美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

平時就做開CD rom....今次要做下分享

我之前見有JM 講 ysl 同dior 兩個大牌子出cushion 已經非常期待,一見ysl 有得登記拎試用就緊係唔執輸即刻登記。

咁今日放工已經殺去counter 拎啦,咁啱去到又無乜人,ba姐姐話可以試下上面喎,見又得閒咪試下lor,一試之下有d失望

上到半邊面感覺有d笠身但都算薄身(不過俾我之前用韓國牌子已經無咁笠),而我本身係混合偏油,ba 姐姐幫我用咗啲碎粉定妝就好d,跟住佢叫我返去試下就走喇...

試完後就去咗dior 專門店,叫ba 姐姐再試埋另一邊面睇下效果,dior 上到面感覺同ysl 差唔多厚薄,但就明顯無咁笠,可以唔洗上碎粉,跟住就..... :money$$

大家如果對lee 兩隻有興趣,記得試上面睇下個效果同感覺

大宅

回覆:irenestar 的帖子

$550

大宅

回覆:sabun 的帖子

係!老實講ysl 個盒靚好多,但真係頂唔到咁笠

大宅

引用:Quote:原帖由+慘仔小寶+於+16-02-26+發表平

原帖由 sk1122 於 16-02-26 發表
你覺得邊款光澤感強d?
絕對係dior

大宅

回覆:YSL / Dior Cushion 分享

上咗妝大約兩個零鐘返到屋企,
雖然ysl 有上碎粉定妝,但我個人覺得ysl 嗰邊比無上碎粉既dior 油。
而妝感兩個唔差太遠,暫時感覺良好

報告完畢

大宅

引用:遮睱到點?其實係粉底定bb+cream?

原帖由 cnu 於 16-02-26 發表
遮睱到點?其實係粉底定bb cream?
遮暇度普通
兩個ba 姐姐都話係粉底黎

大宅

引用:我尋日都係朗豪買左dior,佢搽上面真係唔笠

原帖由 Michellelam1110 於 16-02-27 發表
我尋日都係朗豪買左dior,佢搽上面真係唔笠,我係混合性,用埋佢既snow碎粉,塊面好滑
Ba 都有俾我試嗰支brightening perfect skin corrector...感覺即刻白淨咗同皮膚平滑d...最後我都有買埋

我都諗住會試埋個碎粉

大宅

引用:Quote:原帖由+慘仔小寶+於+16-02-27+發表Ba

原帖由 史科菲 於 16-02-27 發表
請問你講呢支係Dior 定ysl ?
Dior ga...

大宅

引用:我2隻試過,dior+太過薄,ysl+有小小遮睱,

原帖由 cnu 於 16-03-01 發表
我2隻試過,dior 太過薄,ysl 有小小遮睱,用埋黑色支base仲正

最緊要試過,因為人人膚質同要求都唔同

大宅

回覆:YSL / Dior Cushion 分享

買埋啦

首頁

尾頁

跳至