跳至

首頁
23456...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今日返99度食飯,佢執左一大袋BB衫俾我,
佢仲買左D底衫仔俾小B,小B短時間都唔駛買衫

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kerrykevin 於 11-1-10 10:56 AM 發表

我想問, 小b係未你99第一個孫呀? 如果係, 咁你放心啦, 你99應該會長期供應~~ 好似我大仔, 雖然唔係我99第一個孫, 但係第一個男孫, d 玩具同衫多到我要叫停, 如果唔係, 99下次要買間大屋過我先得 ...

我b囡係我99係第四孫喇,
不過其他三個係外孫,我b囡係內孫囉,
不過佢個個孫都錫,
我99尋晚仲煲左連逢花俾我飲添

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 11-1-10 02:45 PM 發表

咁內孫又唔同的, 都睇怕你要生多個男孫過佢啦!

我生一個嫁咋,囝又好囡又好都係一個,
我99一早知,佢唔介意嫁,因為佢受過佢99D氣,
佢好憎人重男輕女嫁,所以我生囡佢一樣開心

水晶宮

原帖由 jjtseung 於 11-1-11 01:02 PM 發表

我原本都話生一個, 點知, 而加生到第三個... BB真係好得意架!

我自己都好鍾意小朋友,都想生多D,
不過我老公一個人搵,三個人就OK,
再多唔得喇,冇辦法

水晶宮

今日得7度咋,仲落雨添,
大家要著多件衫

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 11-1-12 02:45 PM 發表
呢幾日咁凍, 你地小b有無郁小左呀??

之前, 我小b好定時郁的, 唔知點解, 呢幾日郁的時間唔同左, 又好似細力左, 攪到我成日唔知佢點, 又拍下自己個肚仔問下佢點~~ ...

我個B呢排仲郁多左添呀,
其實有郁就OK喇,唔駛太擔心

水晶宮

我O岩O岩去完健康院檢查喇,
個程都唔算太耐,而且唔係好多人,
去到睇片介紹各樣一個鐘度,
之後去驗小便同埋磅重,
跟住等見姑娘,跟住就等見醫生,
都幾OK,一行出健康院就勁多個D人叫入媽媽會,
我全部填哂,拎左一埋贈品添

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 11-1-13 04:42 PM 發表

我聽朝早都要去呀, 你有得見醫生咁好呀? 我仲以為只有得見姑娘tim~~

佢話第一次先有得見醫生咋,
之後都係見姑娘嫁喇

水晶宮

今日藍天白雲,仲有太陽,
心情都舒服好多

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 11-1-14 02:44 PM 發表

有D咁o既事? 我今日都有見醫生, 我以為次次都係, 所以無問呀~~

我都冇問嫁,係一去到,
要先一齊睇片,個段片有講咋

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 11-1-20 09:56 AM 發表
morning ar JM
大家近來小左係呢到傾計喎, 去左FB果邊多呀??

我終於知點解我呢幾日瞓得唔好啦, 好大可能係因為工作壓力, 希望d濕滯野呢個星期攪掂, 我可以有覺好瞓啦! ...

可能大家都陀得穩定左,
冇咁多野share喇

水晶宮

我而家胎動越黎越多,FEEL到阿B郁真係好開心,
我老公每晚都會聽下我個肚,睇下阿B有冇郁,
阿B好乖每次老公聽肚都會伸爸爸兩腳,
我老公勁開心

水晶宮

原帖由 lazysheepsheep 於 11-1-23 09:40 PM 發表
你老公真係好~
我老公成日掛住打機
有時我叫佢摸下個肚
佢都feel都阿B打BOXING
可能老公感情比較含蓄
無好大感覺

我老公好緊張阿B嫁,
又因為我之前小產兩次,
所以佢今次一直都好緊張,
我成日話我係母憑B貴嫁啦

水晶宮

原帖由 xglo 於 11-1-23 09:03 PM 發表
星期五果日去做產檢,今次c+DR (新睇)都肯定BB係兔仔啦~
其實20W+果時係東區照結構都話係仔,不過諗住搵多個醫生肯定D~
而之前睇左幾次嘅產檢醫生要同佢BYEBYE啦~唔知大家有冇印象我15W去產檢睇BB時,佢講到BB性別唔肯 ...

醫生唔好,真係要換,
大肚婆情緒都唔係成日咁穩定,
仲遇到衰醫生的話,真係好慘

水晶宮

原帖由 lazysheepsheep 於 11-1-23 11:23 PM 發表
我都想母憑B貴
叫個衰佬緊張下都好

家務而經都係老公做多,
佢叫我唔好搞喎,
仲好,可以嘆下

水晶宮

原帖由 xglo 於 11-1-24 01:25 PM 發表
係我照oscar果時 12w+dr .林勇行話肯定200%係仔(因為佢出名照u/s)
之後去平時睇產檢果dr poon度再確定下,果時15w+,佢係個畫面度打住話唔知咩黎,做仔又嫌佢唔夠大,唔夠勁,真係唔知咩黎,應該做唔成男仔咁~仲要講笑形式 ...

風趣唔係唔好,
不過唔應該咁講野囉,
所以你轉都係O岩嫁

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 11-1-25 04:07 PM 發表

我都知, 不過做左咁多件野, 係呢間公司d怪人特別多, 仲要四個一齊黎, 史未~~

我即時同老公講, 又同同事講, 講講下又激到胃痛, 真係...... 本來打算係呢間公司做到退休, 不過如果佢地四隻野仲係到, 我怕我未等到退 ...

算啦,
自己身體要緊,
唔好理D冇謂人

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 11-1-26 10:25 AM 發表

係呀, 我都打算買下新春金多寶, 就算唔頭獎, 夠我換樓俾首期都好呀

我唔貪心,夠贖番我層樓都夠好喇

水晶宮

原帖由 LJ_BABY 於 11-1-26 02:24 PM 發表
呢排好黑仔,上星期拉到條尾龍骨,
痛到而家坐都係痛,要好就住先坐得一陣!!!

到星期日半夜宮縮得勁又有痛,攪到果朝入左東區,
住左3日醫院,第一日見既兩個醫生都幾好人,
不過就話我可能作早產,而我週數細,又未夠24W,
...

咁你自己要小心喇,
我尋晚訓訓下覺出現宮縮,
痛到起左身,不過好彩痛一陣又冇事

水晶宮

原帖由 kerrykevin 於 11-1-27 09:34 AM 發表

你地宮縮會痛架? 睇書講呢d假宮縮唔會痛架喎, 定一話係覺得子宮實實地呀?

其實我都唔知係咪宮縮,
係陰道覺得痛囉

首頁
23456...10

尾頁

跳至