美容扮靚

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

Re: YOGA !! YOGA!! YOGA!! ( 有冇鍾意做 yoga

pluie
病一病瘦左2lbs,條腰幼左0.25吋.但呢d唔恒久的,好番會即時反彈,所以唔駛開心.
乜要book呀?!我仲諗住唔駛book添.我驚我唔能夠係1min內由21/f飛奔落17/f喎.不如你地頂住到門等我入黎丫!:mrgreen: 講笑咋!:mrgreen: :mrgreen:

rabbit
tomorrow我要on lunch duty,而且12:45pm時間唔岩我.
嗱嗱嗱,你係咪見係samrat教所以揀呢堂上先.

珍珠宮

Re: YOGA !! YOGA!! YOGA!! ( 有冇鍾意做 yoga

rabbit/pluie
如果有5分鐘走棧,我就鬆動好多喇.anyway,我會盡量準時,費事比人眼望望好瘀.

jmum
Jmum 寫道:
啊!咁我地嘅距離就越嚟越遠啦 :-( :-( :-( 32 vs 23

哈哈哈哈,唔水喊,我有排都去唔番23.琴晚開始食番正常,冇再嘔lu.所以好番我既體重又會+番.
呢輪真係好多人病,我屋企已有4件:我+婆婆+老公+細仔.可能係我傳染佢地.亞仔就最嚴重,咳得好西利.我地個個都睇左醫生,希望快快好番啦.
寄宿?邊間呀?聖士提反呀?

rabbit
i haven't stayed up for OT for a long long time lu. No OT = less $ :-( , but more family time! 有得有失. :tongue:

珍珠宮

rabbit
re : 23"
you can get it very shortly.

even I don't go on diet?

pluie
容許我自私一點,我要23", 23", 23", 23", 23"!

shanshan
你唔記得我地搬左去呢樹? 咁唔怪得你冇答我問題啦!
可唔可以幫我問下你個instructor,如果我每次做完yoga後食兩隻腳上脾(steam, no oil, no salt) + 1 boiled egg + 1 banana + 1 medium size apple,會唔會太多protein,反而會build up d muscles呢?

rabbit/pluie
完來你地既仔女細過我個女,我個女今年9月升k2了.

珍珠宮

Shanshan

ShanShan 寫道:
^O^
你真係食到咁多+? 好呀, 我幫你問下 miss, 但我要 next wed 先見到佢喎.

係呀,仲係啱啱夠飽咋.

珍珠宮

pluie
你果兩隻"腳上脾"係咪自己響屋企煮左再帶返公司架? 諗起腳上脾, 我都想食一隻...

唔好 23" 啦, 好難買褲架...

係呀,自己係屋企steam好[size=xx-large]雞上脾再帶返公司.白烚咋喎!咁都想食?
唔緊要啦,d褲可以改褲頭嘛.

shanshan
我會等個仔兩歲大先開始減少食量.

珍珠宮

ShanShan 寫道:
嘜冇全日既 N1 +咩?

有,我個女細個時就係返全日既n1,返9am放4:30pm.

珍珠宮

pluie
唔食嫁,會去皮去肥膏,然後蒸/白烚.

rabbit
which kindergarten will your daughter go to on HK side?

vk
你係邊間幼稚園教呀?

珍珠宮

rabbit

you're really a samrat fan!

珍珠宮

rabbit
your girl must be a smart girl. i heard that SPK is difficult to get in. i didn't even ask my daughter to try cuz she borned in Oct.

tom lee only accepts 4 years old kids to learn piano. you can let your daughter learn some theory first.

pluie
我只係做yoga時先食drumstick+boiled egg+banana+apple, 因我冇時間去買lunch,o/w成2:30pm先返到公司. that means only twice a week.

多雌激素會點呢?

珍珠宮

點解唔見左我個post?

rabbit
your daughter must be a smart girl. i heard that it is very difficult to get in to SPK. I even didn't let my daughter to try cuz she was borned in Oct - just didn't want to waste my time!

pluie
i only eat drumstick+boiled egg+banana+apple on the day I play yoga, ie only twice a week. btw, what happens if there is too much 雌激素?

vk
thanks for praising my girl. this photo was taken when she was 3 years old. she will be turning 4 in this Oct, and her girl has grown much longer than in the photo. i better change a new photo if i found a good one.

珍珠宮

Re: YOGA !! YOGA!! YOGA!! (有冇鍾意

VK
我個女3歲8個月,佢都有上緊d樂理班.雖然佢未夠4歲,但佢好concentrate嫁,全班中佢最專注.而家學緊2 black keys/3 black keys, 同埋do, re, me, fa呢4個音.

rabbit
my daughter dared not to stay by herself when she was 2.x years old. So she had no chance to go to SPK. btw, is SPK a Catholic/Christian school?

