想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DAY 2返去QM驗血時, 右面卵巢有個水POP, E2 over 700, 沈日再返去QM驗血, E2仍然高過700, 吳教授話佢地都摸不著頭腦, 我既身體就好似有D野自己去刺激卵巢釋放E2咁樣, 而醫生古計水POP係E2高既後遺症, 我之前一直子宮內膜都有增生情況, 我古E2高係問題既始原

不過吳教授話 E2 高暫時都無得搞, 有D人會食乳癌藥, 因為乳癌藥會令E2降低, 不過吳教授話最後都係無解決到個問題, 因為只係用A去禁住B, 而家醫生叫我6/10再返去照1次

我真係好唔開心, 我真係好似無路可行, IVF既路中令我發現自己身體上面好多不足, 我覺得好難受, 我祈禱求神讓我望見出路, 我知道唯有你地會明白我....

男爵府

原帖由 minimeme 於 10-9-30 15:35 發表
想問下大家, 如果我子宮內膜過厚 (16mm after ET), 在ET前後是否不需要喝花膠湯?

16mm都算厚, 我就覺得唔駛再特意食花膠, 因為太厚都唔係好事黎架...

男爵府

原帖由 13姨 於 10-10-4 20:55 發表
Sukudo,

今日問咗中醫, 她說E2高可以睇中醫調理, 她認為最好先調理好先去做IVF. 妳可以問下妳的中醫.

加油!

我好矛盾, 都唔知點樣好, 西醫又幫唔到, 食左中藥又怕西醫話有太多因素影響, 難以古計

qm叫我星期四返去, 我想唔返呀, 好大壓力, 點好呢??

男爵府

原帖由 jwybb 於 10-10-5 17:59 發表
Sukudo,
不如你聽吓第二個醫生意見,睇吓可唔可以找出原因。
我會推薦梁家康醫生。
我之前ivf失敗,抽7粒只有2個胚胎,跟住我見咗佢2次,佢就決定同我試藥,佢一直mon住荷爾蒙,而用之前1/3概藥,d反應十分好,抽6粒旦有5個胚胎,由于 ...

好呀, 你pm比我呀, 不過我想問梁家康貴唔貴?

男爵府

原帖由 13姨 於 10-10-5 21:48 發表
不如星期四再返去, 睇下情況如何?

如果今個月唔做得, 可唔可以快D睇中醫去調理E2, 然後等M come 後返QM驗血, 如果E2正常, 即停中藥, 開始打針?

我們支持妳, 加油! 一定會有出路, 唔好擔心!

...

我唔想返仲有一個原因係因為$, 次次返去都要成千蚊, 如果明知開始唔到, 而佢又無咩建議, 我真係唔想side $, 其實我都唔知點做好, 想再開始ivf, 又有水pop E2又高, 內膜又唔健康, 煩死我啦.....

男爵府

我去過養和1次, 我既子宮病一直係果到睇開, 因為有水POP而且我內膜都係比較厚, 醫生建議我用創先抽左個水POP出黎先, 順便刮宮....不過如果係咁, 我既IVF又要defer好耐先可以開始

養和醫生話上次qm抽蛋時只係幫我抽左個水pop, 根本無check過佢係良性/咩性wor...不過prof ng好sure咁同我講個水pop好清, should be no problem

有無人抽過水pop, 情況係點? 要rest幾耐先可以開始架?

男爵府

原帖由 jwybb 於 10-10-6 10:29 發表
我覺得唔貴,我pm資料比你

想問梁醫生係唔係都接婦科病架?

男爵府

原帖由 smallbrother 於 10-10-12 18:00 發表
好耐無入黎打氣,各位姐妹點呀?

我而家8個月嘞~ 因為twins會早,所以我真係隨時生得嘞~

希望大家加油~ 唔好灰心呀~

hello 好耐無見你啦, 希望你同bb健健康康

男爵府

SBABY
為你開心, 我知道你都等了好耐, 你給了我們信心, 多謝你
我想問你針炙痛唔痛? 可唔可以PM 地址同電話比我?

13E
我卵巢水POP依然有時吉吉下, 我古佢都仲係到架啦, 岩岩又夠期食通經, 希望DAY 1返去有GOOD NEWS, 希望水POP無左, E2低哂....

男爵府

我係7月做第1次IVF, 果次抽到3粒, 放左2粒, 而家仲有1粒雪住, 我E2唔低的話, 想開始療程/放胎都唔可以, 今日第2日食通經啦, 希望順利可以開始啦...

仲有, 我同老公行埋時好乾, 不過我又唔係好敢用KY, 我唔係怕殺精, 我係怕KY有激素, 有無人有多D KY 既INFORMATION?

男爵府

原帖由 snoopy333 於 10-10-21 16:50 發表

唔好意思, 有d 野想請教下你. 請問你係由 day 幾開始噴鼻. 我下個 cycle 會開始噴鼻但而家仲想食下中藥. 想計下幾時應該停中藥.

另外, 我搵到之前 d jm 對 ky 個 comment. 你可以參考下.

http://forum.baby-ki ...

唔該哂, 因為我係短打, 唔駛噴鼻架? 不過我自己古計最小都要停1星期, 而放胎後再食返...

首頁

尾頁

跳至