跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

Re: 大埔媽咪俱樂部 (Part 7)

cheukwing媽咪 寫道:
穎穎琴日好天真無邪咁問:點解要"煮"耶穌呀?? 笑死我!

我明天搵下佢想點"煮" 耶穌先.........攪笑呀佢

伯爵府

我呢兩日腰骨又痛, 頭先終於俾我諗到, 我無整傷過點解會咁痛...............

答案係 : 應該我坐月時成日坐唔訓...........而家死啦..... 呢d腰骨痛真係醫唔到, 唔通要再生 一個黎令我身體重組?? 唔制呀.........

伯爵府

Samuel媽 寫道:
[quote]
安安 寫道:
[quote]
Samuel媽 寫道:
小豬,
哈哈, 陰到你tim.

我工人今日去醫院, 返o黎話要請3日病假, 我叫佢去死, 放假可以, 聽晚唔返就以後咪返, 真係嬲到出煙.
佢一o黎下工我就已經講左, 逢月尾我好忙唔可以請假, 我自己大病都死返工, 一早叫左有咩要留返月頭, 佢實在太過份.

咩鬼野病呀佢??????????????? 要幫手就出聲呀!!! [/quote]

佢今日去醫生割乳房纖維塊, 唔講仲冇咁嬲, 佢話係我個仔打成佢咁, 但係佢又成幾個星期後自己去醫院睇完急症至話我知, 我差d想問佢駛唔駛報警.
成日要去醫院睇來睇去我都算佢, 冇扣佢錢又冇扣佢假, 又特登要月尾, 之後又話要3日病假.
我個妹都割過, 都唔駛休息喎, 唔通佢矜貴d.
呢個工人我唔會再理佢, 等佢約滿返去做少奶囉.
[/quote]

佢請病假去邊度休息架???? 佢咁身子差真係約滿叫佢返家做少奶......... 重有幾耐約???

唔好嬲呀........ 嬲唔靚架喇.........

伯爵府

Samuel媽 寫道:
[quote]
安安 寫道:
我呢兩日腰骨又痛, 頭先終於俾我諗到, 我無整傷過點解會咁痛...............

答案係 : 應該我坐月時成日坐唔訓...........而家死啦..... 呢d腰骨痛真係醫唔到, 唔通要再生 一個黎令我身體重組?? 唔制呀.........

咁你咪生多個囉, 你咁後生, 生多幾個都仲得啦.
以前我阿媽有個姊妹成日頭痛, 醫生又係叫佢生多個, 果然生左真係好返喎, 幾神奇o架.
[/quote]

我都係講下笑, 唔生喇。 不過我相信再生一次令身體重組既道理。 都怪自己唔聽老人言, 而家呢度痛, 個度痛。

伯爵府

大奧效應.........我訂左件和服俾阿女黎玩...... 好得意架

伯爵府

mama1210 寫道:
[quote]
EdmundMaMa 寫道:
[quote]
edmundmama:
你屋企係咪有裝 cable架?? 可唔可以幫我個忙??

我屋企裝Now o架。[/quote]

哦??? 係咩??? 車~~~~~~~~~

咁有無其他人屋企有裝cable架????[/quote]

我有裝 cable 呀, 做咩呀?? 我部錄影機都壞左喎, 上黎囉一係.........哈哈

FELIX : 我在公司 CHECK 唔到 PM, 我估你應該黎我家係咪?? 我下午回家後馬上 CHECK PM 再打給你, 好嗎? 我預你 1 大 2 小啦........

你可以 6 點打後黎我家新峰花園 (第 3 期即御峰苑)

伯爵府

HP 寫道:
安安:

妳真有心啦﹗細佬是10月2日生日﹐眨眼間已是1歲人仔了﹗
今晚小兄弟會回家吃飯﹐不用客氣了。謝謝﹗

[quote]
安安 寫道:
原來 30 號係 hp 個細仔生日呀.........我地明天同佢慶生日啦................. 我整唔切蛋糕, 而家太夜

我明天明個返來............
[/quote]

係咩? 我睇第一 頁寫住細佬 9 月 30 日架.... 唔緊要啦, 祝細佬生日快樂, 快高長大啦...............

兩兄弟回家吃飯.......... 好啦... :-( :-(

healthyan : 我上網訂架 , 運費另計。 一件約 jpy8200 (約hkd1100)

http://store.yahoo.co.jp/adakinu

伯爵府

蒙妮卡 寫道:
安安,
你係唔係坐月的時候掛住打麻雀坐得多? 我朋友就係咁, 佢叫我地坐月千期唔好坐咁多, 要瞓多d, 佢都係要生多個先重組, 無再腰骨痛.

Samuelma,
快d換嗰個工人

我唔識打麻雀架......... 我那時生完就上網做野.. 下場就係咁喇...............

伯爵府

Littlepigpig 寫道:
安安,
我都買左套和服比cherry呀, 不過無"包袱", 當係過下引. hehe.

邊度買呀??? 幾錢呀??

