跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 3)

yfchan:

Welcome! 你係幾月出世架?

公爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 3)

聰明豆 寫道:
煒良MA,

SUNDAY 妳幾點得啫????

你地話事啦 :-P

公爵府

傑傑mummy 寫道:
聰明豆,

我都好想參加妳地個gathering, 無耐上星期o係巴士跌親, "鄧"親絛尾龍骨, 傷o左骨膜, e家要做物理治療&訓床一星期休息, 希望下次有機會再參觀妳間牛屎屋!!

好好保重! 休息多d!

公爵府

傑傑mummy 寫道:
我當時正在讓位比個小朋友坐, 咁岩個司機揰燈唔切, 突然剎制, 我果時又要顧住傑傑, 咪成個撻底lor, 痛到我屎屎下, d人淨係媽媽义义個司機, 都冇人起身讓位比我坐呀, 好在有個媽咪佢都係冇位坐o既, 肯幫我睇住個仔, 唔係都唔知點算 :-|

你有冇打電話去巴士公司投訴!
d人都冇d同情心
當時有冇嚇親傑傑? :cry:

公爵府

To all:

今日煒良出到成身風癱(包括面) :-(
我老公琴晚帶左煒良去佢朋友屋企整電腦, 而我就去左街成12點至返. 原來琴晚煒良出完街後己經出風癱, 我老公又冇話我知, 凈係用左佢朋友比佢支皮炎膏幫個仔搽 老公話佢琴晚凈係條頸, 以為佢出街比蚊針既蚊癱.
今早我一起身見到佢真係比佢嚇左一跳! 依家佢已睇完醫生啦, 醫生幫佢打左針, 因佢都幾嚴重 :cry:

公爵府

Ka_wai 寫道:
煒良媽,

煒良仔點解會無端端出風癱架?佢以前都出過架?出風癱好似唔好再吹風喎!

醫生話敏感! 以前出過一次不過冇今次咁嚴重. 醫生話出風癱唔關吹風事, 佢係接觸某些物件/對某食物敏感 :cry:

公爵府

聰明豆 寫道:
嘩! 煒良係咪第一次呀?? 咪吾見左個靚仔樣? :-( :-(

依家係一個腫樣

公爵府

Ka_wai 寫道:
煒良媽,

咁知唔知煒良仔係食物會攪到敏感呀?

可能係紅毛丹 ?-(
係老公既朋友屋企食 or 佢朋友帶左煒良去停車傷佢架車度拎d野跟住帶佢去supermarket...再返佢屋企

公爵府

Jasper:

[size=medium]Happy Birthday!

[size=medium]ee 祝你快高長大! 身體健康! 越大越靚!

公爵府

Ka_wai 寫道:
煒良媽,

煒良仔今日點呀?d風癱有無少梗d呀?

個身退哂, 但爪傷左少少. 個面重腫腫地, 冇乜精神, 所以冇返學 :-|

公爵府

sabina_bb 寫道:
我個Collins都同我好近. 我12月4日 COLLINS 就 12月10日.

我有兩個朋友既老公生日都係同佢地仔女差1日 :-P

我個同事既兩個女, 一個(12/05/00)出世, 另一個(13/05/05)出世

公爵府

wandyfok 寫道:
煒良媽, 豆,
我地有勁敵啦!小心雙劍合壁呀!

咁我地一定要打醒12分+12分+12分精神迎戰

公爵府

聰明豆 寫道:
煒良MA,

喂喂!! 妳諗到整咩野食未呀??

未諗實? ~~~茄子肉醬螺絲粉~~~ 好嗎?

公爵府

Ka_wai 寫道:
[quote]
煒良媽咪 寫道:
[quote]
聰明豆 寫道:
煒良MA,

喂喂!! 妳諗到整咩野食未呀??

未諗實? ~~~茄子肉醬螺絲粉~~~ 好嗎?[/quote]

請問可唔可以用豬肉呀? 我唔食牛肉架? [/quote]
我平時係屋企整既都用豬肉架, 因屋企內&老公唔食牛肉

公爵府

PinkyBeBe:

你老爺99 實在太掛住個孫, 所以每日唔見過個孫女都唔安樂
不過對你lai講就太辛苦啦! 話晒都坐近月嗎! 你99都生過細路佢冇理由唔知

公爵府

Ka_wai 寫道:

"吽"牙可能會有少少痾tim架,如果無我諗應該係發骨"節"。

Agree!

公爵府

cherly 寫道:
係最[size=large]"強暴"既組合呀!

[quote]
Ka_wai 寫道:
嘩! 原來禧禧都唔少嘢喎!如果加埋bebe同jeffrey咪可以成為最強既組合。
[/quote]

公爵府

Kwan 寫道:
喂喂, 我參加國王送大禮, 中了奬呀 不過唔知係咩奬呀, 我第一次玩咋, 今日食甜筒又中多o左一條呀, 我就黎中六合彩架o拿 $$$$$$$$$$

咁Lucky! 快d買定10期既六合彩票啦!

公爵府

To all 得意姊妹:

搬遷啦!

[size=medium] ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 4)

首頁

尾頁

跳至