美容扮靚

跳至

首頁
56789...17

尾頁

珍珠宮

RE: could u help?

pluie

lai野就應該唔會既,只係d procedural既野啫.不過我琴日都幫左佢一把,等佢唔駛係個客面前出醜.今日佢又做d白痴野,我都爭扎過好唔好話佢知,最終都係決定唔講,費事提左佢佢反而比面色/說話我聽.

珍珠宮

Re: YOGA !! YOGA!! YOGA!! PART 4

april
我做左yoga半年,每星期做1-4堂,冇特別on diet,亦冇食少左,但瘦左2-3磅.我sure if i go on diet,可以瘦多幾磅.

rabbit
我知間間公司都有好人&衰人,睇下自己好唔好彩遇到d咩人啫.我so far做咁多年野,大大話話幫過十多廿個老闆,當中只有兩個衰老闆,呢位亞姐係其中一位.不過我唔會因為佢而唔盡全力做野,無謂影響自己個"朶".

pluie
我mon & tues都做到yoga.
呢位亞姐唔影響我既工作,但影響我既情緒.

珍珠宮

Re: YOGA !! YOGA!! YOGA!! PART 4

jandt

唔係喎,個市都真係唔錯.如果我做番自己果行,都有幾份工可以見.但我想轉行,所以暫時要等下.但agents話應該2月左右個市會靚番.

仲有,我最近都有同事成功轉行.佢係我公司既人工比我高至少5千,而且佢年紀大過我,不過佢應該d academic/working experience好過我.但我相信,佢可以搵到工而佢又肯轉,咁即係個market有呢d需求啦!仲有我朋友個同事又搵到(佢叫價好高,起碼多我1萬),所以我對前境仍然樂觀.如果半年後我仍轉唔到行,咁搵番老本行囉.

個女人,唉,都好難當佢透明.一黎我既yoga道行未夠,二黎我每日同佢有好多interaction,無可能當佢透明(透明既意思我以為係唔理佢).

珍珠宮

jandt

我D agents話我想轉果行都需要我而家呢行既經驗,所以我應該都會有工見,差在個價錢岩唔岩我心意.其實上年8月都有工見,但價錢去唔到我要求既,所以我推左.我同事&朋友個舊同事都係轉左去我想轉果行,所以我都有d信心會搵到既,應該唔會被押價.

請check pm.

珍珠宮

pluie

我呢個sat要帶女返課外活動,所以上唔到1.5 hatha, next week就係長週要番工,如果記得book的話,應該會上1:30pm果堂;再next week又係湊女返課外活動,所以呢個月都上唔到1.5喇.

珍珠宮

pluie

唔記得問你,新工忙唔忙呀?

珍珠宮

RE: YOGA

原來kapil既oorja好搶手,我今日book唔到堂呀! :-( :-(

珍珠宮

RE: YOGA

rabbit

yesterday afternoon i wanted to book ga la, but forgot it. when i booked it last night, already full la.

珍珠宮

bibi
pls check pm.

本來琴晚book左今日lunch上yoga,但睇真d原來係kryoga sun series 2 上次上sun series 1我都死左一大半,點上2?? 所以今日又嘥左冇得上堂.

珍珠宮

pluie

hehe, 你仲記得我放你發機呀? 但sun series 1都好辛苦喎, 2點會唔辛苦呀?

珍珠宮

PLUIE

based on what you said, i'll try next time.

珍珠宮

有d唔開心,點解我做極都做唔到revolving triangle?每次我做revolving triangle時,我對腳都shake得好西利(可能之前已經做左好多pose?),個身打唔開,條頸轉唔到望住隻中指.有d沮喪. :cry:

珍珠宮

pluie/rabbit

有呀,就係lock左knees所以對腳會shake,同埋個人balance唔到,會跌.隻手如果要掂地條hamstrings就會痛,同埋條腰申唔直.隻手唔掂地條腰免強可以申直囉.

珍珠宮

rabbit
有時對腳係分得開左d,但我琴日都企番close d,但都係shake.

bibi
但d instructor話要lock knee喎.

珍珠宮

rabbit
呢兩堂sanjeev都有correct我個pose,但上次我企唔穩跌左落地,琴日個身體仲硬到佢放棄correct我添.

bibi
我印象中好似冇聽過d instructor叫tighten thighs muscles,不過可能我冇留心聽書啦.

珍珠宮

rabbit

我好少可以上到samrat d堂,timing唔岩,岩岩book左fri lunch kapil’s hatha oorja,睇下果日身體情況如何.不過我時常都好rush,所以好難有時間問佢.

珍珠宮

rabbit

等我睇下可唔可以早d去到了.

珍珠宮

rabbit

如果你聽朝上堂,可唔可以幫我book sat 1:30pm satyananda yoga(b)呀? 唔該晒呀... :mrgreen: :mrgreen:

珍珠宮

pluie

我買唔到了結糖麻,所以咪唔抄囉.

珍珠宮

pluie
雖然我一定起到身,但我驚我唔記得book,所以先搵rabbit幫我book麻.

jandt
5) not try to touch the floor if your whole body is too stiff, lots of people are hanging their hands as well我就係試過放隻手係腳眼到,咁都免強可以做到,可以拉直條腰,但sanjeev係都要我放隻手係個地到!
6) not try too hard to look at your middle finger if your upper back/shoulder is not yet open, otherwise will hurt your neck原來我條neck痛係因為個upper back/shoulder未打得夠開.

首頁
56789...17

尾頁

跳至