跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-4 17:27 發表
唔知BK發生咩事,版面搞成咁!
打左message係舊o個個topic又show唔到!short short地!
唯有再開過新topic再傾過!
喂喂喂~埋位喇!

我就位啦!

大宅

Hailey, Yannise & Tiffany亭亭:

遲咗d tim! Happy Birthday!怏高長大, 聼教聼話!:lol:
日日都咁開心 !

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-6 11:57 發表

LEANNE爸爸,
濕地都去過喇!

Hailey 媽,

番禺新開個超大嘅水上樂園,我問咗資料,有間辨2天團好抵 $598 includes;長隆水上樂園,晚上長隆馬戲團, 2日香江野生動物園 (連入場)& 4星酒店一晚, 4餐包3, no shopping, 車去車返, 最開心係3歲以下唔洗$!
不過,15�7 last! 你可以搵14�7 星期六&日

導遊$50一日, 保險$可自行買! 仲有位呀!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-6 16:52 發表
chloe媽,
你呢個提議好好!
不過......包包係仲未有回鄉証o既!

但我都打算聽日同佢去申請,plan梗8月去,但生日就應該趕唔切lu!

我之前都有問過呢d兩日團,原來暑假o既價錢要double呀!
($1 ...

Hailey媽,
暑假貴$300, 你可以諗下呢! tel:31628303:idea:

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-9 09:35 發表

leanne爸爸
你呢個行程都好吸引,我好有興趣喎!
不過而家天氣咁熱 ....都係留返涼小小先至考慮lu!
因為我地兩公婆都係怕熱之人!

Hi !

尋日我地去咗下水禮lu, 開頭chloe都唔敢落水, 之後適應咗就唔肯走lu!
見佢玩到陣晒咁,口唇變色,問佢走未呀?佢仲陣住話:唔..好呀! 地游游水呀….?
最後, 答應咗下星期天再去過游水水!

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-9 15:07 發表
Chloe 媽,

係果邊答左你莎莎/琴行點去, 如果都係唔識去, 又重想去的話, 就話過我知, 搵次同埋你一齊去啦... :)

剴晴媽,

唔該你呀! 我相信我估到邊度啦!係咪樓下附近有間茶餐廳&天橋底有個公園呢 ?
仲想八吓個間嘢主力教d咩呢?

大宅

今日笑c我呀!今朝我如常打電話俾姑奶探chloe情況, 剛好佢地正係茶餐廳食早餐,
間茶餐廳同chloe已經非常熟絡, d侍應叔叔仲好鍾意同chloe, 個傻豬又俾人整蠱lu,

住電話同我講
: 媽咪, 我要食貓面呀!

梗係d侍應叔叔教佢啦! !個傻豬仔真係激死我啦 ! !!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-9 14:52 發表

chloe玩到唔捨得走咁開心呀?
咁你地真係要多d同佢游啦!
包包都唔捨得走架!不過我都有氹佢下次再同佢游過,佢先至肯走!

Hailey 媽,
問佢你識唔識游水呀?最好笑就係佢話自己識游水!

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-10 10:11 發表

Chloe 媽,

bingo... 就係果到la!! :mrgreen:

琴行ma... 就梗就教琴la...

正經答番你問題先 :)... 其實個course 係教小朋友一d 最基本ge 音樂符號, 數拍子, 唱下兒歌, 認識下d 樂器咁, 全部都係 ...

剴晴媽,

剴晴係咪已經開始咗呢 ? 唔知星期六日有無堂呢 ?咩價錢呀?係咪親子呀 ? or 俾個 o黎啦! Thank You!
呀!:idea: 我之前行開馬鞍山中心都有好多故事繪畫班,勞作班&
English playgroup, 有咁多選擇, 為何會揾呢間呢 ?

我都好八啩, 你個 名稱 係咪同你生日有關呢 ? 只係多口問吓:loveliness:

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-7-10 15:56 發表
今朝叫qq起身番學,佢話同晴晴去chan老師嗰度番學:mrgreen: .

睇黎qq同剴晴好鍾意係度上堂喎!

