自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bearbb5 發表於 18-10-15 21:26
台灣福利不是很好嗎? 怎麼成個火車站都俾路宿者圍住呢?

任何國家經濟唔好, 福利都變空談

等港人咁開心諗移民, 去消費同移民去搶埋同一碗飯

就唔同果回事架啦, 人性黎

珍珠宮

Conybrownbb 發表於 18-10-16 02:28
移去啲生活質素比香港低嘅地方,咪搞

最怕治安, 近年同胞比人富甲一方感覺, 唔中副車(音車) 會好麻煩

珍珠宮

ayi1 發表於 18-10-16 16:26
“不景氣”呢個詞我係嚮台灣出差嗰時份份報紙都出現,先學識嘅。13年時嘅高雄,好鄉下呀!但啲的士司機又 ...

的哥未出個門, 踩人又未去過人地道, 以為自己屋企世界第一, 佢老世係咪肥仔黎

起碼香港有路宿者都未致周街係, 亞洲黎講香港算托賴

早兩日之麻, 肉檔大叔,明碼實價, 1份15兩份20, 啊婆一份都10蚊

社會風氣官方到民間都好照顧老人, 我都自我感覺良好, 香港係好過人

珍珠宮

ayi1 發表於 18-10-16 19:04
雖然我都羨慕大陸或者澳洲同事嘅大屋又大又靚,但係我都好自豪住嚮香港又方便又安全之但係我唔會當面踩低 ...

精神勝利法, newyork 大城巿d 人住屋都係咁乍

每個城巿都有好同唔好, 世界邊有完美

對住呢d 好大怨氣笑下算, 返正傷害唔到我

珍珠宮

LittleRoxie 發表於 18-10-16 19:25
其實好多大城市
市中心計,d人都係住apartment
咁香港都冇分市唔市中心

相對老外地方, 香港咪即係人家一個巿中心size

d 人係要揾野講之麻, 香港係唔夠地, 但鬼佬地大, 唔見得老外一畢有錢買樓囉

唔知個仔幾時有樓, 咁問下自己有無父幹啦, 自己個仔又幾有本事?

珍珠宮

LittleRoxie 發表於 18-10-16 19:22
三百萬港幣,即可買到歐盟護照
包上中下三代,即買即用
咁你去地產睇吓

咪玩啦, 我買個啊老啊圖護照平d 去果邊賣淘寶野比土人

非洲無人投資工廠架, 所有物資都入口,開間士多大賣國貨土特產

首頁

尾頁

跳至