美容扮靚

跳至

首頁
23456...24

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 danzlover 於 10-9-14 21:58 發表
我今日買左D 媽介紹既SOUP, 好正 ! 好好味~~ 想買多幾隻味tim~~

elong,
好okay wo, 靚女唔好怕羞 ^^

其實呢款湯...還有一個做法
就係做焗飯
等我今個星期尾...搵一日做一個焗飯介紹下

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 manyu0826 於 10-9-14 23:12 發表
咁快監控期啦, 好多sis減完, 有d寂寞添.

唔會..呢到好多人仍然陪你呀
就算監控期也無離棄你

伯爵府

好媽媽勳章

你真係要小心d...年紀輕輕搞到五勞七傷就出事

原帖由 tomatolala 於 10-9-15 08:01 發表
Hi all sis,
我又整親lar...個patpat唔痛以為不久可做返EX...點知昨早差錯腳,在路邊梯級仔跣一跣,微痛...成個早上行得走得...下午3時許,轉火車月台,走左段路,開始覺痛返...越來越痛,五時痛到幾乎行唔到,要坐大班椅代步:ayaw ...

伯爵府

好媽媽勳章

你真係要小小小小小小心啦...

原帖由 tomatolala 於 10-9-15 15:16 發表
Hi all sis,
多謝晒各位靚太、靚女的關心呀,好sweet

我看完e生啦!心情放鬆晒...
一來吃了藥,不痛,行得,不過,我好小心咁慢慢行.......昨晚行唔到真係好驚!
二來,e生 check左話應沒傷及骨,否則一按會叫救命,可不照片!
...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 JHsbb 於 10-9-15 14:49 發表
今朝專登山長水遠去左D媽介紹的台灣食品店買蒟蒻米及蒟蒻麵, 蒟蒻麵方便的, 因為蒟蒻米又要顧及家人, 所以要分2頭煮黎食....

另外又買左野整豆腐花, 又買左D環保碗, 15蚊有50隻, 可用於冷凍, 微波爐, 蒸, 仲可以用 ...

嘿嘿...係咪好介紹咧!~...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 tomatolala 於 10-9-15 17:08 發表
PpiMa,
你都得架!
你現進展如何?
雖然日日看大家report, 但又忘了,match唔到邊個打邊個,除了elong同D媽!

d媽的進展好易記...就係"無進展"

我今日好開心...終於settle好安排4個比人湊
兩公婆去旅行慶祝結婚10周年同我生日..yeah
考試11月1-4號
我5號即走...呵呵

伯爵府

好媽媽勳章

下...出事...我屋企剩得小小
還打算去買添...
原帖由 karjo214 於 10-9-15 18:49 發表
我係唔飲得奶的,咁可唔可以每曰一球雪糕呀?
今日上左去二德惠,已經冇無糖綠豆餡賣了。

伯爵府

好媽媽勳章

打算去青島...
原帖由 tomatolala 於 10-9-15 17:37 發表
羨慕C我啦! 去邊樹呀?
我地上年十週年,撞正阿仔學校有晚會,hb又忙,11月尾,搞到吵架收場tim...
所以今年要補返,好在你提起,我要預留Quota吃buffet!
...

伯爵府

好媽媽勳章

o甘你比仔仔食啦
我講下架乍
呢期試食一d有糖餡
我血糖也高左dd
我唔係好敢再亂來住
已經好窄界
下次留d無糖餡我試
原帖由 tomatolala 於 10-9-15 20:09 發表
唔驚!我有1大包,還有黑芝麻,可整好多個迷你的,同你share啦,我地咁近!
For小朋友的唔洗無糖。

我tell 阿仔要留個比D媽試,叫佢帶個Chip回校吃(last one).
佢話:咁咪好笨,個Micky圓d wor, 個Chip又咁又咁,食少d wor(用手扮個Chip ...

伯爵府

好媽媽勳章

我係米記回來啦
今日第一次見新的營養師(其實佢唔新了..哈哈)
比我想像中好...因為唔加餐單住
比我加油衝多幾磅先

呢幾日的折墮餐唔錯...表面減到1.7磅
((其實到上星期..我係反肥兩磅的...我食左折躲餐後減左3.7磅...所以肥左果兩磅扣完還有1.7磅交數))
呢兩星期加左啞鈴後...
feel到手臂細左丁屎

今日去法國醫院探人
然後去九龍城...tony wong果間餅店
撞到tony wong本人
佢話如果我有需要
可幫我量身訂做"無糖蛋糕"
嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩
開心到我爆....哈哈哈...
連拿坡侖餅也可做無糖比我
((當然也要提早幾日訂啦))

另外...我今日去九龍城的皇上皇
佢地已入左蒟蒻米啦...售價同荃灣一樣
17元一包
另外還有相同品牌的...蒟蒻麵和蒟蒻彩鑽(個名好似o甘上下)
另外上次網購有介紹過的蘑菇醬和黑胡椒醬果到亦有售...19元一罐

今日好開心...覺得好幸福滿滿的
見到新生的bb...遇到好多lucky事件...
老公又無啦啦肯由本來的離島遊變青島遊

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 elong 於 10-9-16 20:51 發表

無糖蛋糕,仲要低脂?
不過好貴
我都唔捨得食
你最後有無訂?(或者生日時候訂黎食)

無呀.
其實就算無糖也好
佢的澱粉也係要計數
20g麵粉就已經1穀
真係一口已爆標

幾百元訂一個蛋糕食一口
好唔化算
倒不如買現在果d
偷食一口...會方便d

伯爵府

好媽媽勳章

hahahahahahahaha
你地兩個的互相監測好好笑呀...

