想生BB

跳至

首頁
45678...9

尾頁

複式洋房

oh, jm 返來了
bobotak 應該你自己 feel 到胸漲先咕噃, 個 bar 應該比以前 full
wendyII 我買左一個椰子,分 2 次整 "鄧" 湯, 味道非常正
mowmow2011 你去旅行輕鬆下啦, 可能會講中 "2人去 3人返"

不過你地講開荷花, 我上星期同 c6 行街, 無端端拉我貢左入荷花, 我吾想入去架, 一路行我一路發抆掙 ... 好吾開心呀:cry: 我又未有 b , 行入去覺得自己好鬼無用, 十幾年屁都無個, 睇現 d B B 野又吾買得, 點解我諗野吾可以好似你地咁正面, 呢個係咪我失敗的原因

複式洋房

mowmow2011 你放心去造 honey moon B 喇, 我會鞭下 c6 , 急起直追住你地

原帖由 mowmow2011 於 10-11-11 08:56 發表
Hello! 大家好嘛!我來簽到先!:)

我應該就快m了,要下個月再努力。我叫咗C6清假,今個月尾陪我去旅行relax下,希望可以兩個去三個返啦!

goldy, 努力加油呀!我睇好妳咖!一於約實妳1月榮升兔媽媽!:D

bobotak, 妳呢個星期點呀?記 ...

複式洋房

吾講真係吾知, 原來要 "著返條褲"

bobo 我吾係灰, 只不過行荷花果日 day 1 , 心情巳超差, 加上血崩, 邊有心機行吖, c6 仲鬼咁開心咁睇 b b 野, 又問我邊樣好, d Sales 走埋黎問 "有咩幫到你吖?"我個心拿住拿住呀, 果陣想搵隆捐, 無 b b 買乜鬼 bb 野遮
大家吾洗擔心我, 過左 2 日我無事喇, 決定左一月再戰 iui

原帖由 bobotak 於 10-11-12 10:49 發表
有呀,我係瞓著之前最後要自己動手做既就係除褲,出返黎係著返架,係姑娘幫我著架,條un un就著好哂,但條面褲只係著到上patpat既一半咋,可能我太重佢地唔夠力
...

複式洋房

bobotak 我買一個椰子, 分 2 日煲, 第一日落晒 d 椰子水 + 半個椰子、五片花膠、一大舊豬展煲, 另一半椰子放雪柜留第 2 日用

第 2 日無椰子水用龍眼肉代替, 照樣再"登" 原來 "登" 清湯好好飲架, 我連湯渣都食埋, 好正喔

複式洋房

可能我係 AA ... 大 d 咁多, 自己會即刻 feel 到

原帖由 bobotak 於 10-11-11 23:39 發表
goldy
因為只係漲左好少,咁咪唔多覺囉,最後夾硬搵D野出黎,至睇到有D微絲血管爆左出黎,我有老花啦,睇得太近會out-focus架
平時唔會對住塊鏡咁仔細咁睇自己個胸架嘛

椰子煲花膠好好味架不過D椰子水同椰 ...

複式洋房

好吖 ... 祝下年所有呢度的 JM 都要去荷花掃貨
原帖由 bobotak 於 10-11-13 12:48 發表
goldy
咁就好啦,我同你打氣呀,你出年就可以同你C6去荷花買BB野架啦,到時係你2個都睇得好開心呀

複式洋房

尿頻好事呀 ! 預祝 bingo ^_^
原帖由 bobotak 於 10-11-13 12:48 發表
我尋晚起左4次身去廁所尿尿,今日起身又腰骨痛

我係一個人獨食花膠, 所以個椰子要分 2 次煲
d 花膠我老公搵人買, 出水後分到三、四次食, 吾知算大定細, 我淨係識食 ... 我去印尼舖頭買椰子, 佢地幫我批埋皮, 買走果陣個椰子巳經批到白雪雪好干淨, 返屋企用菜刀係咁 2 切開一小塊一小塊, 連埋花膠豬展放入 "電子登盅" 登 5 個鐘, d 湯好清甜, 除左椰子, 湯渣可以食晒
原帖由 bobotak 於 10-11-13 12:55 發表
goldy
我上次係用哂成個椰子煲呀,所以好鬼大煲,我跟足個食譜鬼咁多材料,飲左好多日
你用左5片花膠即係5隻花膠呀?咁咪好大盅囉?

我媽咪教我用批薯仔皮果個批黎批D椰子,可以批到好薄,不過D椰子皮幾厚,都幾花 ...

複式洋房

係喎 ... 我聽日煲花膠螺片湯

Vanki, 加油養好身體, 阿 b 好快來
係噃, 妳手術後可吾可以飲雞精 ? 或者煲沙蜢魚湯飲, 聽講沙蜢魚好有益

原帖由 Vanki 於 10-11-13 16:15 發表
Hi 各位jm, 我因為下週二要做割朱古力手術, 所以這幾天係咁食, 連無食很久的雞照吃可也, 薯片, 羊腩煲, 炸野 ... 等等, 頭先仲個買個蛋糕, 等自己食d甜品開心d, 一陣間我就去煲鯊魚骨湯, 加多d豬骨, 螺片, 日月魚 .. ...

