跳至

首頁

尾頁

男爵府

心思思, 自己番完學同只豬去近近地玩下tim

男爵府

原帖由 kc1016 於 10-5-23 10:58 發表
係呀, 20磅到, 不過果樣仲好BB.

我個都係20磅到, 不過近來塊面尖左, 唔甘B 樣,有D人估1.5 yr

男爵府

原帖由 keio 於 10-5-26 12:35 發表
我上星期都帶左蕎蕎去沙灘呀, 不過佢見到d 浪 com 埋黎驚驚呀, 我要佢踩落d 沙度佢仲喊tim....應該係似我囉, 我阿媽話我要3歲先肯玩沙架

小兜豬上次去沙灘都有D驚.
我地俾佢坐係蓆一陣先捉佢只腳仔試沙(開始時驚&縮ga). 唔怕沙先兜住試踩落d水com浪. 佢有D驚, 一只腳踏住另一只ga

男爵府

原帖由 keio 於 10-5-26 12:50 發表
oh this can help? let me try this next time (touchwood)

Wish Anson bb will get well soon!

Wish Anson BB get well quickly.
can't access FB and don't know her status....

男爵府

原帖由 py84ko 於 10-5-20 16:51 發表
HKID + Passport 已經可以, 唔使申請回港証

我都拎左HKID + Passport , 因比回港証好, 邊度都用到

男爵府

原帖由 mandy1308 於 10-6-4 23:03 發表
見你地個個都準備去JAPAN, 真憎死我啦, anyway, 祝你地玩得開心啦!

我地都係恨C
祝你地玩得開心啦

男爵府

原帖由 joey211 於 10-5-25 06:28 發表

各位:
我都想送出雀巢米粉,打算去ymca生日會交收. 請pm我呀. 無人要的話,我又要晒野掉左佢啦...

我地都買左呢件Bee 3

男爵府

原帖由 joey211 於 10-6-7 23:27 發表

haha. 除左果次之後,都無再著過...等緊去游水

做咩唔去生日會呀?

我地有去0906funfunfun, 另一個join唔到呀

男爵府

原帖由 tiffchong 於 10-6-9 10:25 發表
最近有無收到A+3安兒寶資訊,無coupon ge??

入面有好多野,就係無400g同buy1get1 coupon??你地有無呀?
好無打電話問佢地羅番?

無收到A+3安兒寶資訊
A+3好像好甜. A+3+左糖. A2 冇糖...有冇試過?
小兜豬試左之前買奶粉送既sample. 6oz 飲左3oz.
諗緊轉唔轉好

男爵府

原帖由 Maria 於 10-6-25 23:43 發表
希希有個習慣係一隻手食手指, 另一隻一定揸D衫鈕、衫領、毛毛公仔嘅耳朶或尾巴、又或任何一條條凸出嚟嘅布條e.g 皮帶、窗簾布帶, 仲有, 佢一見毛毛公仔就會發出"bear...bear"声同食手指, 又會控埋個公仔到。好似指定 ...

Hello Maria

我近來都少上黍. 好奈無見. 仲記得舊年5.1個gathering我地一起到達. E+ BB已然1yr la.

我只豬呢期鍾意我抱住佢時, 一手就搶走我個眼鏡. 拎黍玩, 仲要好得戚甘係度笑. 有次抓損我tim

男爵府

原帖由 keio 於 10-6-28 23:50 發表
hahaa...蕎蕎同matan 既訓覺時間完全一樣喎!

小兜豬D 訓覺時間都係甘上下.
最好笑豬爸爸話人地D BB冇訓甘多, 叫我地1 yr去健康院時問下. 結果係: 佢係一只正常既懶訓豬.

男爵府

原帖由 kc1016 於 10-6-28 16:14 發表
細老今日1歲生日, 祝佢健康快樂! Baby, I love U!

生日快樂

男爵府

原帖由 py84ko 於 10-6-28 03:47 發表
我仔仔未打水痘針, 因為22號先打完一歲針&肺鏈, 健康院姑娘話至少今次打針完沒有反應, 四星期後才打水痘針. 我都打算去毅力打, 上年$300咋, 今年加價 $320 都係最平佢, 如果有其他媽咪發現有更平, 請告知!

...

豬仔呢個sun打, 希望沒事

男爵府

小兜豬7.4打左水痘針. 話好多時3~5日會
發燒.
同日晏就係商場食飯時摸佢, 好似熱過平時. 比佢飲奶, 噴水(媽咪果D)來降溫. 番到屋企check, 原來沒發燒.
keep check到今日, 好彩沒發燒. 過埋明天沒發燒應該OK.

男爵府

小兜豬1st 抽9月"幼潛", 唔中, 7XX

男爵府

小兜豬7.17打左肺鏈. ok.
1 歲針打哂啦:)

男爵府

原帖由 tychu97 於 10-7-17 16:10 發表
報到, 報到
終於搵到啦~ 09年6月媽媽會

昊昊 (alvis) boy
6月29日
已經 1 歲啦~....到e+先同大家會合~
係遲左小小, 希望大家歡迎我加入啦~

facebook : [email protected]

http://www.facebook.c ...

歡迎, 我最終係0905媽媽, 但唔捨得走

男爵府

幼潛

http://www.hkcschild.edu.hk/

sept 課程已經抽左籤.
我地都唔中

男爵府

原帖由 funfunmandy 於 10-7-21 17:25 發表
發現恆恆有紅疹,原來是玫瑰疹,所以不能來,醫生話打完針會有機會出.

恆恆快D好番啦

男爵府

我都係6,日先可以湊B. 平日印尼姐姐湊.

平日少和小朋友相處, 同佢去下PG, 可以識下朋友仔, 學下和其他小朋友玩.

幼潛抽唔到, 我見smart kid 有暑期play group, 有哂D堂既內容,呢個sat 去試下. 唔知好唔好.

首頁

尾頁

跳至