室數目: 11個
特別室: 唱遊室, 體育室, 圖書室, 教學資源室
其他特別設施: 自由活動區, 視聽器材, 隔聲設備, 多媒體設備
一般升讀小學: 官, 津小學

Source from 選擇幼稚園, March 2005, Apple Daily Ltd.

別墅

rclamlam,
Holmanma 同 CarmenYsm 講得冇錯!
所以如果Rachel係2007年9月讀k1, 佢就會係大女! 因為佢將會3歲8個月大.

首頁

尾頁

跳至