複式洋房

bobo 咪灰心住, 發夢可能係近日諗多左野, 易醒咪多夜尿囉, 你要 keep 住愉快心情, 瞓前飲杯牛奶, 會瞓得好 d

我在九龍城 d 印尼舖頭 買 24 元一個
椰子批好干淨, 劈開兩邊, 椰子水用膠袋入好, 再放返入椰子裹面, 吾會 long 黎 long 去, 好週到 !

原帖由 bobotak 於 10-11-14 00:53 發表
goldy
但係日間又唔係咁誇張架喎,成晚無得瞓,呢個幾星期晚晚都要起身去廁尿尿,最少都有一次,仲晚晚都會發夢添,真係激死人。星期三晚開始有時會腰骨攰,口邊仲爆瘡添,同m前既情況好相近

原來印尼舖攪到個椰子咁乾淨架, ...
原帖由 bobotak 於 10-11-14 00:58 發表
goldy
我近日發現加少少象拔蚌乾同花膠响螺片一齊煲係甜好少架

複式洋房

你的 case 比較特別, 都係聽醫生講好 d

我就真係吾識, 食大 or 細 size 的花膠, 邊種好 ... 我見 bobotak 話食花膠厚宮, 中醫都話 ok , 我咪學家大整下花膠湯飲 ... 至於 supplement 都係諗住試 2 個月, 無咩效我又停
原帖由 Vanki 於 10-11-14 01:23 發表

Hi Goldy & Bobotak,
多謝你地的advise, 其實雞精我從來無飲過, 因為陣味唔係幾好, 但係我好驚個朱古力瘤會番發, 雖然手術會除埋異位組織, 但是食錯野又再增生咪閉, 所以手術後我會好小心食野, 就算要食雞, 都只會吃少少或貴d買隻嘉美雞嚟食. 魚湯我好鍾意呀, 可以試在休假期間煲來飲, 加多片薑暖胃又駒寒. 我有本唐安麒的湯書, 但係全本都係減肥健美湯, 當中有d係健脾保腎的可以參考下.
我有問Dr. Tay花膠食唔食得, 佢個答案好奇怪, 話無根據唔食得, 可以食些細size個d, 同我個中醫講的一樣呀, 但係花膠唔係有激素嫁咩!
我又有問Dr. Tay手術後可唔可以食d supplement補下, 佢叫我唔好亂食野, 咁我訂左果d "FE for Women" 點算呢? 我可能會在cycle完後偷試食下. Natual 產品無事掛!

複式洋房

中醫同 bobotak 都話好, 問西醫無咩嘢講, 又無話吾得, 我咪繼續食住先囉
原帖由 miffycat 於 10-11-14 20:34 發表
飲花膠湯有冇幫助呢?我現在咩都試呀!

複式洋房

bobo 你有無偷步驗吖 ?
我記得你好似 18 號 check bingo
小小血絲吾算架, 過多 2 日驗啦
原帖由 bobotak 於 10-11-15 00:16 發表
goldy
照計有打針果個cycle我一定係Day29 m come架,尋晚就係Day29,去廁所抹到有少少好淺色好清既血水咁,唉,我唸真係咁準時?今次又衰左啦,今朝瞓醒又無左喎,咁我就用紅D綠D黎驗下啦,點知2條都係雪咁白,如果係有B的話應該點有個印啦,而家乜都無喎,所以我都打定輸數啦。
我真係無乜信心啦,應該唔得架啦,因為近幾日好似無哂感覺咁呀,又有腰骨攰,仲爆瘡添,就好似m come前既反應咁。

有無人知係咪打左安胎針同塞左藥就會推遲左m come day架?

同埋無雪蛋,又無錢再試下次啦,唔得的話唯有放棄架啦~

複式洋房

我一向 M 好準, 吾知原來吾準係咁煩
最近睇到 JM 講食中藥調理好週期, 雖然我週期 28-30 , 但食左 2 個幾月中藥, 覺得有幫助, 手腳暖左, 醫師都話我宮不再寒, 所以我覺得中藥療效係慢 d , 但好適合女性

你驗完血之後可以食多 d 花膠, bobotak 話有助厚宮, 幫到著床, 我未開始 treatment 都吾理, 食定先

原帖由 wendyll 於 10-11-15 21:23 發表
Bobotak, goldy & 各JM,
我覺得花膠是可厚宮的,我 d M唔正常,食藥都唔來,所以我今次加埋食花膠 & 燕窩。 M 小姐今天到了,我打了電話報到,明早去驗血,我依加好緊張,怕 FSH 唔好, DR 唔開 treatment,因為上次 DR 講過我今次可 ...

複式洋房

好喎, 祝你紅心效應成功吖
原帖由 mowmow2011 於 10-11-17 17:53 發表
goldy, 多謝妳嘅祝福呀!:)
哈哈…啱咖喇!一於鞭下妳老公啦,我隻c6又係要鞭,如果唔係呢,佢一訓上張床,兩秒就會訓著,激4我呀!所以我掛咗個大月曆响睡房,要努力果幾日就畫咗個紅心,咁佢就會乖乖地交功課喇!