原帖由 manyu0826 於 10-9-17 10:28 發表
HEHE...你話呢? 不過我有做番運動補數架

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 PpiMa 於 10-9-17 15:11 發表
請問60g番薯 = 1穀?

100g

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 luckybabymama 於 10-9-17 12:31 發表

D媽:係呀,我跟阿MANYU個餐單一齊減,希望WORK啦,不用再比番錢米記啦,我地一齊互相減同時可以大家鼓勵,可以積極D呀....哈哈

你地兩個加油呀...
特別係你...你更加要落力

伯爵府

好媽媽勳章

運動方面我就真係無偷懶的
日日60分鐘
除非係病

我由結婚到現在
係honeymoon果次
五周年紀念果次
同今次10周年
3次二人世界乍
我交比我妹幫我湊
原帖由 PpiMa 於 10-9-17 12:00 發表

你真叻,係咪加埋好努力做運動? 我就係衰懶.
青島之旅~~反得開心d啦,係咪有小朋友之後既第1次2人世界去旅行? 我都好想有1,2天 2人世界去旅行,可惜無人幫我睇女,放低俾工人,我又唔放心. ...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 liumiumiu 於 10-9-17 11:36 發表
D ma, 你轉左見邊個c呀?
仲有, 我覺得你真係好幸福呀!

我轉左見"經理"
同埋我也真係覺得自己係幸福的
但要幸福的先要條件係...惜福
活得開心..就咩也幸福

伯爵府

好媽媽勳章

曾經是
不過最新的更新係100g一穀
原帖由 chan123 於 10-9-17 20:27 發表

米記本簿仔係蕃薯60克=1穀喎!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 luckybabymama 於 10-9-17 22:24 發表

D媽:今次我真係會落力啦,因為真係肥左好多,唔減唔得,因為就冬天呀..如果再肥著褸會唔好睇,所以真係會積極啦,妳下次再見我應該會有d成績比妳睇。哈哈 ...

一定一定..
如果唔係...我去山東學刀x麵....
幫你切肉...哈哈哈哈

伯爵府

好媽媽勳章

都ok呀...
其實我地個center個個也唔錯...
玩得又錫得...哈哈哈哈哈....
你見邊個長髮??
高d果個?
唔洗驚...我驚個死人磅多d...
個磅勁唔熟性...哈哈哈
原帖由 danzlover 於 10-9-17 23:48 發表
D MA,
你轉左見"經理", 好唔好 呀?
我轉左長髮姐姐...睇來都驚驚地...

伯爵府

好媽媽勳章

copy from yahoo...
減肥停滯期
減肥,每每會出現瓶頸位,令很多人在這場脂肪戰爭中敗陣下來。
  • 你有沒有試過這種情況?在減肥程序開始之初,每天看到自己的體重幾乎呈直線下降,讓人喜滋滋甚有成功感,人的自信也提升了不少。可是,到了某一時期,可能是開始減肥後幾個月,就發現體重怎麼也降不下去,每朝早晨上磅,都跟昨天的數字相差不遠。
  • 這就是所謂的「減肥停滯期」。停滯期在甚麼時間出現因人而異,由幾個月至幾年都有;而這個怎減也瘦不下去的時期,也可能持續數個禮拜至幾個月。不少人明明很努力,控制吸入熱量、勤力做運動、生活習慣和作息明明都很乖了,磅上的指針偏偏就是停滯不前。這令很多很多人感到氣餒,認為體重的低已達到極限,不能再瘦下去了,於是就放棄減肥,脂肪又漸漸地回來了。
  • 你可會正在經歷這個時期?你要做的並不是垂頭喪氣暴飲暴食,而是認清楚所謂「停滯期」的真相!
  • 之所以會出現體重減不下去的停滯期,完全是身體的自我保護機制在發揮作用。一連串的減肥動作,會令身體由比較沉靜的狀態、轉變為較為活躍的狀態,血液循環呀新陳代謝呀內分泌活動呀等等都旺盛起來,體重也跟著顯著地減下去。要是這個情況持續,過份旺盛的體內活動會讓肌肉、血管、身體組織燃燒直至「零」,整個人也會灰飛煙滅了!試問,這樣可能嗎?身體是不會讓自己不停地燒下去的!
  • 所以它有一個保護機制,當肥減到某一個階段時,它會自動減慢活動,以保護身體所需的最基本健康狀況,當然也包括基本的體重了。
  • 遇到停滯期,並不代表減肥失敗,反而代表你之前的減肥努力已經得到成果;步入這個體重原地踏步的時候,最要注意的反而是維持已經減到的磅數,每朝上磅時必須看到相同的數字,一切減肥行為都要繼續進行,捱過這時期的話,就會看到體重再次下降。
  • 可是必須要注意,在漫長的減肥戰中,停滯期極有可能反復出現,只要以輕鬆心情面對、將「停滯期」看作是「維持期」,要捱過這種艱難時刻,其實很容易!
http://hk.lifestyle.yahoo.com/beauty/health/article.html?id=art_4c91cf24

首頁
23456...24

尾頁

跳至