懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 CY826 於 10-8-3 17:43 發表
有無人知BB展係幾時??

6/8-7/8: 10am-9pm
8/8: 10am-7:30pm

你有冇諗住去?我6/8 (Fri)朝早請假去,諗住無咁多人..hehe!
Little Natalie join to our family on12.2004.Little Hayden join to our family on 2.2007

大宅

原帖由 jess647 於 10-8-4 10:21 發表

妳同我有得揮,我個B係三更半夜唔瞓覺B.......
點樣可以多D奶? 佢好似啜極都唔夠......

我尋晚3:30am肚餓+去Vivi起咗身, BB就晚晚呢個鐘數勁活躍.....簡直係喺我個肚裡面dancing ah!!! 我大女同老公話BB玩緊人浪~~~後咪食咗個公仔麵到5am先瞓得返....而家喺office好眼瞓 -_____-

Jess,
你有冇飲吓d湯水?木瓜大眼雞魚湯,花生雞腳湯(食埋d花生),仲要時不時飲多d水~~
B女啜清晒兩邊都唔夠呀?
Little Natalie join to our family on12.2004.Little Hayden join to our family on 2.2007

大宅

原帖由 jess647 於 10-8-5 00:35 發表
今晚朋友上來探我,唔知講緊d咩嘢triger到我的情緒,終於勁喊咗一輪,而家好咗好多,我唔想再喊了,希望可以控制到,我覺得再咁落去,真係要去睇心理醫生…… ...

無樹,無樹,喊完發洩咗咪好囉~~!
學其他姐妹講,坐月喊...第時老咗會眼矇矇~~
上嚟呻吓會好d!!

大宅

原帖由 natalielin 於 10-8-5 00:16 發表

我會sat去呀,你fri出去呀,不過上年話fri好多大陸黎搶free gift呀,你要小心d呀~

吓..........唔係化~~~~ =___=!!!
C6都會陪我去嘅.....希望一早唔會太迫喇~~~

Btw,你 Sat幾點去?如你出開灣仔我俾埋個盆你吖?!

大宅

原帖由 conniecheung 於 10-8-7 00:25 發表
快樂,我好鍾意你2個女張粉紅色丁字床呀~ 我好早已經打算買一張比2個女訓,不過唔知邊度買,and唔知邊度可以買張咁靚!係唔係訂造架@@? where訂&幾錢?

Agree,我都覺得靚!!!!

大宅

我今日都去咗BB展,好好彩去到場館門口有個女人可能買多咗飛,所以賣咗2張飛+書仔俾我 (我俾$100佢,但佢無散紙; C6同我全身d碎銀都係得$43 (原本要$45),不過佢話無所謂), 咁我就唔水排隊買飛 ,因條蛇餅都好大條,至少都要排半個鐘以上......(個女人都話佢排咗半個鐘,話見我大住個肚要排隊會好辛苦,所以賣張飛俾我)...hehe!
入到會場大概11點左右, 都唔算好多人;
到差唔多12點,已經開始多人了, 到處都係人同'車'....(bb車),
Natalie,你今日去要小心d~~

不過我都唔係買咗好多嘢~~
思詩樂$138 Package--好抵!!
Nuk 奶樽$89/3個(8 oz), $31 (4oz)- 平過護協少少。
環保尿布-原價$150/條,Expo價$50/條,買咗3條試吓
防夾手門盾-$40/塊 (1米高)
~~贈品有好多喺靚靚環保袋~~
(upload Photos in facebook),

大宅

今日真係好齊人.....做咗一陣嘢,即刻要追4版...勁!!!

大宅

原帖由 CY826 於 10-8-7 11:22 發表
我今次中咗都係體外射仲要無失手,都中咗

我第二胎時,戴咗domdom都中.....跟住以後轉牌子....唔用杜X斯~~~!!

大宅

原帖由 drizzle 於 10-8-7 12:28 發表
乜呢個牌子唔係最隱陣??,,,,睇黎我真係好有決心紮左佢,先可避免意外發生

後尾我先知我有幾個同事都係用呢個牌子....又係出咗事 =__=!!!
我而家用0.02~~~

大宅

原帖由 1234babies 於 10-8-7 12:30 發表
可能你老公拮穿個dom dom 局你生喎!

係佢以為我篤穿就真......因個時仲諗緊生唔生第二名~~(我想,佢唔想.....hehe!)

大宅

原帖由 drizzle 於 10-8-7 19:41 發表
我mm度8個月肚,37.5寸(肚臍位),,,琴日磅重重左32磅,,,我覺得呢2個月個肚唔係大好多,bb好似可以係個肚360度轉,唔知會唔會好細粒??
lionkiki,你呢排陀得係咪好唔舒服?? ...