...

複式洋房

一日未见m, 仲有希望,吾好灰心^_^
原帖由 clkm1029 於 10-11-20 07:51 發表
今早忍唔住再驗, 又係食白果, 好心傷!!點先可以快快中呢?

複式洋房

Bobotak 喊一阵好la,喊得耐 伤身呀....
你同老公一条心,一定会成功架

原帖由 bobotak 於 10-11-20 11:53 發表
Fish777
唔係好明白,你係話你C6直到而家都吾係好想,係唔係好想生B? 如果係咁就無乜壓力啦,就算放棄都唔駛咁難過。

不過又好奇怪既,一向我都生唔生無所謂,唔生好過生果隻,但C6就好鐘恴小朋友,佢想生,佢好錫我所以我至想幫佢 ...

複式洋房

me too , 我又係咁諗架
有時會覺得無細路, 吾洗為佢前途、生活而煩惱, 甚至見朋友 d 仔女吾生性, 讀書不成又敗家, 廿歲人仲伸手問阿媽攞錢, 吾養家淨識用名牌 ...
有時我會覺得無兒無女的我, 是福氣, 你話我咁諗, 比我老公知道, 一定心都實埋

原帖由 Fish777 於 10-11-20 15:40 發表

係,我C6係大細路,佢到而家都話吾係好想生,一見有Dfriend生了又話自敝又話活躍,又話搵學校,佢都話聽見都煩。反而係我大限巳到,想試下有無奇蹟。我有時都攪吾清,係人有我有定真係想,因為我都幾enjoy而家的生活,但自從小X後,見到 ...

複式洋房

Yeah bobotak & 姊妹們, 我們永不放棄, 大家再加油

原帖由 skso 於 10-11-20 18:54 發表
bobotak,無上來兩日就睇倒我晤想睇嘅結果,我自已都好傷心好難過,真係心同感受,因為我都係經過幾年無數的失敗走到今時今日,但係bobotak,唔好放棄呀!只要您唔放棄,您一定可以做媽媽架!姐妹努力加油! ...

複式洋房

我 c6 咪又係咁講, 成日話 "隨緣喇" ... 搞到我咁多年都吾緊吾要, 點知今年暑假同個 friend 幾個 family 去旅行, 當中有 2 個小朋友, 我 c6 玩到幾攰都好, 會一早起身同 d 小朋友去游水、爬繩網
返泥之後我問佢, "係咪好中意細路呀?" , 佢即話 "係", 我即時 O 晒咀, 吾識反應
之後我地咪去睇不育, 算盡下人事咁, 在做 2 次 iui 期間 , 我地緊張到不得了, 係我地乜都吾識, 又冇預早 search 定資料做準備, 好彩 BK 上有班 JM 一齊作戰
做 treatment 洗咁多錢, 雖然仲未 bingo, c6無怪我 (因為幾次驗精及格, 係我宮膜薄同中醫話我宮寒)
c6 不停買參茸補品比我食, 搞到今時今日仲未 bingo, 我反而內咎自己吾早早 keep 好身體
所以我為左 c6 會戒零食、凍飲生冷食物、生活規律 d, 希望追到尾班車喇 !

原帖由 bobotak 於 10-11-20 17:40 發表
原先C6都話生唔生無所謂睇我意願,但越來越發覺佢好鐘意小朋友,我再迫佢講出心底話,佢話覺得有小朋友家庭會完美D,而我又年紀大,再唔試,過多幾年就有心有財力都無得救。由08年開始試左年半唔得就睇普通婦科食排卵藥,再由今年年頭開始睇不育科,到今次做IVF已經打到375iu,下次可能要打到極限450iu,唔得就真係神仙都難救啦。如果試多一次都無雪蛋又再失敗的話,我唸我既身體已經老到唔再可以孕育[url=http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?bannerid=1353]BB

[/url]

啦,到時就一定要放棄啦。

複式洋房

bobotak 我完全明白你 e + 的心情, 哭泣真係最好的發洩方法 ... 我 2 次 iui 失敗, 今個月乜都冇做, 但繼續戒口、睇中醫, 我覺得呢 2 個禮拜好自由, 無左 iui 針藥的困擾, 吾使時時刻刻記錄身體反應, 身心都好舒泰喔

不如襯聽日 Sunday, 去離島或新界行下, 後日振作從新上路

無論 iui 定 ivf, 有錢做、無錢做、用自然方法, 點都好喇, 總之努力向我地的目標 bingo bingo bingo 前進, 大家要加油呀!
原帖由 bobotak 於 10-11-20 15:05 發表
goldy
你俾我喊多幾日啦
都係偷偷喊下抹下眼淚咁嗟
而家開始流啡好核突
我唸今晚就會流鮮血啦
只怕有心無力,財力,如果再試多一次就會用盡C6 D公積金架啦~
...

首頁
45678...9

尾頁

跳至