跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 8月媽媽交流區

vicky_cheun,

我都pm左你啦哈哈

地址係唔係: Harbour City Shop G220 G/F Gateway Arcade TST?
憲泓出世6磅 2歲10個月29磅

大宅

你地有冇msn?我msn係[email protected]

大宅

好野大家明天見啦~

大宅

happyday5hk,

唔緊要啦∼我地實有機會再gathering, 今日真係傾得好開心呀~我地2:30-7:00呀, 人地tea time係3:00-5:30, 我地傾傾下就6點幾啦, 我地咩都講嫁哈哈~~~

大宅

vicky_cheun,

係呀215x勁快呀~~

大宅

1個月一次

大宅

我係qm有5堂上, 現在上左2堂

大宅

各位媽O米請注意 :
下次聚會將於 16/6/07 , 時間, 地點再約

蜜蜂仔
karena1015
fanipwife

大宅

知道食咩未呀?

大宅

Karena1015,

我都唔係好知邊到好呀~有冇人有好介紹呀?

大宅

係啦成十幾人都唔知去邊好tim~~

大宅

Sorry呀~我16/6唔可以出來了, 因為昨日返qm覆診, 醫生發現我一磅都冇重到, 咁佢用手幫我check時話我胎水少, 佢叫我15/6返qm聽bb心跳, 20/6再返qm照u/s, 如果唔係太理想32wk要開刀囉bb出來....擔心死呀 :-( :-( 昨日咪立即call余啟文醫生叫佢今日比個位我睇, 佢好好我一call佢, 佢立即回覆我, 我講晒政府醫院教授所講野比佢知, 佢叫我今日早上10點去, 我去到第一個睇, 醫生講我地照左先, 睇下政府講得arm唔arm, 醫生話胎水夠, 但可以好d, 又唔係唔夠, 但bb頭有31wk, 但腳同手只係有28-29wk, 唔係好長胎, bb係s size, 而家有3磅, 之後我重係佢到聽左45min bb心跳, 好彩冇問題, 但比左1wk假我叫我休息多d食多d野, 16/6返去覆診, 佢話bb係媽媽肚緊係好過出來, 但如果到時bb都係唔長胎先要囉佢出來, 所以我要係lee個wk食多d花膠, 飲媽媽奶, 食多d飯希望bb長胎啦~~ :-( :-( :-(

大宅

蜜蜂仔,

你唔好唔開心啦∼我地一齊努力食多d野休息多d, 而家我一日飲一杯媽媽奶, 燉花膠, 食燕窩, 食雞蛋, 食飯, 我都有同bb講媽媽會努力食多d野同bb增磅, 你可唔可以放假呀?我叫左醫生寫左1個星期假比我係屋企休息, 如果你都可以請假啦, 我地bb一定會增磅到m size bb, 只要我地為左bb, bb一定同我地一齊努力吸收多d, 加油呀

大宅

係啦∼原來咁多人都細左, 我地真係要食多d野, 大家一齊努力幫bb增磅啦

大宅

原文章由 KicoMami 於 07-7-6 14:22 發表
你地知唔知有隻洗頭水專比孕婦坐月用架. 好似 x身粉甘唔使真係洗頭架

我見到好多人都訂no rinse

大宅

我訂左0/3 baby Clara嬰兒床A16-TW-C23Q,昨日armarm送來
  • 底板設有個高度可供調節
  • 適用於初生至
  • 加有防咬膠邊,確保使用安全
  • 附送4寸椰棕彈弓床褥
  • 尺碼:49 x 26" (外圍)
  • 木材:美國松木

[ 本文章最後由 fanipwife 於 07-7-8 17:25 編輯 ]

大宅

718 Gathering 報名啦喂: -

labellecat
joeyjoey711
karena1015
金仔
fanipwife(未生我會去)

大宅

因為星期六開始有子宮收縮呀, 我昨日醫生佢話bb落晒盤骨了, 可能會早產, 嚇到我今日立即返工改前3後7呀, 費事一陣係公司生好樣衰呀哈哈

大宅

但係食咩呀?係邊到食呀?

大宅

係wo你地諗住食咩同邊區呀?星期三就到lu, 有咩好提意呢?

首頁

尾頁

跳至