想生BB

跳至

首頁
34567...16

尾頁

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我就係咁諗...其實今朝我都已經偷懶搭的士返工架喇...因我同QQ玩到9點幾先走...不過我真係日日都想搭的士架, 因又熱又冇氣, 真係好辛苦呀!

原帖由 ilapril 於 10-6-23 17:09 發表
九龍塘都係呀,仲閃電添呀,咁大雨,你要小心d呀,你搭的士返屋企啦

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

Good Morning all!

原帖由 ootolai 於 10-6-24 09:12 發表
all,

早晨! 今朝一早去抽襟章, 居然第一次就抽到...... 但又唔見一爸昨天有做過野喎!!!:;pppp:

伯爵府

嘩, 妳同德國豬手文好FRIEND架, 係咁幫佢講好說話

原帖由 ilapril 於 10-6-24 09:29 發表
All,
Morning
一媽.,可能係一爸響你背後發功呀,一爸唔係唔做野,可能佢做左你唔知哩,又或者佢信得過你,全權交託比你,等佢可以專心佢嘅事業-嘛

伯爵府

RECEIVED WITH THANKS, 依家有安全感好多喇...

原帖由 ilapril 於 10-6-24 09:31 發表
四媽
我剛剛入左比你喇,你check吓:;pppp:

伯爵府

係喎, 今朝一早開msn時就記起, 之後又冇咗件事添...
curtis happy 21 months birthday!

原帖由 ilapril 於 10-6-24 10:27 發表
Anna真係多謝你嘅溫馨提示 ,好在有你咋,如果唔係我地又唔記得喇
大哥Curtis, Happy 21 months birthday!!
Anna,你點呀,你要好好保重身體呀,我地一定會支持你,加油呀! ...

伯爵府

哈哈哈, 我啱啱無聊又玩下好爸爸, 點知又一玩就有BADGE喇...

伯爵府

Good Morning all,
今日QQ19個月生日, 但係四爸又話要出去玩, 連飯都唔返嚟食, 我估佢唔天光都唔會返嚟呀.

今朝沖涼洗頭, 之後一直好頭暈呀, 返工想搵架的士又冇車, 攪咗好耐先上到的士, 依家我都仲暈暈下, 近日都係咁, 都唔知攪物鬼, 再係咁我真係要每朝CALL的士返工架喇

原帖由 HappyDay2008 於 10-6-25 09:16 發表
All

Good morning!

QQ
Happy 19 months birthday!

伯爵府

三十媽,
冇啦, 邊有行街呀, 我自己真係頂唔順, 唔通我唔知咩...
只係在家中不停要同QQ玩, 成日坐地, 又要起身, 不停又起又坐...好易頭暈...個QQ又唔明, 係都要拉人起身, 起慢D佢都瓜瓜叫呀...喱方便四爸一D都唔覺有問題, 次次要我開聲佢先會主動叫QQ拉佢去, 總之, 晚晚湊QQ我都真係覺得好吃力, 又冇人幫到我...有苦自己知...

原帖由 ilapril 於 10-6-25 09:38 發表
四媽
你多d休息,唔好成日去行街喇,而定天氣咁熱,真係好易暈

伯爵府

今朝QQ又有進步喇, 我叫佢在STICKER上CHOOSE ONE STICKER, 佢識用手指指比我呀...
只係今朝佢又唔飲奶, ONLY飲得6/70ML...

伯爵府

ANNA,
可能真係要飲多一兩劑睇下, 仲要比D時間個胎自已收縮...希望可以喱個WEEKEND攪得掂啦!
支持妳呀, 十卜十卜!

原帖由 KennethPang 於 10-6-25 10:48 發表
各位早晨呀!

QQ
Happy 19 months Birthday X 19

四媽

你要休息多D,小心身體。

我個死胎仲未排出嚟呀,個中醫叫我今日再飲多劑,希望飲完得啦! ...

伯爵府

係啦, 我成日講住, 佢好似覺得我在扮嘢...唉

6299一D都幫唔到手, 佢哋又未知我有小Q在身, 不過有都冇用...各顧各, 冇人理我哋架...

62噚日話康體有幻兒水上安全班, 話佢可以帶QQ去玩, 但...四爸當然唔比啦, 佢信唔過62...

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-6-25 11:11 發表
Good afternoon

QQ,

HAPPY BIRTHDAY...你要乖乖地呀...唔好成日扭媽媽計

四媽,

我發現男人真係唔細心架...坐月時老公又係...我講緊都無用...搵第3者同佢講...佢即刻醒晒

Anna,

你要保重身體呀...呢排天熱又濕 ...

伯爵府

EXACTLY...真係有苦自己知, 個老公一定係覺得, 又唔係第一胎, 妳得架啦...

佢哋一D都唔明, 大住個肚, 仲要湊個咁細嘅仔, 真係好吃力...妳仲可憐, 八爸平日根本唔在香港, 所以平時妳都得架啦, 就算佢WEEKEND返嚟, 都幫唔到好多, 但點都好過冇吖...依家可以搬走, 真係一天都光晒, 到時又可以多D休息, 又可以有好嘢食...恭喜晒!

