跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

原帖由 clumsy 於 10-8-19 22:57 發表
我要求好低隔咋!
我大女係讀隔離間隔,深,唔係隔,講學術,上小學跟到隔,都係嘉德利不錯,我見到祥華幼稚園都出不少高才生,呢2間就硬件比較豪華D,神就人多D,幼稚園我想我小朋友可以同多D小朋友玩,但小學同中學,我就中意 ...

你的意思係咪上小學只有嘉德麗跟到?

咁你大女讀過隔離,可唔可以講下點解你揀呢間呀?
隔離係唔係深d呀?

我家小朋友只識玩,學術上咩都唔識,我地都係諗住睇下佢讀書後有冇慧根,至諗佢小學讀咩類型。

伯爵府

牛年勳章

原帖由 nicoleck8 於 10-8-20 11:46 發表
HI, 我遲左先入黎

Hello~ 等你好耐!
你小朋友係囝囝/囡囡?

伯爵府

牛年勳章

Updated classmates list

a.m.
lamFungFung -
smetana - (boy)
jc10910906 - (girl)
mangosalad - (girl)
melcly - (boy)

p.m.
virgokaren - (girl)
clumsy - (girl)
Carol_mama - (girl)
nicoleck8 -

伯爵府

牛年勳章

原帖由 YUKIYAN 於 10-8-20 18:51 發表
hihi~~
我女女係上午班嫁..
其實我都好緊張,,仲有一個禮拜就番學喇... 好怕佢唔適應...又怕佢同同學仔相處唔知會點...我驚佢蝦人...因為佢係屋企都幾惡下...
不過我都帶過佢去學校幾次睇下個環境..佢都幾鐘 ...

你好!
今年我地好似都幾多同學仔喎!

今日返興趣班,同一個公公傾計,原來佢個乖孫都係讀神召會,九月升k2,他說學校很好,俾到小朋友有安全感,老師們都好好。

我相信小朋友係度讀書應該會幾開心,好快適應,唔駛擔心!

我地呢個係屋企都係指揮家,要人地聽哂佢話,但返到學校相信有一大半的小朋友都係咁架,到時佢地要學習互相合作、禮讓,無得做大家姐和大哥。

伯爵府

牛年勳章

原帖由 melcly 於 10-8-20 17:15 發表
你地成日講nike, 點解我吾覺有純白色?
係咪主色係白底就得?

我早幾日行左一轉上水三個大商場:
馬拉松、運動家、addidas 全部都有純白色運動鞋,牌子包括 nike、reebok、addidas、puma.....etc。
上水中心有一間shop,有好多童鞋買的,有齊黑白鞋,樣子都ok,但果d牌子我唔識,好似係 knighthealth、buster。都係17x-2xx咁上下。

反而我想知係咪一定要全白色呢?
有少少色彩果d得唔得呢?

伯爵府

牛年勳章

2010 神召會 K1 classmates

a.m.
lamFungFung -
YUKIYAN - (girl)

p.m.
nicoleck8 -

伯爵府

牛年勳章

原帖由 clumsy 於 10-8-20 20:14 發表
可能我有D誤會,你們香港人不太懂得分衣服鞋襪的質量,你們喜歡講牌子,因為很忙,不想麻煩.我們在大陸經常被人騙,再加上自己做呢行,所以我們大陸來的都有D分質量好壞的經驗.呵呵,原來我都有長處....

係呀!真係唔多識揀,但自己著波鞋的經驗告訴我,名牌波鞋無咁易甩底,同埋唔會著臭腳(應該係透氣做得好d)!

不過,唔同腳型都要揀番唔同的鞋,我自己就中意著寬d,再埋鞋跟位唔好太硬和太短,好痛!

但小朋友的鞋我都唔識揀,一定要帶佢去試著囉!

你教d秘訣,等我揀的時候留意下!thanks!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 lamFungFung 於 10-8-20 22:38 發表
update 返先!!

a.m.
lamFungFung - (girl)

p.m.
clumsy - (gi ...

嘩!真係好多女仔,唔駛人口調查都知男女失衡啦!
nicoleck8,你果個係囝囝/囡囡呀?

伯爵府

牛年勳章

原帖由 nicoleck8 於 10-8-20 23:37 發表
嘩,好多女同學wor

kaka!你個囝囝受歡迎啦!

伯爵府

牛年勳章

a.m.
lamFungFung - (girl)

p.m.
nicoleck8 - (boy)

total:10個,唔知仲有冇人加入?
Welcome!

伯爵府

牛年勳章

carrie_walter - (girl)

歡迎!歡迎!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 Carol_mama 於 10-8-21 22:47 發表
呂明才昨天打電話黎, 話有位收我個囡.....
點解咁"忟"水通知架?

佢唔等到九月冇人返學至通知你咪算早囉!

呂明才係咪好d我就唔知,難入d係真的,因為佢每班的人數少d。
考過兩間,你自己中意邊間?
我覺得神召會d老師nice,間學校開心d。
呂明才傳統d!
你中意邊種?

伯爵府

牛年勳章

原帖由 nicoleck8 於 10-8-23 02:08 發表
哈哈, 都有人鍾情神召會
不過神召會又真係幾好.

但我鍾意呂明才多少少...

趙榮德都成日介紹人揀神召會架!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 nicoleck8 於 10-8-25 01:45 發表
想問知唔知道30, 31, 1 號係咪只係番一個鐘?

2/9 係咪正常番學時間.?

Thanks

根據notice的描述,三天適應日,2/9正式上課三小時,兼有校車搭。

伯爵府

牛年勳章

歡迎 manfishmama!

(唔知 Carol_mama 點決定呢?)

伯爵府

牛年勳章

原帖由 foggy 於 10-8-27 11:40 發表
Hello, 各位媽咪爹地:

我兩個仔都係神召會幼稚園畢業, 而家一個讀中學, 一個讀小學啦!

我都好鍾意呢間學校, 功課唔多, 校長, 老師都好關愛學生!

幫我問候下王校長, 洪主任同梁老師ar! ...

兩位學兄,你地好!
有你呢段說話,又放心好多!
謝謝!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 melcly 於 10-8-27 17:17 發表
hi, 我想問k1家長會大概內容, 我地daddy&mami有無野須要準備?

Hi!我地信班的班主任是一樣的。

你有冇去家長會呀?星期一至派書包呀。

伯爵府

牛年勳章

原帖由 clumsy 於 10-8-28 18:04 發表
我女女派到下望,係果個混血兒老師果班,D書包比前幾年有進步,又好看,好實用,D盒都不錯,不知道重不重呢?
果個愛班的老師,我大女説,是教過她的老師,我覺得又真係似,唔知係唔係看錯.個個老師給我的感覺都不錯,我第一 ...

有混血兒老師咩?我坐得後睇唔到添!
個書包幾靚架,我早幾個月係 McDonald 見過神召會學生揹,都已經覺得幾好,仲係 SPI 的呢!
你大女唔係讀隔離學校嗎?定係個老師跳糟?

睇網頁唔覺有童軍喎,有交通安全隊咋!
我覺得佢地著制服好得意,有都想參加!

今年有得護牙,好正!唔駛等到 P.1,有同學仔一齊就唔會扭計啦!

你有三個鐘的自由,但可惜北區好似無咩學呀!
出市區你又好趕囉!等多三年啦!

伯爵府

牛年勳章

我地唔知聽日返唔返到學呢?

小朋友有d唔舒服。

唉!期待左咁耐,唔係咁嘛!

伯爵府

牛年勳章

各位同學仔,今日有咩玩?
你地囝囝囡囡開心嗎?

首頁

尾頁

跳至