懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 jlac 於 08-5-13 15:14 發表
Hello

禁多位, 你地好呀, 我都係0807既媽咪,可唔可以同大家做個朋友呀, 我個仔而家歲半, 個女預產期係30/7呀.

妳好呀, 歡迎!
我都係預產期 30/7 係囝囝

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 frender_chan 於 08-5-13 15:39 發表
哈哈..原來我打錯字呀..我指係2隻腳中間..即係肚臍下面 毛毛個個位呀..我以家行路都幾痛下呀

我就腳踭又痛又痺
如果有時要執野但唔係茂低執既話
係彎住條腰去執, 咁就會拉到腳踭d筋
就會痛到飛起囉

珍珠宮

原文章由 frender_chan 於 08-5-13 16:07 發表
以家個honey moon期好似過左喇..不過即係代表bb就黎同我地見面喇..^^

唉... 從來都未有 honey moon 過呀
雖然陀bb 令我皮膚差左好多
人又肥左, 又訓得唔好
個胃又成日唔舒服
不過, 有得比我揀
我都好樂意陀既!!

珍珠宮

原文章由 royalbb 於 08-5-13 16:59 發表

你幾多週呀?!好似咁嚴重,咁你搵人幫你執嘛,自己小心d呀

28week 6 days 喇
有時得自己1個人
乜都自己做囉

珍珠宮

原文章由 Leonachan 於 08-5-13 17:12 發表
我又係隻腳踭位, 成日又痛又秘, 好似有舊野"銀"住咁! 尤其係出完街之後, 隻腳好似唔係自己咁!

係呀, 行完街仲腫呀
有時見到自己對腳腫到好似水魚腳咁
真係好鬼好笑.... (苦笑)

珍珠宮

原文章由 royalbb 於 08-5-14 10:11 發表

咁又係既,我都成日一個人架,唔使搵食咩?!工人又未到,好多野都係靠自己

同妳一樣, 工人未到
大住個肚做家務真係好辛苦
唔好話做家務
連自己沖涼都吃力呀
唉... 又感冒添!!!

珍珠宮

原文章由 jlac 於 08-5-14 11:42 發表
biancaho

我會起qe生, 你呢?

我係威爾斯呀

珍珠宮

原文章由 royalbb 於 08-5-14 11:13 發表

吓...你唔舒服呀?!食多d奇異果呀,好有用架
訓多d都得架~

我無食奇異果呀
因為好酸呀
但有食橙/西柚
唉.. 就係訓唔到囉

珍珠宮

原文章由 royalbb 於 08-5-14 14:24 發表

點解訓唔到呀?!咩事呀?!
其實食食吓都唔係好酸者,我都係咁食架~

我都唔知咩事
由一開始有左之後
都未曾有覺好訓過
我以前係食奇異金果, 貪佢夠甜
不過, 而家無食喇
驚佢太甜!

珍珠宮

我想問下妳地呢
有無人打算影大肚相呀?
我book 左 123 studio 係 15/6 影呀

珍珠宮

原文章由 ktymbaby 於 08-5-15 13:50 發表

我都係book左依間呀~~
依個星期日影啦~~~

係呀???
影完返黎分享吓丫!!!

珍珠宮

原文章由 Catsa 於 08-5-15 14:13 發表
請問各位媽媽有冇盆骨同pat pat痛呀?? 我腰骨有痛, 但盆骨, pat pat, 同埋毛毛下面舊骨就每晚訓覺都痛, 好怕咁樣會早產呢 mouth:

無喎.... 淨係腰同腳踭痛囉

珍珠宮

原文章由 WWBaby 於 08-5-15 15:46 發表
我book左下星期日呀!!!
你地會帶咩衫去影呀?

都唔知帶咩衫
不過會帶件短身吊帶背心
因為要影個肚嘛

珍珠宮

我打算7月初先煲
會煲廿斤薑醋左右啦

珍珠宮

原文章由 ktymbaby 於 08-5-15 21:19 發表

同珍係$60一樽~有惠氏bb會會員証重有85折架~!!!
同埋質素都幾好架~!!!
但係冇得買埋薑同刨埋......
(因我唔想家人辛苦刨呢...買成20斤薑)

請問去邊度買同珍出示惠氏bb會員証有85折呀??
因為我都想買同珍呀
聽聞唔錯喎

我打算買 廿斤同珍甜醋 & 廿斤薑
唔搵人刨喇
因為搵人刨果d人比d薑可能質素無咁好
都係自己親自揀好d
我亞姨試過搵人刨薑
果d人比埋d又老又差既薑佢
激到佢扎扎跳呀!

珍珠宮

原文章由 jlac 於 08-5-16 10:41 發表
朗逸媽

起呢邊都見到你呀, 一齊起呢邊頃下, 識多d朋友仔

我奶奶話下個月開始煲喇, 下個月果煲係煲黎派架, 而我食果煲.........勁羅, 係生Nic Nic果時放到而家架, 果煲只係得薑浸住, 大大話話都浸左20個月架喇, 幾 ...

嘩.... 可以放咁耐架??? 勁呀!

珍珠宮

原文章由 jlac 於 08-5-16 10:46 發表
自已刨薑可以留返d薑皮坐月時沖涼麻.

無錯呀
我都諗住留番d薑皮沖涼

珍珠宮

原文章由 janjan28 於 08-5-16 22:06 發表
16蚊一斤好貴下喎...我早兩星期買..包埋刨...d皮比返我...都係十蚊一斤咋....

刨埋都係$10一斤.... 幾平喎
我早排係街市見到係 $10一斤薑
不過佢d薑好靚, 好"市正"

珍珠宮

原文章由 janjan28 於 08-5-17 20:57 發表
其實我唔識分點先叫靚架...不過我有fd岩岩生完..佢媽咪知我要自己煲...咪幫我訂囉....o個檔佢買開的...
今日試左d薑醋...好辣呀

其實我都唔識分點為之靚架
不過我見d 薑好 "市正"
唔係岩岩殘殘咁
就覺得佢靚囉

珍珠宮

原文章由 ktymbaby 於 08-5-18 23:35 發表

你打電話去27703371(內線120市場部)問下呀!!!

好! 我打去問下先
唔該晒!

首頁

尾頁

跳至