親子旅遊

跳至

首頁
34567...39

尾頁

珍珠宮

我想我依次去完韓國番黎,有成年唔駛在hk 買護膚品law!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

ok 冇問題!!! 去完第一時間番黎報料!!!

原帖由 wawaliluk 於 09-7-30 14:03 發表

wai001,

可否旅行回港後, 再與我們分享, 平、靚、正嘅野, 我23/8 去韓國, 可以用來參考, thx!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

我依個辦法係最適合d 勁shop o既人架!!! 又唔駛下下hand carry ling 到傻仔o甘!!!
不妨參考一下啦!!!

原帖由 wai001 於 09-7-30 13:29 發表
我會好似我上次去日本o甘,我個仔自己用個mini喼仔,而我同我老公就用大喼裝細喼去,然後番hk 就一喼變兩喼law!!!
哈哈哈!!!

珍珠宮

就算路過,都俾o左o甘多o甘好o既advice 我,真係萬二分感激呀!!! 好多謝你呀!!!

原帖由 mic121 於 09-7-30 22:22 發表
innisfree, 可以試下佢隻trouble care bb cream, 好用過missha果隻, 透氣度高過missha, 仲有cover唔錯, 新出有隻mineral bb cream, 之前拎左sample未用, 有sis都話好用, 如果想買保濕line, 可以試lavender條line精華 ...

珍珠宮

Hi jazzmama & wawaliluk,
我明天一早就飛啦,去完5日之後,番黎就立即報料!!!

珍珠宮

我個同事之前去o左,佢話東大門果度d shopping mall 裡面賣d 女人衫都好靚wow, 不過唔知貴唔貴呢???

去完探o左路,就返黎話你知!!!

原帖由 jazzmama 於 09-7-31 13:20 發表
wai001

玩得開心 d 啦
如果件領隊掂, 問下佢 8/22 係咪佢帶團
你睇下有無可能拎完辦即晚係酒店 test
第2日先返去大批入貨

希望到時有足夠時間比我地掃貨

我仲想入d 衫 & 童裝
可以的話幫我留意下邊樹有 : ...

珍珠宮

Thank you very much!

原帖由 mic121 於 09-7-31 16:44 發表

唔駛客氣! 祝你滿載而歸!
講漏左...innisfree, 保濕既話, summer用green tea line,
winter用lavender!

珍珠宮

你個kids幾大呀??? 如果已經讀緊幼稚園o既,都唔駛太緊張wow!!! 大人食咩,行邊度,佢都可以照跟住做law!!! 如果只係好似bb o甘,o甘就會痳煩d law!!!

另外,一定落機攞行李時,在airport 個找換店,換定一部份wow law,如果唔係,如果唔係day 1立即去明洞,係過一兩日先去,o甘就一d cash o既 won 都冇在身,想在七仔買d 飲野or 野食,都唔得law!!! 只好,換唔夠再在明洞果邊再換law!!!

原帖由 ribychung 於 09-7-31 16:53 發表
我下星期都去啦. 想問下幾條問題呀?

1) 有冇媽咪用過好好用去斑用品呀?

2) 你地有冇去旅行要帶用品個LIST?
(因為今次第一次同小朋友上外地呀, 比較緊張D呀)

3) 如果在明洞先換韓幣, 是否個價好D呀? 不過會吾會有 ...

珍珠宮

太陽花個staff 話,只要係visa / master card d 鋪頭都收架!!!

珍珠宮

仲有帶埋計數機,可立即check 下d won 換hk$ 睇下d 貨品扺唔扺買!!!

都仲有要帶埋可即棄o既兩衣呀,因為我個同事去完話果邊一係好彩唔落雨,一落雨就會好似暴雨o甘,在樂園裡頭都好難買到兩衣呀,因為落緊雨一定要著兩衣先玩到機動遊戲law,所以一定在hk買定兩衣帶埋去wow!!!

原帖由 jazzmama 於 09-7-31 17:49 發表
ribychung

(2) 我的旅行清單如下 :

(1) 便衣, 泳衣, 泳帽, 睡衣, underwear, 風褸
(2) 牙膏, 牙刷, 洗面毛巾
(3) 相機, viewcam, 電話, chargers, 萬能插穌
(4) 平安藥, 蚊怕水, 膠布
(5) 沐浴露, 洗頭水, 梳
(6) ...

珍珠宮

太陽花個staff 話要3G機配3G卡(有漫遊果隻),不過每分鐘都好貴WOW!!!
在當地買phone card, 有磁帶果種(3000 / 5000 /10000 WON),buy 5000 or 10000 won會扺好多wow!!!

