想生BB

跳至

首頁
34567...11

尾頁

男爵府

原帖由 ccaewsc 於 10-7-22 13:05 發表
Sukudo,

知道你現在一定好失望~ 好替你心痛!!

乖~ 現在先不要亂想~明天驗o左先~一切等醫生姑娘解答

如果經濟許可~再係QM私家試多一次吧~因為有這次經驗~醫生可以更掌握你的情況~對症下藥~增加下次的成功率~所以不 ...

見到你留言好感動, 記得第1次係醫院見到你, 已經同你好多野講, 當時我爸爸仍然未離開我, 我仍好想爸爸可以見到我的兒女, 不過今日爸爸走了, 我的希望亦幻滅了

我都唔想放棄, 我會堅持的

男爵府

原帖由 bkk 於 10-7-22 13:25 發表

ms_ck,

我就係一邊排緊 KW 公家症,另一邊係 QM 私家症做,姑娘話只要唔同醫院就 ok 喇!

bkk
係唔係一定要係婦產科醫生開既轉介信呀? 去到KW, 係唔係放底封信就可以即時離開, 然後佢會寄個見醫生既期比我架? 你排到幾時呀?

男爵府

原帖由 我想生三個 於 10-7-22 14:42 發表

點搵返呀??生咗出黎仲駛得多,幫你清埋倉都得呀!

你諗住係邊到做ivf呀?

男爵府

原帖由 mmbon 於 10-7-23 11:37 發表
今日sukudo好似驗血..唔知點呢..希望佢成功..

多謝你有我心呀, 記掛住我! 不過我m come左啦, 失敗了!

男爵府

原帖由 snoopy333 於 10-7-23 12:47 發表
Hi Sukudo,

多謝你既回覆! 我昨天打電話去問偉澤個邊就可以8:00AM 上去打針, D時間比 QM 遲少少. 但睇醫生就要返工時間喇. 請問你之前返左幾多次醫院去見醫生呀? 見醫師 D時間係米每次都冇得自己選擇(好似D公家症 ...

QM around $70000, 我打針時間比較長, 我見左4-5次醫生, 不過佢地見醫生唔駛點等, 好快架...

男爵府

原帖由 happy-coco 於 10-7-22 15:05 發表
我今日有個不能說的秘密啦....好開心, 等左4年, 終於可以講呢句說話....

好鄧你開心, 你要好好休息呀! 我要重新開始了!

男爵府

原帖由 bkk 於 10-7-22 15:33 發表

sukudo,

如果你想快,一定要帶正本既醫生轉介信、所有驗血、丁丁、輸卵管 report,仲要copy 一份,因為佢地睇完之後會收埋副本做 record。如果 mud 都無,佢地要你睇咗 KW 既婦科先,之後再轉過去生殖科 (咁樣要浪費多1/2年 ...

3年??? 真係人都癲呀! 咁我古排到我時, 我都高齡了! 哈哈

男爵府

咁多位姊妹,可唔可以比d意見我呀?

我仲有1粒 grade 2 (2 cell)既雪胎, 你地覺得如果只放1粒, 成功機會係唔係低好多架呢?

定係再開始new ivf, 到時雪胎+新鮮胎一齊放, 大家又覺得如何?

有無人知道qm最多可以放幾多個胎?

男爵府

原帖由 mmbon 於 10-7-23 15:05 發表
sukudo

唔好太傷心..喊一陣就好喇..下次再黎過..只係第一次啫..都唔係個個都第一次就得...呢個cycle調理好再黎過..加油..

問題係我一直都唔識自己有m, 子宮又曾經有病, 卵巢反應又唔好, 今次打左好多針藥, 都只有4粒卵, 問心, 我真係心好寒, 我好驚, 好驚無機會

男爵府

原帖由 happy-coco 於 10-7-23 15:31 發表
sukudo,

唔好咁驚, 依家醫學昌明, 一定會幫到你的, 你唔好咁擔心先, 最緊要養好身子, 你抖1至2個月, 再試 FET

仲有, 其實你做 FET 個 cycle 都可以自己 dodo 試試, 好似我個 case, 我係7月6日排卵, 準備7月8日FET, ...

我呢1年多一直都唔會自己有M, 今次IVF完, 而家M COME, 我都會TRY 1 TRY自己行埋, 不過因為之前打左好多針, 而家都唔知點計排卵好?

男爵府

snoopy333 / mmbon
你地知唔知有無d sister係一面ivf, 一面睇中醫架? 對針藥有無影響?

男爵府

原帖由 mk913 於 10-7-23 16:22 發表
Sukudo,
不要氣餒, 要養好身子再來過, 是有人一面針灸, 一面IVF, 效果還幾好. 妳試打IVF針灸在親子王國搜索.
我-剛剛也哭了, 因為午睡後一起床去厠所, 有灘血留出來.
之前都是少少啡. 是M come 嗎?
後來去驗小 ...