大宅

[quote]原文章由 922yin 於 07-7-10 14:28 發表

凱晴媽,

我哥哥同你同一日bd,我就遲你一day呀!幾"喬"

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-10 14:28 發表

Chloe 媽,

係呀, 囡囡岩岩last sat 第一堂呀, 同Ivyl 個囡囡一齊上!! :mrgreen:

Details as below:

$680/8堂(連材料費), 材料費係本書同手冊and個環保袋
親子班, 1星期1堂(1hr), 內容係學D樂理, ...

剴晴媽&QQ,
我打電話去問過Moment Musical ! 你地係咪星期六12:00上堂呢 ? 最衰我星期六有時要返工啦!:-(
Join唔到你地tim! 不過, 個度有位琛姐教我搵多一個bb都可以開班喎! 如果你們知道仲有其他媽咪有意參加的話, 煩請通知我呀!
時間: 星期六 3:00pm 之後 or 星期日
全日都 ok!:lol:
計落又真係好抵玩喎! 真係好介紹!

之前同Chloe去玩Playgroup唯起要$180蚊�45min,都好肉痛呀!

大宅

呀!我想問吓n班係咪1/8正式返學呢? 著Sport wear? ( 放咗假咩都唔記得tim!) 但我又聽到有d話7/8?-( ?
有無在職媽咪打算同小朋友一齊返幾多日學呢 ?
我應該請幾多日假先啱呢?

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-11 15:37 發表

晴晴媽,
我頭先打左去moment musical,係o個位心姐聽,佢話我地小朋友2歲都無問題,因為佢話始終都有媽咪在場,問題不大o既!

chloe媽,
如果星期日上午10:00或者11:00你有無問題呀?
心姐叫我confirm左時間 ...

Hailey媽,
我求之不得呀! 咩時間, 你話事啦 ! Sunday Anytime!
幾時開始&報名 你覆我啦!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-12 08:58 發表

晴晴媽&亭亭媽,
可能星期日大家都係family day,所以上晝返會好d,下晝都可以去街嘛!
如果我揀上午10:00,你地有無問題???
幾時開始我都無問題,如果就由22/7號開始你地又ok嗎?
如果時間無問題,我就可以打返 ...

Hailey ,
唔好漏咗我呀!我係Chloe!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-12 10:27 發表

哎呀~~~ 我打錯左呀!
我係諗住同你&亭亭媽講架!
晴晴佢都同QQ返緊喇!
我真係思覺失調!

係呢!"CHLOE媽",個時間你OK嗎???

同埋我PM左個手提俾你啦!你CHECK下喇!

Hailey ,
無問題! 時間&日期我無所謂呀! 你地主意啦! 29 July

10:00am

有得去就 ok !

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-12 12:39 發表
CHLOE媽 & 亭亭媽,
我頭先打左去musical琴行,我已經同佢地留左29/7 10:00am
心姐話我地4個可以分別自己去佢地琴行報名同交費,順便叫我地參觀下同了解下佢地d地方,你地呢幾日得閒就去報名喇!
可以搵心姐or Ki ...

包包媽,
唔該晒你呀!:loveliness:
多個小朋友仲開心啦!等chloe結識多個朋友仔仲好啦!
呀!個bb叫咩名呢?等我記定先! 
嘩!Chloe咪最大囉!

大宅

剴晴媽,

我係o個邊睇到你地傾計,發覺"音樂班"好似好多嘢玩,好多嘢學咁! 仲有Classwork & Homework tim!好似幾全面喎!
唔知我有無睇錯呢 ?

大宅

原文章由 happylala 於 07-7-12 12:06 發表
CHOLE媽&包媽,

7月22日我全家仍然响星加坡未返呀! 7月29日先開始可以嘛??

希望亭亭去旅行玩得開開心心!返o黎一齊上音樂堂lu!:)

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-12 16:56 發表

包包媽,
係呀, 幾好人呀!!

乜唔係頭3 日陪足全程, 之後個week 可以陪half hour, 再之後個就week 就唔可以陪, but only 返1.5 hours 咩??

等我今晚返去睇真d 本家長手冊, check 真d :tim ...

凱晴媽,

你就好啦!有個好老板!
我o個個呀:tongue: 俾佢計過草都無得生呀!平日遲到一分鐘都要扣$ (人工除day除8小時除60分鐘x遲到分鐘=$):-(
我諗住請3日半day,希望個豬仔唔好:-( 喊咁耐啦!

首頁
12345...24

尾頁

跳至