嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BB大約歲半,

以上兩款教材, 點揀好??

大家可以比下意見/選擇原因我嗎??
因為都唔係平教材, 所以要諗清楚~thanks!

子爵府

falalala 發表於 13-7-27 15:05
呢個問題我都想問呀, 因為見某D牌子係咁廣告喎, 好似又幾好咁, 又有D心思思.... ...

早兩星期, 有WORLD FAMILY顧問來過做DEMO,
過程的確吸引, 所以想睇下其他媽媽有無意見比下

你有興趣都可以約下佢地做DEMO, OXFORD PATH, 我就呢2日先知佢都有DEMO

可能都會約睇下

子爵府

mandy952 發表於 13-7-30 18:12
回覆 soso3509 的帖子

四萬幾可以買好多書

佢都唔少架, 全部夠睇到小六,
當然, 我就算買都唔會FULL SET一次過, 如果小朋友真係岩用,
先再考慮UPGRADE, 不過現階段仲有好多可以比較, 好難決定><

子爵府

falalala 發表於 13-7-28 22:02
唔該哂你呀, 不過我唸我未必考慮喇, 因為4萬幾都幾貴下呀, 我唸住用D錢黎同一齊返PG玩多D
...

其實我計過, 如果供呢套野, 同上PG其實差唔多,
仲會日日用, 增加親子溝通同埋小朋友會有閱讀興趣,
呢D係PG無既, 我無JOIN PG COURSE,
只係試過堂, 過程短,其實同屋企都差唔多, 小朋友唔洗咁辛苦出出入入
同埋多小朋友, 又要預佢地比較易病

以上為個人比較. 我係FTM, 可能都想小朋友係屋企養成習慣多D

子爵府

vivi0707 發表於 13-8-7 07:33
我真係唔多明,點解disney d 片又舊又殘都要賣呢個價錢,真係貴

係..我都覺佢D卡通好舊, 不過小朋友應該唔識分既~
我貪佢有顧問同外藉老師定期跟進進度, 不過係怕佢公仔太卡通, 小朋見到實物會唔識分?

子爵府

floofy 發表於 13-10-21 20:21
After visiting all the booths in book expo, we finally chose Oxford path for our baby. The first set ...

我都唔太喜歡TV Teaching!!但係咪真係唔睇CD都可以跟到進度??
因我見佢要Step by step 咁學,呢樣我有D唔清楚

子爵府

引用:world+family+大概幾錢?

原帖由 Moon0307 於 14-01-07 發表
world family 大概幾錢?
兩萬幾三萬至五萬幾六萬不等

睇你要幾多教材

子爵府

引用:我都有睇過呢兩套.....但咁貴好似唔係好值.

原帖由 gigi_c 於 14-01-06 發表
我都有睇過呢兩套.....但咁貴好似唔係好值...反而買左套, 佢入面有點讀筆, cd, dvd, 書, game book...最緊 ...
係邊套呀@@指教下丫, thanks

子爵府

引用:我覺得兩套野都各有優點,你話英式發音定美

原帖由 buttbc 於 14-01-23 發表
我覺得兩套野都各有優點,你話英式發音定美式發音好,已經係個人喜好,兩者分別不大,但重點就係大家係咪有 ...
甘有咩甘吸引你買dwe呀??
我泥緊約左兩間睇demo呀

子爵府

引用:咁幾時開始睇 Oxford Path

原帖由 小寶老豆 於 14-04-16 發表
咁幾時開始睇 Oxford Path?
而基本教材要幾銀呀?
搞笑...我仔又係叫小寶
佢地話陀住已經可以聽cD胎教先喎....一套基本都幾萬蚊

子爵府

引用:我果囡6果月,都想問番套本教材要幾銀呀

原帖由 sweetpotato2013 於 14-04-30 發表
我果囡6果月,都想問番套本教材要幾銀呀?
兩三萬起

子爵府

引用:回覆 2vonbaby 的帖子請問half set 幾多錢

原帖由 Taka12 於 14-05-06 發表
回覆 2vonbaby 的帖子

請問half set 幾多錢?如果1歲先開始用有冇效
都兩萬幾..但睇完demo後你又會覺得四五萬果套好好多

首頁

尾頁

跳至