自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

要接我媽返來做身體檢查(近80歲阿婆,長期病患 眼朦 )之前次次都有人陪佢過關,今次唔得啦!深圳個邊有人送佢入關口,然後我係香港關呢邊接佢,想問由深圳灣個出,入關位置,係咪得一個門口?驚陣間大家左右門口等就大鑊

今日接咗老人返,玻璃門出面等就OK,聽咗sis建議,寫張紙(我名 電話咁)俾香港關職員睇下,幫手填下表,打咗電話俾我確實咗有人係門口等,返到屋企有冇人照顧咁,感覺好溫暖,感謝大家

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

吖B 發表於 20-7-2 20:43
對,一個係出境口岸,一個係入境,坐任何車去深圳灣口岸,落車的對面就係入境口岸,在哪裡等就可以了
...

非常感謝,即我去到口岸就行過對面等老人家出嚟

wcpcelia    發表於 20-7-3 16:30

珍珠宮

cattz288 發表於 20-7-2 20:47
一條路咁行無得錯架喇

好在有你們

珍珠宮

maywong288 發表於 20-7-2 20:45
得一個門口

珍珠宮

clkv 發表於 20-7-2 22:24
回覆 麥兜媽 的帖子

80歲一個人過關ok嗎?唔知香港關口有無工作人員幫手 希望你順利 ...

有,今日職員幫手打電話俾我,協助婆婆過關,好順利

首頁

尾頁

跳至