興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 o黑o黑 的帖子

都係咁大, 而家用"1"又睇到眼都矇埋...

子爵府

回覆 fhccc 的帖子
想下月正式拷定:

東芝3TB 2年保 $5百 最抵如不長開
東芝4TB 5年保 $8百 或 8TB $千4 (太大怕一鑊熟?)

二手1070 或 1660 或 1660Ti 6GB

HDD冇所謂啦, 主要睇自己預算...

不過二手顯咭存在風險, 用得呢d咭多數係打機一族, 都唔知上手點煲法, BTW...二手咩價? 同全新相差多少?

子爵府

回覆 ChunChun_Daddy 的帖子
試左DMC5了...大孖免裝的,ok,run到玩到沒問題!前題係要setting裡Off晒相關internet嘢而已...只淺試了首關練習,熟下d掣貢啫;但人物...除了dante...全部陌生><

屎Loop第一集...女主腳巧正!演技出色;第二集刀睇左,估佢5倒又ok喎!續集黎講蒜係保持到果"勢"+氣氛,不令人失望;而且...內容仲有dd睇到我一頭霧水
下等有矛1080p先^^

DMC5...你係用邊個os玩? 隻game話要win10...

我都睇完死loop2喇, 真係ok, 又係主打多維度平行時空, 係會比較混亂, 不過有睇第一集應該唔難明架喎, 而且解開上集謎團, 總算明白點解女主角會跌入無限loop , 個結局...唔知會唔會有第三集呢...

子爵府

有冇搞錯又係咁, 尋晚出完回覆, 明明頁面都可以見倒, 今日入黎又試消失左, 成個post唔見左, 我頂...篇野我打左好耐架, 已經唔係第一次, 好似唔多覺有其他人有類似情況, 你地有冇試過? 冇理由得我一個中招?

子爵府

的...曾經係reply出錯,圖亂晒,PK d icon亂碼,空間位/排序/章節亂q晒等等不同程度錯亂/ etc出錯...但總蒜有個reply"晌度";大師的...嚴重得多...連個post刀會消失嘛...
睇黎你要好好向BK/pk d管理層認真地反映一下{已非第一鑊,威?}
(內文/reply後)Scn. Cap.定留底保障自己 / 做罪證等PK冇得瀨數 / 5使辛苦又由頭打過晒...哇^^

==============================================================
登燈瞪~凳!不得了.....
Google遊戲串流服務Stadia發表 超猛功能幹掉遊戲主機

最離奇係按了回覆後跳返出頁面係可以見倒自己個reply的, 但第二日入黎就發現個post消失得無影無踪, 咁係完全唔make sense, 理論上在頁面能夠見倒自己個回覆即係已經存入了BK個Database, 照計冇可能會消失的, 唯一解釋係程式碼出錯, 其實幾年前曾經反映過, 印象中當時回覆係叫我試下轉browser睇下有冇改善, 我覺得根本唔係呢個問題所以都冇轉到, 而跟住好耐好耐都冇再出現問題, 對上一次我都唔記得係幾時了, 點知早兩日又黎料, 搵極都搵唔返個post, 真係火都黎, 睇黎以後回覆完真係要cap圖先得喇...

遊戲串流好似吹左好耐, Sony都講過, 應該冇咁快卦, 等5G全面開通?

子爵府

貢...你仲會5會...打番已消失的reply呢?

大神5止係串流仲有其它革新遊戲嘅嘢{你入去果網頁睇睇便明},聽落刀幾吸引...
但首先要"likey"先...;而5G...乃勢在必行,否則中美/呢排...典會搞貢q多[嘢]出黎爭餐飽?威?

主要係講番死loop2劇情d野, 無關重要, 而且都冇心機再打過啦...

唔...網上遊戲我唔抗拒既, 不過以住經驗多數都玩唔耐, 好快就冇癮, 可能仲未遇上一隻認真心水game卦...

條友話遲下會支援8K, 咁應該要等5G啦, 中美5G角力, 到現時好似係華為睇高一線...

子爵府

回覆 Aardvark 的帖子
Absolutely agreed. Will stick 2 single player 4 a foreseeable future.

最近阿仔佢地開始玩Apex Legends, 等我爆哂RE2之後會一試既, 又睇下呢隻如何...

子爵府

FPS...非我茶類...免了...

me2啦, 純粹一試架咋, 玩呢d唯一過癮地方係可以同隊友傾住玩...

