時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

著住帶心就係警察,我屋企隻狗都有警察背心,咁佢咪警犬?

真心想問吓, 撐警察嗰d人, 對呢件事有咩睇法?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2328165767245892&id=858421787553638

琥珀宮

180 發表於 19-6-18 09:15
著住帶心就係警察,我屋企隻狗都有警察背心,咁佢咪警犬?

真心想問 ...

平時呢d post,d人唔係搶住入嚟撐警㗎咩? 去鬼晒邊度?
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

彩色 發表於 19-6-18 12:11
呢班究竟係乜人?過份到離哂譜
連名都冇,盧偉聰仲叫人可以投訴

嗰個警司先離譜, 容許下屬唔配帶委任證
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

addyaddy 發表於 19-6-18 13:01
係咪果個四眼警司?最攪笑係問完佢,話去了解下,轉頭即閃

係囉,就係佢

琥珀宮

missparent 發表於 19-6-18 15:59
我仍相信香港仍有好多好警察!

速龍打女人嗰種兇狠法,真係唔似土身土長港人警察手法!

呢樣我都信, 香港其實仲有好多好警察, 只係呢班害羣之馬影衰晒。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 16:14
你係度講仲咩者..咁嬲未去投訴囉

人地都叫你去投訴囉...嘈咩者..一哥都唔會上BK ...

已經有人作出投訴, 我post呢度唔係想一哥答我,(佢連喺記者會都唔敢直接回應呢條問題, 我會天真地相信佢會喺度答我咩!

我1樓已講明,想知撐警嘅人對呢件事睇法,唔喺度問,去邊問? 大討論區我只上BK,FB.

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 17:13
答左你啦

要查囉

問你睇法,唔係問你點做呀!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 17:12
你講到咁激動

仲咩唔幫手去投訴

我幾時要林鄭而家吓結論? 講還講, 做咩要人用吓個腦呢?人生攻擊呀?

你有冇睇清楚我問咩? 我想撐警嗰d出嚟講吓對呢件事有咩法, 我唔係想要有咩結論,睇清楚先回人啦唔該!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 17:48
我既睇法未係叫你幫手去投囉

唔係唔明呀

對事件嘅睇法原來叫人去投訴 ,我對中文又有新理解。 你都學埋林鄭個d, 唔識回應,避免回應就叫人去投訴, you win.

琥珀宮

Acaciacacia 發表於 19-6-18 17:14
請問有無記者問此問題?

有, 但佢話要等警監會查。 ok比佢講得通, 但我問呢度撐警嘅人對呢件事有咩睇法,佢地多數都唔敢正面回應囉!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 17:15
其實你咁激動

都想問下你覺唔覺得當日有份衝呀...掟磚呀...掟鐵枝呀...果啲暴徒要出黎自首呀? ...

嗰5個比人捉左啦! 150÷5。。。。。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 17:52
係呀...有問題咩

你覺得警方唔岩...問我咩睇法

算吧,原來你唔理解中文的, 對牛彈琴了, 對唔住,我錯。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:00
睇法...即係對客觀事物既見解,觀點

睇你都真係唔識中文

有人自稱警察,但卻拒絕出示警察委任證。 該警員咁樣做, 你有咩法?

咁簡單都唔敢表達自己對呢件事嘅意見,嘿!

撐還撐,唔好埋沒良心與良知先得㗎。

琥珀宮

180 發表於 19-6-18 18:07
有人自稱警察,但卻拒絕出示警察委任證。 該警員咁樣做, 你有咩法?

咁簡單都唔敢表達自己對呢件事嘅意 ...

打小左個字,更正:你有咩睇法。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

littlecar 發表於 19-6-18 17:59
我自己得唔係幾好,
不過行動姐有無指引唔駛載証我就唔知喇!!!!
其實最驚係假扮,

就呢件事,你咁講都比較正路, 我真係驚嗰d唔係香港真正嘅警察呀! 好彩已經有人對呢條片作出投訴。

有d人, 為左盲撐, 直頭覺得嗰個警察冇問題, 呢樣先令人最心寒。

政見唔同唔緊要,我唔會說服任何人改變自己立場, 但呢類情況, 我覺得撐還撐, 都唔好埋沒自己良心良知, 是非黑白不分。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:22
呢啲牽涉紀律問題...唔係少事woo..係咁少事你拎出黎講咁耐?

啲剪片或video我唔會信

喺C9網講睇法又唔會影響調查結果, 你唔敢承認警察咁做係唔啱嘅咪認鬼左佢囉!

林鄭喺記者會回應呢單野, 佢話唔會回應佢嘅睇法, 因為怕影響調查結果, 嗱, 佢咁講我就覺得冇問題, 佢唔直接回應都有充足理由, 你。。。。唔係想同林鄭媲美吓話!

琥珀宮

Alex123 發表於 19-6-18 18:35
大家只是討論警方是否合理,可能有人可以指出根據xxxx條例規定是合理呢?
我哋係小市民可能有些警 ...

咪就係, 咁簡單都唔敢討論!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:32
呢個鋪...睇到啲人最鍾意未審先判

學人講民主法治...堅係笑話

邊度有叫人審呀?講睇法咋呀c9。。。。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:35
到你未回應呀

你咁講.係咪想表達果日得5個人衝擊立法會同掟磚?

警察係拉嗰幾個,你應該問返警察,我當日都唔在場。係一哥自己話,有5個因暴動罪被驅補。詳情你自己搵返一哥記招睇。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-18 18:41
Sorry..我只係唔鍾意未查清楚說下結論

呢啲做人道理你可能唔明

你大條道理想避開唔答,我明喎

首頁

尾頁

跳至