想生BB

跳至

首頁
12345...20

尾頁

男爵府

原帖由 ilovedogs322 於 10-7-14 20:23 發表
我自己本身響診所入面打工架,叫我boss幫我抽之嘛,反正政府Medicare俾錢,醫生都無乜所謂。點解你要3個月抽血1次咁密既

我既故事一匹布咁長,簡單講我上年九月發現我prol過高,影響我排卵,需要長期食藥,直到今年二月先正常番,我每三個月覆診,每次驗血+攞藥!!

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 23:11 發表

係既咩?點解揸車唔好?佢會揸返工籮,佢份工,間唔時都要佢揸下車既........點解關事呢?

段野嘅意思喺長期揸車會焗住紮住下體,話駕車時用下半身嘅力,令下半身嘅体力過度消耗,影響精子喎!!不過真係唔知真定係,我個fd前兩日咪bingo,佢c6之前做九巴,份報告不理想,剛剛佢c6轉工,冇楂三個月,當然bingo有好多原因,不過就係咁啱,所以先問下你囉!!

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 23:11 發表

係既咩?點解揸車唔好?佢會揸返工籮,佢份工,間唔時都要佢揸下車既........點解關事呢?

我地c6有機會係同行,我記得你話生b在政府醫院生有二等房,我都係,我c6又係間中要楂車,之前你好似提過你住宿舍,我又係~.~

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 23:32 發表

哦,咁都好d,佢唔使成日揸架,我返工我揸,唔比佢揸添呀﹗而家我更加大條道理啦,嘩哈哈~

你同佢講佢可能如為你呃佢..

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-15 11:00 發表

唔會,佢唔敢博~~佢都想生架,仲要見我食藥食到咁,佢冇位入架啦~

你就好啦..c6咁合作!!我嗰個就....
今早體溫第一分鐘後36.94,五分鐘後得番36.86,咁算唔算keep住高溫,不過紅d得水印,day23係咪冇機會喇!!又要等下個月,我c6 九月放大假,try埋下月做一次naturel iui試下先^.^

男爵府

原帖由 mrsjimmy 於 10-7-15 09:35 發表

我 C6 份 REPORT 係 3 年前, 所有 PASS, 咁駛唔駛再驗過

我記得你講過你c6份報告好good架喎~.~....不過隔咗三年check下都可以既!!!

男爵府

Woojojo我又唔記得你當初day幾紅d有線,排卵後第幾日架??唔好意思,睇番之前d post,太多check唔番(自己又懶)~.~

男爵府

原帖由 大笨豬 於 10-7-15 13:16 發表

Day 23係咪仲早呀?
我覺得2個數都仲係高溫 , 唔駛咁擔心~~~
如果董醫生一開始就肯同我做Naturel iui咁我可能會同你一
樣喎 , 你係咪係仁安睇架?

我平時覆診係尖沙咀,醫生話做treatment就番仁安!!

男爵府

今年第三度想去送子觀音,天氣都超級差,上兩次差到冇上去,今天究竟我堅唔堅持呢??依家我又身在荃灣!!

男爵府

原帖由 大笨豬 於 10-7-15 13:32 發表

我呢邊睇黎好似想落雨 , 唔知荃灣點樣喎 , 不過條山路都幾難行架 , 如果落雨就唔好去啦~~~

一上小巴就下大雨,跟住同c6講冇辨法,勁失望,誰不知一洛小巴有太陽,決定上山,一上到去入面下大雨,心諗唔理啦!求埋先算,誰不知一走就有太陽, 之後仲去埋四面佛!!為咗生bb,我呢位教徒破晒戎=.=

男爵府

原帖由 babycatcat 於 10-7-15 17:40 發表

有機有機呀!!!!36.94好好呀!! 36.86都算係好高溫ar~~~o華~~希望你真係中呀~~
紅d水印真係有機會呀,,,
加油加油!!! pushhhhhh呀~~~~~~~~
如果可以,,,呢幾日臨訓你可以浸下薑水 (開冷氣浸
會舒服d,,,唔駛成個人都熱哂) ...

我覺得機會不大,個印淺到好似控>_<

男爵府

原帖由 babycatcat 於 10-7-15 17:41 發表

宜家好天返喇bor~~~ 有冇去到呀??
*u* 快d帶個好消息返黎~~

我有去呀!!求咗中簽,意思"凡事皆宜順吉之兆",話會順利!!不枉此行~.~

男爵府

原帖由 大笨豬 於 10-7-15 17:51 發表
咁多位 , 我今日day 1喇
呢一個cycle 27日就完結左
星期六day 3去驗血......

可能會好似wojojo咁,臨見董醫生嗰個月前bingo呢~.~我有一次覆診都喺沙田,嗰次係就董醫生~.~大家努力~.~

男爵府

原帖由 ilovedogs322 於 10-7-15 18:45 發表
我個驗血報告出九成喇,真正多囊症,無走雞……
FSH 7
LH 11
Oestrogen 167 (雌激素)
Progesterone 2 (黃體素)
我唔知算唔算差?姊妹們,可以指導下我嘛?唔通我真係無希望……

你今日Day 1都好呀,好快又可以努力 ...

份報告有個參考值架,因唔同日子去嗰參考值會有分別,我長期都會驗prol,次次參考值都晤同,咁醫生有冇同你講解??

男爵府

原帖由 mrsjimmy 於 10-7-15 14:40 發表

果陣係美邦驗...我見 result 全部都大過佢寫個 average 數, 但呢間都唔知準唔準....

搵日捉 C6 去驗下先~你地講雅蘭果間有冇得驗埋精?

我諗要打去問問....我c6之前係美邦驗,後尾d人話係咁好,我睇dr.tung時問佢,佢就話間野冇問題!!

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-15 22:19 發表

我中e有叫我驗雌激素呀,係咪hk都有得驗?

你冇驗咩??呢種係你驗咗嗰三樣嘅其中一種囉

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-15 22:23 發表

我中e就話無論多定少,見紅就係第1日~

咁啡計唔計架??

男爵府

原帖由 大笨豬 於 10-7-15 18:27 發表

我想問沙田個位置係咪IKEA隔離個商業大廈呀?

下個月見董醫生個日就係Day 30 , 一係岩岩黎左m , 一係
就係等派彩喇.....

係呀..好易搵^^
到時day30唔驗見醫生啦...之前兩日都已經bingo咗^.^

男爵府

原帖由 大笨豬 於 10-7-15 18:24 發表

我3月頭個時都去左求啦 , 個時都求左一支話幾好架 , 不過真係唔知要等幾時先有囉......

真係好想喊.............

我諗住再誠心去求,感動上天嘛~.~

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-15 22:30 發表

係咩?即係邊種呀?

咪就係prol(全名:催乳激素..即係雌激素)

首頁
12345...20

尾頁

跳至