唔好喊啦, 我地已經好辛苦, 唔應該再加埋唔開心, qm就話有D人bingo左都會有血, 係唔stable既反應, 所以無人知道, 你一定要盡自己既努力去保護同提供開心既環境比佢地, 加油呀

男爵府

原帖由 dada328ky 於 10-7-23 17:43 發表
Sukudo
唔開心一陣好喇,養好身子再來過....

我會努力的, 多謝你!

男爵府

原帖由 13姨 於 10-7-23 17:32 發表
Sukudo,

我明白妳的心情! 不要灰心, 因為妳重有一個雪胎.

妳問下吳教授既意見, 睇下佢點講?

QM好似最多放2個胚胎.

加油!

今日吳教授去左北區醫院呀, 岩岩唔係到, 不過有個姓陳既男醫生見左我, 佢話都可以考慮只放雪胎, 又或者做多1次, 到時新鮮胎同雪胎一齊用, 不過我既雪胎係grade 2既2 cell, 我都唔知點好?

你係唔係都係要重新要見吳教授1次, 再簽文件先可以開始ivf? 你暫定幾時再做呀?

男爵府

原帖由 ABCMum 於 10-7-23 22:50 發表

13E,

Thanks for your blessing, you are really so kind.

I dont have much hope to have more eggs, just want to have at least those 3 in good quality and can be fertilised.

Dr Shum asked me to call ...

abcmun
我想問下你係邊到針呀? 幾多錢1次? 同埋每次針幾耐?

放心啦, 你d蛋蛋一定全部都受精, 而且會分裂成好好既胚胎, 等你接佢地返屋企

男爵府

原帖由 snoopy333 於 10-7-23 17:28 發表
hi Sukudo,

我見過有 jm 做針灸而且有上網睇到d文章都話針灸對 bingo有幫助. 雖然唔係正式統計, 但有數據顯示最多可以提高10%成功率. 昨天問了偉澤d姑娘話一般在放胎前做一次, 而放胎後做4-5次. 每次約 $300 (20 m ...

如果我唔係係偉澤做ivf, 可唔可以係佢果到針架? 你係唔係偉澤ivf架?

男爵府

原帖由 happy-coco 於 10-7-23 08:21 發表

其實我今次身體上沒有什麼特別感覺, 完全唔覺得放左胎, 又冇肚漲, 谷胸, 腰痛...不過生活上有幾樣嘢同上次ET時不同的...

1. 上次放胎太急尿, 要醫生放尿,放完胎後都係醫生幫我放哂尿, 今次唔係太急, 自己忍到, 放 ...

同你講, 話唔好用ky塞藥果個sister就係我law...哈哈

男爵府

原帖由 mk913 於 10-7-24 15:06 發表
好唔開心, Hcg得7.1在day 11. 打了去仁安, 董醫生話可能是化學性懷孕, 藥要照塞, 待monday (Day14)再 check hcg. 雖然今早check urine 條淺深色咗. 但每次去小便都有少少血.
我已打定輸數, 昨日哭了幾次.
只有--等 ...

MK913
你果D血係啡色/紅色? 如果係化學性懷孕, 其實驗小便好多時都出唔到深粗架WOR, 你會唔會只係唔STABLE呢? 唔好喊啦, 既然星期一再BLOOD TEST, 就比多2日時間自己既身體

明白你心情一定好亂, 但要振作呀, 要記住我地既目標係同BB相聚

男爵府

原帖由 snoopy333 於 10-7-24 10:54 發表
我未做 ivf, 但前天問過 QM 新症要等到9-10月先見醫生, 所以應該會選擇在偉澤做.

我今天打去問過偉澤佢地話不是他們的病人都可以做. 價格都一樣. 只是時間上會以他們自己的病人優先. 佢話其實最重要係在放胎個日做 ...

唔該哂你既資料, 我會打去問下, 希望今次預備好D, 增加成功機會

男爵府

原帖由 ABCMum 於 10-7-24 09:43 發表
[quote]原帖由 sukudo 於 10-7-24 01:06 發表

abcmun
我想問下你係邊到針呀? 幾多錢1次? 同埋每次針幾耐?

放心啦, 你d蛋蛋一定全部都受精, 而且會分裂 ...

ABCMum
我果時既情況都唔係太好, 不過我一開始就打大dose, 我打2日450iu, 之後打左10日300iu, 我既dose已經打得好大, 不過好無耐一開始已經只有4個卵泡, so最後都只有4粒蛋, 最後抽到3粒, 3粒都受精, so我覺得qm既lab唔差架, 你比d信心, DR NG話只要有蛋, 無論幾多粒, 咩SIZE, 佢地都會盡量幫我地

不過我反應唔好, 而家review返我開始treatment前, blood test E2 都比較高, 你有無check E2?

首頁
34567...11

尾頁

跳至