親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 苡珈B媽咪 於 10-2-1 23:25 發表
我家姐咪買左呢兩樣囉,要個環保袋"把鬼"咩...

你幾時出發啊? 我物都未準備啊.

男爵府

原帖由 shirleyshek 於 10-2-4 16:42 發表
溫泉小朋友著普通泳衣可以了, 我大女著三點式添...哈哈! 一定要載泳帽。

酒店有風筒, 不過沒有熱水壺比你煲水架...你要係走廊的水機攞水都夠熱架, 另外, 酒店係開暖氣架...可能會熱到爆, 放心...酒店不會有得比你調 ...

咁佢地有無SALES 你食餐啊, 你地有無SO 佢.

男爵府

原帖由 shirleyshek 於 10-2-5 16:27 發表
有去化妝品專賣埸有好多brand : Lanxxx..等等..價錢真係平D同有多d贈品送。如果你買雪花秀只可以去樂天百貨 / 機場DFS買, 如果Lanxxx, 梨泰園有一間, 同EVIUS JEANS同一層的...EVIUS jeans一條只係HKD $ 6XX..好抵

...

我想問PICTURE 你女滑雪鏡係邊度買. 咁如果我女近麾咁點用啊. 另有無買化妝品DISCOUNT 同唱$ 條LINK 啊 我未PRINT

男爵府

原帖由 shirleyshek 於 10-2-5 21:02 發表
韓國換won coupon

新韓銀行
http://chinese.visitkorea.or.kr/chs/GK/pop_print_coupon.jsp

我女的滑雪鏡是租架 WON 15000.

是不是airport 會有呢間bank 架啦. 咁係seven luck 唱是不是會好d . 我唸住airport 唱少少, 跟住sevenluck 先再唱可行嗎 ?
雪鏡是不是一定要用架 ?

男爵府

原帖由 rrma 於 10-2-8 15:41 發表
黎緊幾日, 天氣好似唔係幾好, 新年出黎既朋友們, 你地會唔會帶定雨具呀???

帶定好D BOR 我見好似有RAIN

男爵府

原帖由 月師奶 於 10-2-9 23:09 發表
開茶會時個職員有叫我地帶定呀, 話通常會落雪雨喎

昨天領隊已經打來reconfirm 啦. 女仔黎架因佢今天要出團所以昨天打定來, 不過我問佢個邊另一間hotel 叫物名佢都係話未知.

男爵府

原帖由 月師奶 於 10-2-23 23:46 發表
我都返來啦, 好開心呀! 有一日見到落雪, 超興奮....我本身怕凍, 所以我有著打底褲+牛仔褲都ok喎....冷帽, 頸巾, 耳套同暖貼頭兩三日我有用

我都回來啦, 頭2日住小木屋真係好cold 呀仲有落雪. 導遊andy lo 非常有經驗. 但shopping 時間行晒個幾間比較有名氣化裝鋪頭已經無時間再行啦可惜.

男爵府

我個個係EVERLAND 隔離我就覺得D 水好COLD 早知唔去好過去浪費個幾2個鐘.

男爵府

原帖由 emmypun 於 10-2-24 20:25 發表

咁你有冇入Everland 玩呀?

玩了幾個game 米唸住帶個女去見識下, 但入去even室內我都覺得d 水cold cold 地. 又怕過時間米同阿女玩了一陣走人.
其實行程中無物時間買手信( 食方面 ) , 去到lotte world 我就無物點玩就走去lotte supermarket 買了小小,同導遊帶去手信店d 價錢difference 都幾大下.

男爵府

原帖由 winniewongpy 於 10-2-26 11:12 發表
我想問大家 upgrade 個餐要加幾多錢

sushi - around hkd 250 per head

男爵府

原帖由 牛精仔 於 10-3-4 17:58 發表
韓國換啦, 當時係143, 走時高少少, 旅行社都suggest去到先換

我是 16/2 出發
airport 有coupon 143.88
賭場 144.5
明洞 146
簽卡計埋handling :145.5

咁suggest airport 唱小小不用太多, 到時係市區唱番. 而化妝品就全部look card. 臨最後係手信店都可以look card. 預cash 同影相仔買相片, 買下飲品. 南大門我無去唔知個度買嘢是不是要比cash.
evis 係個邊做緊半價.
如果買skin food 我suggest 分開幾次比$ samples 會多d . 因我上次買好多但裝好晒都只係2大袋, 感覺上sales 就唔係比咗好多samples. 相對人地買幾件都成10 幾20 包samples.

男爵府

原帖由 elisa 於 10-3-4 20:24 發表
我在二月尾報咗韓國團,三月尾出發。今日我打去
旅行社問是否成團,旅行社話人數無問題,只係睇
下有冇機位和酒店,都要臨出發前7日前才肯定。
如果不能成團,我地咪好掃興,到時又要四周圍撲
邊間旅行社有位,剩返D位都未必好嘢。 ...

有啊xmas 新x 又係咁日日打去check 都係咁話未confirm. 拖到最後佢地咁q 出新年團我就即刻轉團. 當然團費貴咗好多啦.

男爵府

原帖由 rolandbb 於 10-3-5 10:30 發表

我第一次去韓國, 想知道有 d 乜係必買或者值得買呢 ?? 唔該.

都係化妝品skinfood, missha, etude hse, innisfree.
你可以先行上網看下及mark 底先, 因去到多數唔夠時間行.

首頁

尾頁

跳至