係啦…. 呢個月無喇喇朝早又嘔番, C~~~
D假宮縮又密咗…….個肚成日都實繃繃, 痛多咗囉……BBactive, 撐到個肚變晒形, 凸晒d手仔, 腳仔出嚟~~
我到而家重咗 11,E生話BB4磅度…..估佢出世有6-7, ok la…順產呢個Size易生d~~

大宅

原帖由 conniecheung 於 10-8-8 02:51 發表
訓唔著,貪得意....改左一個男仔名,一個女仔名...(希望用得著)...hehe!

咁改咗咩名?講嚟聽吓~~~~
希望個男仔名用得著!!!!

大宅

原帖由 快樂 於 10-8-8 14:23 發表
其實我想問ivy係咪見到d手型腳型"杉"出黎,因為我自己冇見過,睇過有個bk mama d大頭相,覺得好得意,可能我肚皮厚

我知你講邊張相,嗰張100%係電腦效果嚟...hehe!雖然我呢個B凸手凸腳,不過因為我照U/S時知佢瞓緊咩位,所以佢一撐我個肚好明顯見到凹凸不平,同摸到拳頭&手指位;
E生話我肚皮薄(即係拉鬆晒......)所以咁易摸到,但邊會現晒成個腳形.....仲有羊水+胎膜+子宮包住呢...keke!!

大宅

原帖由 conniecheung 於 10-8-8 11:26 發表
其實我改d名好普通的,成日覺得周街都係....不過我自己諗,反正都係普通人一個,用普通名岩架啦.... ! 因為我大女叫嘉怡(99改),細女叫嘉倩(我改),所以第3個都用番個"嘉"字...男仔:嘉舜,女仔:嘉詠 我知道係超級普通,che ...

仔仔名幾好聽,我鍾意 =)

大宅

原帖由 natalielin 於 10-8-8 10:24 發表

咁你好好彩bor,我都唔使買飛,因為我fd比左2張我,入左場先買返書仔$10/本,我琴日都係12點到,行左3個鐘左右,大部份gift都拎晒

我都買左cc樂$138個set同埋d濕&乾棉呀

pampers訂左$8xx,d gift要即場拎走

買個3對soc ...

嘩,大收穫喇簡直!!!勁呀!!!!
我個fd今日去cc樂個set都賣晒lu~~~

大宅

快樂,
你Honey整親隻手真係要好好休養,咪第時手尾好長;祝佢早日康復!!

Drizzle,Natalie,
希望你哋蝦子餅無事~!

Jess,
你近排點呀?好d冇?

我呢個禮拜要趕功課兼趕project....攰到C咗.....夜晚一打開個電腦轉頭就瞓著~~到5am又腳抽筋+肚痛(假宮縮),所以今朝要搭的的返工。

大宅

原帖由 conniecheung 於 10-8-11 01:13 發表
猴同虎真係相沖架! 不過信一半好啦! 我堂哥屬猴,佢今年年頭生左個仔,係虎仔,但見我堂哥都錫到個仔燶,好緊張佢.... @@暫時見唔到有特別問題!

係呀?我個大囡都屬猴wor,唔知同細細佬夾唔夾呢?~~~不過學你話齋信一半....因我大伯都係屬虎,但係佢都勁錫我個囡~~~

大宅

原帖由 1234babies 於 10-8-10 17:54 發表
我有個朋友生咗三個,係咁嚇我,話生兩個就好快收,生3個就好難架啦!

babies,
你陀BB都咁索,我就唔信你收唔到身喇~~!
到時你一定係靚媽啫...hehe!!!

大宅

原帖由 natalielin 於 10-8-10 15:54 發表

都係架,我地自己都見唔到啦,見到bb已經出左黎,睇唔到點出黎既過程~

講開生B,我C6兩胎都有陪產-影相影video+剪臍帶--C6睇完又無乜嘢,我諗今次佢都會陪啩~~

另外我個中學同學前朝11am打俾我,話有少少見紅-第一胎(不過無痛無穿水),因佢會嚟我E院生,問我駛唔駛入定院;不過佢本身約咗E生11:15am覆診,咁我叫佢覆埋診先算。
點知一去到E生度已經開咗3度~12點零入院,下晝3:30pm生咗(順產8.1磅),我覺得超快lor~~搞到我都驚驚地.......

大宅

原帖由 drizzle 於 10-8-11 11:54 發表

多謝關心...
而家係咪一伸直對腳就抽根??
同埋假宮縮會好痛?我覺得你好醒瞓...BB踢你都可以整醒你

係呀,完全中!!!!痛C我~~~你又係咁呀?攰到成隻熊貓咁.......

首頁

尾頁

跳至