伯爵府

jojolam888 寫道:
[quote]
安安,

我同筠婷都想黎打攪你 ...可以嗎? :mrgreen:
安安你睇唔睇到我留言 :-( ...最衰我la,禁遲報名 :-( :-( ...筠婷同我都好掛住你

伯爵府

felix 寫道:
[quote]
安安 寫道:
FELIX : 我在公司 CHECK 唔到 PM, 我估你應該黎我家係咪?? 我下午回家後馬上 CHECK PM 再打給你, 好嗎? 我預你 1 大 2 小啦........

你可以 6 點打後黎我家新峰花園 (第 3 期即御峰苑)

收唔到你pm,仲以為你唔歡迎我tim.
我嚟呀.今晚見la. :mrgreen:但我可能係1拖3嚟喎. [/quote]

FELIX : 我覆左你 PM 喇.......哈哈

今晚好熱鬧呀..........

伯爵府

[quote]
安安 & portia,

好呀,好呀!!:mrgreen: :mrgreen: ...我晏d call portia la :mrgreen: ...宜家我響屋企教女教到好勞氣 :evil: 因筠婷又唔行

伯爵府

HealthYan 寫道:
[quote]
安安 寫道:

今晚好熱鬧呀..........

All enjoy your party tonight :-( :-( :-( [/quote]

好開心呀, 佢地走左無幾耐咋.............你下次黎咪得囉

伯爵府

[quote]
安安 寫道:

不要勞氣喇............ 唔靚架........慢慢教.. (雖然自己有時都會好炆)
安安,
.....多謝安慰 ...筠婷"洽"我"洽"得好犀利的 :-x 我前幾日有事做要我老公揍兩日,佢竟然好自動自覺

伯爵府

felix : 你 do re me 以阿 me 最有食力, 令我們大開眼界......... 下次再見啦!!!

wingma : strawberry puff 好好味呀!!!!!!!!!!!! 真係無得頂呀, 以後有你就有 "甜蜜"既感覺喇........記住著黑色衫, 搵 edmund ma 鈎畫個樣才去咩咩............哈哈

伯爵府

各位普通話家長, 係時候對各大工人審查喇.....我明天或後天會的個工人傾下計............

以後唔可以俾佢地上普通話堂時睇畫, 傾計而影響小朋友......

星期五既跆拳道, 大家問問工人, 佢地去左邊丫........

伯爵府

little_chi 寫道:
[quote]
安安 寫道:
我都係講下笑, 唔生喇。 不過我相信再生一次令身體重組既道理。 都怪自己唔聽老人言, 而家呢度痛, 個度痛。

其實好多人都係咁講,考慮考慮下啦!橫掂今期好多人陪妳大肚呀∼ [/quote]

係呀, 呢期好多人大肚呀.......... do re me fa, 唔知邊個係 fa 呢........

我無聊咪睇下邊個就黎生日囉, 第二眼就見到小芝女生日喇.......點同佢慶祝黎?

伯爵府

jojo:
sorry呀, 我完全唔記得原來popoma係住新鋒, 我仲以為佢跟我車番屋企, 諗住可能會迫左小小(因我成車都係貨) 所以叫你去坐edmundmama架車, sorry sorry

安安:
下次如果再去你屋企, 食飽飯唔好再比小朋友玩蛋蛋啦, 因為cherry可能玩得勁得濟, 佢坐車番歸途中佢嘔呀, 好可憐!!! 你地d細路無事也麻??
多謝你個3個公仔, 彤彤勁happy, 猛話"嘩....呢個我無架, 個個我又無架"hehe.....

小豬:
CHERRY番到屋企仲有無唔舒服呀?? 下次你覺唔夠凍記得同我講呀

wingma:
你係咪去青衣倉呀12-8:00自己就時間啦~~ 因乜解究你頭先唔等我睇下有咩貨先決定去唔去jet.....

samuelma:
好耐無見你啦, samuel真係大個左好多, 好多, 又靚仔左好多好多....

CALLING CALLING)))) 咁姐係有無人可以有錄影機錄底下星期一有線個節目呀???

收到, cherry 可能真係玩得勁得濟........下次我唔俾佢地咁轉轉轉.

伯爵府

felix 寫道:
[quote]
安安 寫道:
各位普通話家長, 係時候對各大工人審查喇.....我明天或後天會的個工人傾下計............

以後唔可以俾佢地上普通話堂時睇畫, 傾計而影響小朋友......

星期五既跆拳道, 大家問問工人, 佢地去左邊丫........

你地唔單止一齊學普通話,仲一齊學跆拳道? ?-( [/quote]

係呀, 重一齊跆拳道架, 重多人一齊玩呀!! 有 8 個小朋友架....

伯爵府

cheukwing媽咪 寫道:
[quote]
安安 寫道:
felix : 你 do re me 以阿 me 最有食力, 令我們大開眼界......... 下次再見啦!!!

wingma : strawberry puff 好好味呀!!!!!!!!!!!! 真係無得頂呀, 以後有你就有 "甜蜜"既感覺喇........記住著黑色衫, 搵 edmund ma 鈎畫個樣才去咩咩............哈哈

最緊要你地like食啦!
我一定約埋你一齊搵 edmund ma 鈎畫個樣才去咩咩.......!大家差唔多時间姐! [/quote]

我真係未到喎.... 出年啦, 出年都應該到架喇... 1978 丫嗎..

首頁
45678...9

尾頁

跳至