時事熱話

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

暴力,謊言兩邊都有,,,之前建制認真老土沒作為,不過而家黃黑短時間大幅度追上,暴力手法仲反超前,,,兩邊而家勢均力敵,都係得啖笑,相比平庸,暴烈更加不被接受,,,,,,,
生活生存係現實o架,一定要有d嘢信,,如果唔信身處o既社會制度,其實好難繼續o係度,只能離開,用任何方法任何手段離開,,,
我知,想試下 改變 阿嗎,,,黃人朋友個個咁講,不過我認真認為係改變唔到,好唔實際,反而賠上太多,唔啱數,,,
另外,其實唔係好多人好似黃人咁想 改變,罷工都要死力逼人罷就知道其實有幾多支持啦,,,
i burn you will burn with me,,,哈哈哈咪搞笑啦,你burn,我淨係會望住,講句 i am so sorry跟住行開

侯爵府

很心痛 發表於 19-12-30 12:05
回覆 榮盛 的帖子

同意其實我也覺得兩邊都有錯
我要講清楚,
黃黑好鬼暴力, 相比之下警察輕很多,,,
我向來對警察沒特別睇法,咪職業一種,不過今次我就好體會到警察辛苦,好同情警察,支持守法,law n order好重要囉

鼠鼠鼠    發表於 20-3-14 13:44
mchan89    發表於 20-1-8 12:40
FJmom    發表於 19-12-30 13:30

侯爵府

好同意下低,我有幾次撞到正,完完全全係咁,

作為一個普通市民,見到環境唔安全,我會立即離開。而「萬幸」我未被警察暴力對待過。而不幸,我見識過暴徒的惡行。

而電視的在危險出現的所謂「街坊」,對唔住,我唔認為他們無辜。

首頁

尾頁

跳至