我相信四爸一定覺得自己已經做得好好, 平時最多都係9點幾先出去睇波, 我一定要佢攪掂個仔上床先比佢走...佢仲成日掛住做"仔"時的生活, 實在太唔現實喇...

原帖由 HappyDay2008 於 10-6-25 12:45 發表
四媽

我覺得陀第二胎真係冇咁多人錫同遷就,八爸都唔係好緊張我,態度同陀第一胎時有分別,我第一胎時佢緊張好多,可能現在始終多左個Eugene要照顧,分散左注意力。我99直情唔理我,我平日一返到去,佢就即刻交番Eugene比我唔會 ...

伯爵府

一媽,
喱幾日少咗妳同我MSN...我好苦悶呀!

原帖由 ootolai 於 10-6-25 08:33 發表
all,

morning!!! 今天我依然要閉關, 努力工作啊!!!

所以先祝QQ19個月生月快樂!

二媽,

我有野想問啊! 你整比花仔的姓名貼紙, 有無做公仔啊? 做左乜野公仔? 定齋版呢? 無公仔呢?? 我上次 ...

伯爵府

我知呀, 到時見妳暑假日日同大哥去玩...我估我仲難受呀...
好在我7月都跟妳去旅行唧

原帖由 ootolai 於 10-6-25 13:42 發表
四媽,

咁你真係要習慣下了, 我好快又放暑假, 成日都唔會上到網, 仲有, 來年我相信我的工作將會爆升, 你都係唔好掛住我了!

伯爵府

7月最後的一星期呀, 我哋兩個未返, 三十媽又出走...
都話早知一齊去架啦...

其實妳有冇諗過帶埋EUGENE去旅行呀, 最多同埋屋企人, 多D人去, 多D人幫手...因為到BB出咗世, 就再難有機會架喇...

不過呢, 我都係好在一媽要我哋一早PLANNED & CONFIRMED咋, 唔係呀, 四爸一定唔比我去...

原帖由 HappyDay2008 於 10-6-25 13:57 發表
哎呀!七月份妳同一媽去左旅行,呢度實好靜, 妳哋幾時出發幾時返呀?

伯爵府

其實佢都快架, 快手快腳...但佢又睇晒咁多嘢, 好似佢想睇咩一照就睇到咁... 妳想佢睇咩佢又會幫妳照下睇下再答妳, 可能因佢真係好PROFESSIONAL啦...
所以呢, 最好自己有咩記底佢去問, 唔係就會漏咗架喇...我上次都好似漏咗D嘢唔記得MARK底!
至於我上次OSCAR照咗幾多分鐘我就唔知啦, 我覺得好似平時產檢咁上下啦, 中間佢仲有個URGENT CALL要聽...不過佢有SAY SORRY & 返嚟FOLLOW UP.

原帖由 HappyDay2008 於 10-6-25 14:12 發表
四媽

產前產後果面有人話林勇行照結構得四分鐘好快照完又冇得問嘢。四分鐘咪仲快過政府醫院照。我都唔知比唔比佢照好喇。

伯爵府

GOOD MORNING ALL,

一媽, 如果妳整開, 不如順手一次過幫QQ & 柏和整埋啦...話唔定仲有得講下價呢...

原帖由 fishballbaby 於 10-6-26 17:20 發表
一媽

熨貼貼紙係用嚟熨响返學既外套和圍裙用,好過手寫,水洗都唔甩,VERY GOOD,雖然我未開始用,如果你果邊冇,我可以幫CURTIS去整,HK$30一排有廿幾個,即整即有。至於人名貼紙都係HK$30,有七十幾個。

八月和九月的學費都唔需要 ...

伯爵府

咁就好喇, 我正想打比妳...
咁妳要好好休息, 之後可能好快又要返工, 冇得再休息喇...
希望星期三見到入面清晒, 安心養好身子啦!

原帖由 KennethPang 於 10-6-28 11:14 發表
各位早晨呀!

我星期五飲完第二劑中藥後應該已經流返個死胎出嚟啦,之後就慢慢無再流血,依家希望星期三返去黃醫生道照時 confirm 已排清。

伯爵府

十二媽,
係呀, 其實bb愈細個愈唔怕水, 妳依家都可以開始同jacky去游下水, 玩下, 佢會super開心架...
好似噚日咁, 其實係湋湋同謙謙玩得最開心, 最enjoy架...
最唔聽話就係QQ! 佢以為自己好叻識游水, 係咁唔比我哋捉住佢, 要自己玩波波...

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-6-28 11:07 發表
Good morning...睇你地去游水玩得好開心呀~~~

伯爵府

十二媽,
同BB游水, 唔洗識游架, 唔好浪費咗個夏天啦...
BB9個月前去游水最好, 愈大佢哋會愈怕, 冇咁好玩架喇...

原帖由 淘氣小雪兒 於 10-6-28 11:56 發表

四媽...老公都話帶佢去游水架...但我唔識游...真係唔放心佢一個同佢去 =.= 等遲多個月...帶佢去會所既泳池仔玩下水先

仲有...大家得閒去我個blog度睇下...有單好嚇人既消息...發生係沙田 ...

首頁
34567...16

尾頁

跳至