係喎, DMC5好玩嗎? RE2就快完了, 呢隻OK嗎?

子爵府

Another chicken dinner game ...

係有d似, 好似話呢期好hit, A兄你都有玩?

子爵府

上次試玩了首關{熱身/熟下d掣}...跟住刀矛玩lu,...應該刀ok嘅~
你鐘意玩連招+空擊技,DMC5應該俾到你滿足...

咁DMC系列都算叫做有d保證既, 差極有個譜...
不過佢d招式通常都係玩既成份多, 其實一味齋劈已經可以

子爵府

No ah. Not intested in online game.

hit果d多數係FPS, 開正A兄你果飯喎, 我就真係自問玩唔掂, 見人地玩到出神入化, 我就不停俾人殺死

子爵府

Sure is, I mean FPS. But as said, not really interested with online. N there's a reason ...

呢個真係從來未接觸過既類型, 而家好似唔多覺? 手機/平扳反而有, 曾經睇過套西片, 結尾係全靠個o靚仔玩Ipad玩得多, 最後成功控制倒架飛機救返所有人

Damn! Was on yesterday cnn.

Apex Legends呢期真係好hit, 好似話搶左pupg, overwatch, csgo好多玩家...
呢篇野似介紹多過似提醒家長

子爵府

剛剛開始左DMC5, 今集係只得一個save, 每次進入只能夠continue, 咁好唔掂喎, 如果只係我自己玩就梗係冇問題啦, 但係而家我又玩阿仔又玩咁可以點? 有咩方法可以各自有自己的save? 各位高手有可能做到嗎?

子爵府

你PC 每位成員有佢自己一個 login a/c咪5使煩囉?
{你大可自行set 隻game果*.exe有admin.right惱}
d SAVED 通常會放晌各自 users/documents/ 裡頭嘛?{個別會擺晌 program data裡}
-_-"巧耐沒入BK...怕晒d reply/錯亂/on9大隻字....-_-"

係喎, 咁樣應該ok喎, 等我試下先, 唔該哂喇...

真係越出越麻煩, 不嬲都係多saves架啦, 而家咁樣好似只係預你一個人玩咁...

隻WWZ好玩嗎? 睇片好似只係不停執槍射喪C, 冇其他野做

子爵府

Ain't sure how applicable it is but here's what I've found over the net:

唔該哂A兄, 剛剛試左喇, 搵唔倒果d file, 我諗可能係免裝版關係, 要安裝版先會去C:program files度?

d免裝版個save我經常都搵唔倒佢出黎, 根本都唔知佢掟左去邊度...

子爵府

DMC系嘅save巧似一嬲刀只單獨一個save位{以往PS系刀是這樣,5是麼?}隻WWZ係獨沽一味齋射多,解迷5是矛嘅;可能睇gameplay初段未欣賞到啫?
見大孖有得免裝,DL之{2x激嘢}
;但e+網盤DL會'巧易'被限速...信累又慢到想屎...睇黎要放棄免裝呢環><

經你一提, 印象中以前好似真係有出過只得一個save, 不過都肯定有多save的, 唔記得3定4, 因為當時我同兩個仔都有玩...

網盤限速? 咁我就唔清楚, 次次想網盤dl佢都會叫我裝野, 其實係點搞既呢? 所以我通常都係獨孤一味迅雷, 又唔覺好慢喎, 好似今次DMC咁, 大約一個鐘左右, ok la...

復活節假我放星期一一日咋, 你地就正啦, 連放4 days...combo...

子爵府

DMC5...pc用另一個a/c login玩...都係唔得, 無分別, 之前進度仍然响度, 睇黎今次要排隊了...

子爵府

End Game爆到9彩, 預售3天全爆, 頭先睇過星期日有好多位, 聽日晨早去撲飛先...

子爵府

Indeed. At least three colleagues watched the movie last week. But my kid n I don't bother 2 go. Afterall, watching Iron man 1, 2, 3. Avenger 1, 2, Thor, we found it's a little bit boring Will wait 4 DVD

A兄冇睇Avenger3? 呢套超正, 兩粒幾鐘由頭緊張到尾冇悶場, 一定要先睇3再睇4, 可能睇完3之後A兄唔等dvd了, 直接入場睇Endgame

子爵府

Yes, DVD. But couldn't recall the story line la.

話口未完已經有搶鮮版, 不過應該冇乜人會睇掛?!...

首頁

尾頁

跳至