母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

女人最痛,除左生仔,莫過於比剛出牙仔又發牙痕的bb咬。食飽望住你甜笑一下,之後是一下痛入心痺一咬,仲要個頭左右搖晃。除左痛到雪雪聲,惡d同佢講唔好,都唔知可以點>.<
而家4個半月已經出左第一隻牙仔,我打算餵人奶到bb自然離乳,呢個痛出現太早了。媽咪仲幸災樂禍話我會有排痛,因為當年我都咬到佢好痛:;pppp:

大宅

引用:好明白呢,我仔仔十個月先黎咬同扯,損哂,

原帖由 SmallRiceBB 於 12-11-24 發表
好明白呢,我仔仔十個月先黎咬同扯,損哂,最後要由埋身轉泵,奶量急跌,本來想餵到離乳但睇怕快要停產了。 ...
十個月是否已經好多隻牙?

大宅

引用:我個女扯過幾次,+開頭我都係齋叫no,+同整個

原帖由 於 12-11-24 發表
我個女扯過幾次, 開頭我都係齋叫no, 同整個惡樣, 不過都唔掂, 有次我大叫, 因為真係好痛, 仲喪叫左成分鐘, ...
我都有叫,佢會停唔咬,點知下一餐又咬

大宅

引用:就算未出牙仔,如果阿b係咁扯都會好痛。

原帖由 開心仔媽咪 於 12-11-24 發表
就算未出牙仔,如果阿b係咁扯都會好痛。

我仔未夠3個月,呢幾日好多時埋身食完都會扯我個乳頭,之後再扯到 ...
我個仔未出牙之前都會扯,同咬的痛係無得比

大宅

引用:我大女食人奶到3歲從來都冇咬過我。細b醫加

原帖由 Tiffany2 於 12-11-24 發表
我大女食人奶到3歲從來都冇咬過我。細b醫加5個月仲未出牙仔有時會用牙肉咬我。 ...
你女女好錫你呀

大宅

引用:我b兩個幾月時都成日扯住兩頭fing有幾次仲

原帖由 千色mama 於 12-11-24 發表
我b兩個幾月時都成日扯住兩頭fing有幾次仲向後扯甩pop一聲痛死我,我老公聽到都呆一呆 ...
好釆我仔唔識呢招,痛c

大宅

引用:我都係咁… 鬧過扮喊過都冇用 佢十五個月

原帖由 mavisho 於 12-11-24 發表
我都係咁…
鬧過扮喊過都冇用
佢十五個月
我唔想用泵,懶洗野。但如果阿仔再咬,可能要考慮用泵

大宅

引用:你地咁好,+只會鬧BB,+但我唔係,+我除左鬧,+

原帖由 yin-ting 於 12-11-25 發表
你地咁好, 只會鬧BB, 但我唔係, 我除左鬧, 有時痛得濟, 會(MEET)佢塊面好痛, 跟住BB就會喊, 我係唔係好衰呀 ...
我都有衝動想揑佢面珠,唔捨得

大宅

引用:我個仔未滿月都識咬同左右瑶直到離口初初同

原帖由 FLORARA 於 12-11-25 發表
我個仔未滿月都識咬同左右瑶直到離口初初同媽媽講話個仔咬我,佢話邊有咁快,跟住幫仔仔洗脷仔我媽 ...
到有牙仔就不得了

大宅

引用:真係好痛呀,啲牙又利,好似比cutterԱ

原帖由 laperouse 於 12-11-25 發表
真係好痛呀,啲牙又利,好似比cutter&#132985;咁,鬧佢又係咁笑

...
先苦後甜

大宅

引用:我媽話。。。。。。我地兄妹個個出牙都有咬

原帖由 aki0106 於 12-11-26 發表
我媽話。。。。。。我地兄妹個個出牙都有咬,佢辦法係將bb個頭質落奶奶到,透唔到氣自然放口喎,我b4個月, ...
等我試吓先,呢兩日邊咬邊鬧邊笑

大宅

引用:I+am+thinking+if+nipple+shield+help+or+n

原帖由 laperouse 於 12-11-26 發表
I am thinking if nipple shield help or not?
可能得喎,如果鬧唔得,打唔得,焗唔得,唯有買一個試吓

大宅

引用:Quote:原帖由+開心仔媽咪+於+12-11-24+發表

原帖由 Ccb1031 於 12-11-27 發表
我個女扯住黎搖頭,都唔肯放口,玩完又食,食食下又扯有時咬住乳頭黎笑,激死,好采兩個月無牙炸
...
要儘早想辦法制止,我之前又係咁,無阻止,而家出牙真係痛c

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