原帖由 wawaliluk 於 09-7-31 17:55 發表

韓國可以用手提, 請問是否換咭?

珍珠宮

我報o既時係問o左佢地firm o既團先報架!!!

原帖由 wawaliluk 於 09-7-31 17:52 發表
唔開心, 個領隊剛打電話嚟成唔到團, 要轉團, 我諗我可能會轉旅行社, 問d confirm 成團。

因個團唔平, 報左名先知好多唔包 , 宜家成唔到團, 我一於同佢 ...

珍珠宮

唔係wow,我好肯定佢話係doota / apm / migliore 果 d mall wow!!!

十年前我都去過,都記得東大門有shoppingmall 係賣衫o既地方!!!

原帖由 cubixluk 於 09-7-31 18:25 發表

東大門冇 shopping mall, 應該係明洞果邊.... 我行過其中一個 shopping mall, d 衫真係好靚, 我唔敢問 price, 因為驚佢呃我, 又唔敢買, 因為太肥驚著唔落 ..
d 短 / 三腳骨 jeans 都好靚, 但都要 hk$150 ...

珍珠宮

hi 各位,
我番O左黎啦!!!
我星期一果日去O左明洞,但見到 新世界百貨 & LOTTE 百貨都冇開門WOW!!! 我估好可能係逢星期一韓國D department store 都唔開門wow!!!
好彩,我在最尾都在Inchon airport 內 stilla duty free shop o既 雪花秀counter 用美金計來買了first care serum (us$49) & overnight vitalizing treatment (us$31) law!!!

珍珠宮

另外在明洞間innisfree shop, 都真係勁買o左好多野wow!!! 有wine softener, wine essence, wine sleeping pack, wine paper mask, whitening sleeping gel, lavender moisture sleeping pack, green apple peeling gel, mineral BB cream...... 個識講普通話個sales 姐姐好nice, 見我在佢地度買o甘多野,就送好多sample 俾我, 又見我在其他地方都買到大包細包,佢都再送埋兩個綠色innisfree o既痳質環保袋(一大一細) &一個化妝人袋仔俾我, 嘩,真係勁happy 呀!!!

珍珠宮

我在明洞除o左係innisfree 買野之外,仲有在skinfood, etude house, Hanskin, It's skin, Tonymoly, Ataurim 每度都買o左唔少野wow!!!

你地去韓國在明洞,不論在咩shop買野,佢地都有sales 姐姐識用簡單o既普通話同你溝通架!!!

珍珠宮

仲有在唔同地方都有入去watson's 睇下,只發覺在明洞果間watson's shop 先至有olive hand cream ($1000won)賣wow!!!

另外,在明洞有間好似新開o既叫nature republic (搵阿Rain 賣黑白廣告果間), 我就買o左d paper mask (@$1000won起),買十送1, 而有另外仲有d 特價nail color 只係賣@$1000won tim!!!

珍珠宮

beauty credit 果個牌子就唔多見到在明洞有,我只有在新村驛梨大附近見到一間,都有d 特價野賣下,eyeshadow (@$1750) & Lovely Lip Potion o既 lipgloss (@$2900won) 賣!!! 因為innisfree 冇出紅酒face cream賣,所以我在beauty credit 都試下買o左瓶 pore control water cream (@$9800won) 番黎試下用下先law!!!

珍珠宮

我冇去度laneige star 間buliding 買野,因冇咩時間四周維搵啦啦!!!
只好在innisfree 度問下個sales 姐姐,點去laneige shop,佢就話唔駛一定去laneige 專門店wow, 可去佢地boss 開o既另外一間叫Aritaum 度買都得,佢地仲帶埋我去,然後同果邊d sales 講話可以俾多d sample 我tim!!! 我睇下然後話佢地冇box set wow, 佢地話冇set 都送多d sample 俾我wow, 結果我只係買o左
hydra solution essence & perfect renew dual touch eyes 兩件貨,佢地都送o左唔少sample 俾我, 我估如果我有時間真係在laneige star 度買野然後玩一手拿sample o既遊戲, 都未必有o甘好彩一手拿到好多sample law, 而且最尾佢地仲送多個white & pink o既Aritaum o既環保袋俾我tim!!!

珍珠宮

如果想睇下我買o左果d野o既相,可以click 入下列我個photo album 條link 度,睇下及參考一下!!!
http://s418.photobucket.com/albums/pp262/wongbettyboop/
thank you!!!

首頁
34567...39

尾頁

跳至