珍珠宮

rabbit
Thanks for adding my name to the list.
i have also booked tomorrow's 1-2pm kryoga class. see u!
both my daughter, my son and myself are new Catholics, just joined this Easter.

hellora
我今個week先開始正式上yoga, ie 3 times/week.但so far上過既trial classes,我覺得感覺幾好.我幾鐘意kryoga同kryoga ananda bliss,希望我可以keep住3 times/week or more for 1.5 years啦.
學呢到d前輩講,做幾個月後身形會開始有變化,所以你都唔駛太worry你個肚腩.

bibi
be strong & be confident, you should live for no one but yourself ! if you tell yourself you can do it, then you can! don't give yourself excuse! remember, tomorrow is better.

珍珠宮

shanshan/rabbit

I hope my husband will also be Catholic one day.

珍珠宮

shanshan

thanks.
我老公曾講過,而家我地成家除左佢之外個個都係Catholics,佢遲早都會被踢入教喎! 不過,佢so far都唔信,佢只信自己.但佢承認我上左慕道班後個人係變好左.

講開祈禱,我成日都冇飯前祈禱 ,又冇早禱 .只會在睡前祈禱做個總結咋.

珍珠宮

pluie/vk/jandt818
我搵到你地之前答我關於雞既postings喇.

vk
我個女個教琴老師又係話tom lxx既教學approach唔好,話會將睇譜教到最後,ie學識彈琴都未識睇譜,但到時d小朋友已經冇心機再學睇譜.所以而家個教琴老師係由solfege開始,教識小朋友聽/唱準個音do re mi三個音先再+2/3 black keys;學左4星期左右先再學fa音.中間都有教小朋友分辦drum/tamborine/triangle三仲樂器.遲d會教多幾種.等小朋友熟識呢d野後,就會教豆鼓喎.

我估教小朋友do re mi fa so會易過教c d e f g.

珍珠宮

vk

<我呢個o靚妹o係度 encourage 人,好似有 d 唔妥 >

我覺得冇唔妥喎.我地係到encourage緊bibi要有正確既做人態度,正確既生命價值觀,要積極d.呢d野唔係年紀大就會識.做人一定要愛惜自己/珍惜所擁有既野.如果連自己都唔錫自己,又點能要求人地都錫自己呢?!

珍珠宮

bibi
我覺得你所有野都向壞方面想,個人好炭,你試下同朋友去街,睇笑片,傾訴下,可能會好d.仲有,always tell yourself that you can do it!! 呢個世界冇話邊個冇左邊個唔得.我都試過愛得好深但失敗左,雖然只係糾纏左兩年,但當刻都覺得從未如此心痛過,in fact係果時先知心痛既感覺係點.日日番工放工都自己一個係大庭廣眾下喊,但會過去的.只要你自己唔想再沉淪係痛苦入面,你一定可以走出谷底.最緊要係你唔好再成日諗"唔想有明天".明天研究好定唔好,冇人之,最緊要活在當下.每日起身都同自己講今日要開心d,去搵d方法可令自己開心.其實有時一個人做野都可以係好好既享受.希望你可以做到.

pluie
唏!我住西環咋喎,又唔係住半山!點會話afford唔到呀!

hellora
我份人比左$就會去做,唔想side $麻.以前同同事一齊去做gym,做做下個同事又係閃左,得番自己一個捱落去.果時我真係覺得"捱"嫁.因為做gym初頭要跑25-30mins cardial,好鬼辛苦.每日出去之都會內心爭扎一番.但而家做yoga就冇呢種爭扎,所以我估我可以完約的.

"kryoga"係修下身線條既yoga,而"kryoga ananda bliss"係淨化身體,穴位呼吸法,強化女性子宮位置,吸入氧氣做生作用既yoga.

pluie/rabbit
今日真係風雨不改?我今日冇帶umbrella呀!如果lunch time落狗屎,我都唔知趕唔趕到黎喎.

珍珠宮

pluie
哎也! 下你先.西環有新樓有舊樓嘛.我住緊既係舊既新式唐樓(冇lift),都只係幾千蚊租之嘛,你都可以afford得起啦!

rabbit
我唔興留低d野係公司,因公司有thief嫁.cheap野貴野都有人偷嫁!

珍珠宮

pluie
我屋企好細,5xx尺咋,不過有個3xx尺既天台,都放左好多雜物,同埋要黎hang clothes.如我地想bbq,就會借隔離屋個天台用.你話係咪好著數呢!

pluie�rabbit
e!個天光番lu,希望lunch時唔會落雨啦!

珍珠宮

pluie�rabbit

我換好3喇,而家等出發.我個心跳開始+快,好緊張,因就快見到你地兩個.

首頁
12345...12

尾頁

跳至