跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

各位媽咪:
我尋日俾doctor scan到今次都係会生仔呀!doctor仲話100%走唔凹喎.hubby仲滿心期待揀女仔名.依家又要再揀.不過我prefer Corey有細佬倍.我可以俾Corey d 衫細佬着,玩具兩份爭住玩.大家share bedroom.

大宅

Carrie,
我咁係要搵我爸爸take care嘛細b!唔係都唔知俾边個湊.
医生仲肯定到要响d超星波相到寫係male.好鬼搞笑ga.我決定学做一個好奶奶喇!我唔係一定要追生個女.哋好多都high maintenance,afford唔起lu.

大宅

Vivi ma, alisonli & nic977,

Thank you, thank you ah!
生多個仔就現在好,咩都可以share.佢哋大過就会飛走.女係会成日响父母身边,窩心d.但我唔打算生第3個喇!真係養唔起.反正我又唔曉幫女仔扮,到生女時又要学幫佢扮靚靚,好唔簡單.

Nic977,
仔女响teenage前都可以share,d大過就好似唔多方便.男同女始終要有自己嘅空間.如果我有3間房嘅話我都put Corey &細佬 in 2 separate rooms.唔會有太多argue,d privacy. 不過我依家住2-bedroom co-op,佢哋冇得揀.真係要買多d lotto搏中獎:-|

大宅

Carrie,
我都希望有2個好新抱,正所謂好仔不如好新抱.咁就真係多咗2個女.最緊要自己適做,人哋個女都要錫…hope老咗都仲記得自己講過e番話啦!

Jayne,
多謝!
D你睇下有冇朋友啱用做hand me down la.我個friend
week前先俾2條long sleeves polo one-piece裙仔俾我.可能会有1條仲啱Sophia,你不如pm your addy俾我,等我寄俾你啦!

BK d女就搶手,仔就慘咯!有排爭!:lol:

大宅

Muimui,
我家姐為咗幫佢個女扮靚,仲去埋學set.咁可以幫個女整d高難友嘅髮型.我一定冇咁多心機.但我家姐又好enjoy wor.

Nillie,
Nanny点整病Gabriel?佢依家点呀?Eric resign嘅話你会好辛苦,又要開工,又要响屋企做埋清潔.你哋想清楚未?

大宅

Nillie,
你有冇同肥bear講唔好再幫屋企人簽Home Depot, Costco卡呀?唔係你分分鈡要搵多份工or keepOT!

Carrie,
我家姐去屋企樓下商場d髮型鋪学 (in HK),唔駛俾tuition.因為d髮型師鈡意我niece,咁未成日幫佢set&順便教下我家姐囉.

大宅

Nillie,
你有冇同肥bear講唔好再幫屋企人簽Home Depot, Costco卡呀?唔係你分分鈡要搵多份工or keepOT!

Carrie,
我家姐去屋企樓下商場d髮型鋪学 (in HK),唔駛俾tuition.因為d髮型師鈡意我niece,咁未成日幫佢set&順便教下我家姐囉.

大宅

Carrie,
Congrats!!!考定個牌for future use真係幾好,不過要keep住耐唔耐揸一次呀!唔係就好易唔識揸ga la.

Patvicbb,
希望你唔好咁傷心, may you take comfort in knowing there is one more angel above us!
Take good care of yourself and
軒軒.

大宅

Nillie,
你試下教肥bear煮餸囉.不過咁快就lost 7 lbs又幾好喎!不如等瘦身成功先再揾nanny la. 依家惟有Q d.唔好唔開心!:lol: :lol:

原文章由 Nillie_Mami 於 07-10-7 00:33 發表
dorisbee,
係肥bear 自己話睇番, 但我一啲都唔睇好, 只係5日, 佢巳lost patence, 又鬧Amanda, 又俾面色我睇, 我又要返工.. 放工又要同BB沖涼, 做housework.. 佢就覺得佢煮咗飯就好偉大. 至敝仲難食過nanny煮 ...

大宅

Carrie,
我依家大緊肚都覺得自己蠢蠢地,記性又差.我陀Corey冇咁嘅問題.我驚生完記性都仲係咁.咁就真係大鑊.我份工如果冇記性係隨時俾老細問到口啞啞ga.:cry:

原文章由 Carrie210 於 07-10-7 03:39 發表
socloudy
係呀..有左個牌好d咯..其實對我黎講..當係有d野做過下..好過好似黎左咁耐,都冇咩野goal咁, 個人有時都有d 蠢蠢地, 覺得個腦比以前轉得慢左..

大宅

Carrie,
其实响屋企上網同睇电視都好多嘢学ga.不過同人interaction就小d

原文章由 Carrie210 於 07-10-7 08:38 發表
socloudy
我個問題就唔關生左既事..係因為我成日得我同叻叻, 冇乜同多d人有交流, 而我老公又唔係太多講野既人, 所以我要搵d野攪下,學下, 咁我可出去同d人傾下, 會知多d, 學多d野咯..

...

大宅

Yup. What time do you want me to be there?

原文章由 Nillie_Mami 於 07-10-7 09:04 發表
socloudy,
聽日我哋係咪會見面??

大宅

Nillie,
e+個嘴角仲衰過噚日呀!!!last night我嘔咗一次.之後就見到嘴角損哂&有類似水泡嘅嘢响嘴唇到!好醜樣呀!!!点算呀???我天日返工唔可以成個嘴都係vasline!

大宅

Babygigi,
Ecco鞋同stride rite鞋有咩唔同ah?邊個牌子着得舒服同輕身d?

大宅

pauline83y,
Welcome to BK!你係咪stay at home mom?2 ½ months16磅真係好大份. 我有一個28月大嘅仔e+先得31.5磅.不過佢都over 50% in weight ga.

大宅

Alisonli,
就係媽咪個類driver.13年前1次過passroad test.之後1年都開唔夠1次車.早幾年坐我阿爸架車有咗car accident.e+ 我老公開車aggressive小小我都唔敢睇,唔係我一定會叫tim. so我都幾難會揸車喇!原來真係会有心理陰影

大宅

Carrie,
叻叻依排speech方面点呀?冇叫e生寫referral?

大宅

Nillie,
好慘呀!今日e生唔俾我驗glucose test ah.要我再飲多一次:-( :-( :-( :-( :-( 話嘔咗太多!Wednesday息要再去多躺診所喇!

大宅

Bearbearmatthew,
我啱啱睇完e,佢話d藥有antibotic成份,e家大緊肚,唔想用藥物.佢話起碼要成個禮拜先好.
I
guesse禮拜唔可以嘔,唔係就大鑊lu.

原文章由 bearbearmatthew 於 07-10-9 03:12 發表
因為感染細菌,你個咀邊有水泡,you go to see doctor ask doctor 開支藥膏塗咀邊。我經常性有,我見到咀小小有烈開。立刻塗藥,如果唔理佢,超快變水泡。

...

大宅

Vivi ma,
我係大肚婆熱氣,又唔食得d涼嘢咪攪成咁囉.e+我都仲有嘔, ~2、3per week la.
我上一胎時有gestational diabetic所以今次早小小take glucose test,d準備我上一胎就係食得飯多累事,你都要小心intake ah.

原文章由 vivi_ma 於 07-10-9 05:45 發表
socloudy,
Did you eat a lot of fried food recently?? Are you still "作嘔"?
You take the glucose test so earily wor, I have an appointment next week for the test ar, little worry about the result, tr ...

首頁
12345...9

尾頁

跳至