自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好似卡士蘭同楓之寶都有殺蟲劑

原文章由 joey1209 於 08-10-16 15:00 發表
吓..........唔係瓜...........知唔知邊幾隻牌子呀???????

複式洋房

Smart Fish無驗, 但有驗而又較熟悉口既有佳思敏, 命力, 雪肌蘭 都無問題, 無殺蟲劑, 重金屬.另外,亦發現Kawai並不是魚肝油,只含維他命

原文章由 HOWANGBB 於 08-10-17 10:56 發表
唔知有無驗埋 smart fish 呢?????

複式洋房

我手上有"選擇"月刊,司各脫膠囊含殺蟲劑(DDT, 地特靈, 六氯苯,克氯丹, PCB), 司各脫鮮橙敏魚肝油則含重金屬鉛

原文章由 HTML 於 08-10-17 16:19 發表
請問司各脫有冇事? 死啦, 食咩都死....

複式洋房

我都唔明點解唔驗Smart Fish, 反而有d未聽過就驗, 都唔知咩口野做準則去搵產品做抽驗, 不過點都好都係買d驗咗confirm係安全口既牌子安全d,都係食日本命力, 佳思敏或 雪肌蘭安全d

原文章由 purplekk 於 08-10-17 20:25 發表
點解吾驗 Smartfish 呀?! mouth:

複式洋房

日本命力.雪肌蘭同佳思敏都安全,價錢大約:

日本命力 $500/60粒
雪肌蘭 $400/30粒, $900/90粒
佳思敏(Kids Smart): $200/50粒, $400/125粒

日本命力 (www.meiriki-jp.com.hk)同佳思敏(www.kidssmart.hk)直接打去訂多過一盒,仲有discount.

原文章由 彩虹冒險 於 08-10-18 12:18 發表
電話幾多號?
日本命力的DHA魚油丸唔知有無事. 佢的價錢都唔平哦

複式洋房

我個本係hard copy, e-mail唔到比你,我係大Circle K買,大惠康都有.$12本,Circle K買唔要紙tissue減$1

至於Smart Fish就無驗,唔知佢有無殺蟲劑同重金屬, 此外佢亦有三聚青氨嘅風險,因為佢有奶成份,唔知食物安全中心驗咗佢未?

複式洋房

萬寧d人真係有誤導成份,跟本"立美健醒目藍莓魚油軟糖"都無驗,至於Kawai,生產商已聲明佢唔係魚肝油無魚成份, 所以佢唔會受海水污染.

原文章由 ching1124 於 08-10-27 11:05 發表

我去萬寧問過呢2隻話無問題
但仍然有d唔放心
係咪可以繼續比囡囡食呢?

首頁

尾頁

跳至