自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 shobi 的帖子

十年前同依家變化好大啦,呢十年美斯嗰名大咗幾多,自我又大咗好多,香港依家嘅政治環境都比十年前凶險好多,十年前就算佢唔落場都唔會咁多陰謀論,亦唔會有咁多人買咗咁貴嘅飛。

男爵府

回覆 WChan 的帖子

同意,佢對香港四萬fans 完全不放在眼內,其他有嘢唔開心,收唔夠錢,有人或事睇唔順眼,乜都好,可以黑面,可以唔理人,但在場呢四萬fans,真金白銀嚟為咗見佢朝聖,簡直俾人當地底泥.

男爵府

回覆 littlefunpig 的帖子

我又覺得渾水呢篇嘢吹得太大啦,用D 上網搵到嘅資料作文,咁識搭雞棚,就唔會俾隻Jewel of the crown美斯嚟香港攪臭自己個名,對自己上市吸水大計完全冇好處,對valuation 作出傷害,政治我唔知,但識金融都知冇可能。

男爵府

回覆 gallygally 的帖子

唔關國際金融中心事,祇不過管冶今日形勢嘅香港唔容易,要好大政冶敏感度,今次件事係唔係始於政冶我哋暫時唔知,但好多事都容易同政治扯上關係, 相信佢都上咗一課,俾啲時間佢吧。
今次李特首同班高官都唔應該咁高調去,香港今時唔同往日,有份出錢,佢哋應該睇實啲錢同條款保障香港人嘅利益已可,呢樣政府係有做得不足,唔可以一句商業機密就唔過問。

男爵府

一個IPO 得嗰幾千萬,做唔做都罷啦。

男爵府

渾水講嘅班主係食大茶飯嘅噃,如果係幾千萬都照殺而又同時玩臭自己同crown jewel 喺中港嘅名都冇所謂嘅話,咁我無言啦,大家冇需要再討論因為睇法完全唔同,希望你唔好介意。龍年事事順利,身體健康。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