跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

其實都冇所謂既...
雖然我到時唔會帶c6...但我會帶大仔去....
大家即將會見到一隻生馬騮!

原帖由 CCWai 於 10-4-20 09:31 發表
我都要帶c6黎呀...因為我一個人湊唔到亞囡去咁遠架...加上soha樓下要落樓梯先可以搭lift...到時去到我會叫佢坐埋一邊訓下覺...或者叫佢落街行下等我地喇....

...

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

如果佢果個係女,我覺得佢會每間studio影三四次,仲要影到十歲~~~ kakaka

原帖由 CCWai 於 10-4-20 09:57 發表
heehee~~咁你快d生多個囡喇...
我唸如果你嗰個係囡..你會影得仲多相呀....

男爵府

yeah~~~~~我要左邊面珠仔!

原帖由 CCWai 於 10-4-20 09:59 發表
thks~我地下次出黎比你啜下佢喇~^_^

男爵府

19/6 我ok呀!

原帖由 cyhh 於 10-4-20 10:05 發表
15/5我要去so ha呀,咁不如19/6?

男爵府

呢個提議非常好!
不過我地係0906媽媽~~KAKAKA

原帖由 cyhh 於 10-4-20 11:38 發表
我覺得可以咁…
Total我地有8個造型
-每個bb一個獨立造型(4個)
-佢地著同一style嘅造型衫野合照(e.g winnie the pooh系列)(1個)
-0608媽媽+bb大合照(1個)
-最後兩個,可以一pair pair bb咁影

因為我地多人,可能影得耐,約2點好嗎 ...

男爵府

咁都好喎,唔使浪費左D時間
MOMO果個要WARM UP,可以尾二影...KAKA
咁CYNN同我果個影先~

BOOK都未BOOK.....咁快就排晒隊

原帖由 CCWai 於 10-4-20 12:49 發表
我要等c6放工陪我黎...要3:00pm先可以到....
如果約2點我要遲d先到..你地可以影獨照先~

男爵府

YEAH!
等MOMO起身睇下佢仲有冇其他建議啦~

唔知佢幾點先起身...=______=

原帖由 cyhh 於 10-4-20 13:26 發表
我地呢D叫效率嘛^^

男爵府

OOO...咁女既話由出世起每個星期都會影一次...
頭三個月就要影十幾次喇~

原帖由 cyhh 於 10-4-20 13:30 發表
佢My babyface已經諗住影4次啦...但佢呢個係仔wor...

男爵府

係喎....真係忘記左佢呢幾個星期個SCHEDULE添
如果佢真係生女.....可能影完D相貼上牆,成間屋都唔夠位貼

咁樣應該形容得好D嘛?? KEKEKE

原帖由 cyhh 於 10-4-20 14:39 發表
佢依家一星期都起碼兩次啦^^你太睇少佢^^

男爵府

我21/5都OK喎....第二日又唔使番工,我冇問題呀!

原帖由 cyhh 於 10-4-20 14:58 發表
大家有冇留意,原來21/5係佛誕,大家想唔想早d影?

男爵府

呢個安排都ok呀...
不過係19/6定21/5呀???

原帖由 cyhh 於 10-4-21 09:48 發表
19/6嘅安排,我有一個建議:
因為平時so ha影五個造型,都有兩個鐘,果日我地八個造型,我估佢會俾四個鐘。因為我地bb好難集中晒四個鐘,加上有兩餐粥仔,要預番塔車時間,所以我覺得可以喺兩點半至六點半嘅時段…

兩點半,我同ekko上 ...

男爵府

我地都係講下笑架咋..你唔好介意呀~
我都覺得鐘意影既就影啦,個仔係自己既,唔需要介意人地講野既,而且佢大個左想同佢影佢都唔so你喇...
不過我覺得大個左個樣又可能唔同d,到時可能你又會想同佢影架喇~

原帖由 momo627 於 10-4-20 23:46 發表
見到你地o甘講, 我諗我真係影得太多, 係咪應該cancel d booking ler? 我d friend係fb見到d相, 已經話我影得太多.

其實我好”3分鐘熱度”, i.e. 短时間內好鍾意做同一様o野, 跟住就冇興趣完全唔做, 所以我只會同佢 ...

男爵府

我都覺得朗朗影得幾靚丫~不過可能你鐘意佢望鏡頭笑,但係朗朗又唔多望鏡頭,所以你先唔太滿意囉

或者係佢去到覺得陌生好奇,到時我地一齊去影有咁多bb係到,佢開心一齊玩,可能會笑多d~

原帖由 CCWai 於 10-4-21 01:21 發表
你d相又真係多左dd既~haha~我都未睇完你fb d相呀~
點解你會次次失望呀...朗朗好多相都影得好靚,好可愛呀~

男爵府

我個細仔長期比哥哥"糟質"實,應該冇問題!hahaha

原帖由 momo627 於 10-4-21 11:25 發表

You are too客氣la, haha, no, I do really think he is not cute and photos are not good.....and yes la, he always did sth. in the opposite way to what I want.....I feel disappointed actually everytime ...

男爵府

or your have any special offers for your fans!!!
你呢句講得好!我都希望會有special offer~

原帖由 momo627 於 10-4-21 11:49 發表
Just send message to Soha in fb (we could amend if ccwai has comments later) as follows (in italic below):

3 mammys and I want to have photo-shooting together at Soha. on 19 June (Sat). We saw that ...

男爵府

你同momo真係好勁...

其實我都想影架,不過我c6又唔多喜歡,加上而家開支大左,真係要控制住自己.....

原帖由 cyhh 於 10-4-21 14:02 發表
去多d啦^^我都十卜^^

呢個係我嘅schedule:
24/4: babytimes 2
30/4: my babyface 2
8/5: studio 123
15/5: soha 2
16/6: vp

仲有19/6同你地去呀^^

男爵府

我估計我會影三次到啦...
而且每次我都應該會要晒D相,若果加埋大仔一齊影,次次都千幾蚊,咁我要慳好多野架喇...

原帖由 cyhh 於 10-4-21 14:39 發表
開支大左,咁又真嘅…最多其他野慳d law...

男爵府

咁如果我C6同我講SUPPORT我既話,我都會去盡D~

原帖由 cyhh 於 10-4-21 16:04 發表
之前c6話support我嘛, 咪去盡d ^^

男爵府

咪就係囉...如果帶埋大仔去,淨係同細佬影,佢又會唔多開心,我都覺得好似唔多公平咁,所以應該兩個都會影....
下次我地一齊去影我都要帶埋佢去,希望到時佢乖乖地啦~

原帖由 cyhh 於 10-4-21 16:06 發表
你有2個, 去3次=我地去6次喇...

男爵府

咁岩既~ 我大仔都係4歲,岩岩4月1日先足4歲之嘛
其實我都係暫時同佢地影過一次,因為係我自己覺得唔公平,所以果次我一早已經講左會同佢影埋架喇
自從生左細仔,我都好顧及大仔既感受既....驚佢會覺得失寵丫嘛~

原帖由 kahin218 於 10-4-21 16:59 發表
Ekko, how old is your elder son?
I am same as you, my elder son is 4 yrs old now, but luckily he just played during my little son's photo shooting, but not asking for shooting too, we just take famil ...

首頁
34567...9

尾頁

跳至