時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

littleyan 發表於 19-11-15 14:24
我係電視睇到既全部都係d 黑衣男女, 及自稱路過既市民用呢句說話去問候警察,
我真係配服d警察咁好忍耐力, ...
有黃屍話我同你係同一個人,話我哋同一個人用唔同account覆佢

別墅

唔好意思我路過,請容許我講句自認為公道既說話
樓主,睇左你個post 4頁就睇唔落去,你有咁多時間係度嘈,點解唔花多d時間照顧下對子女??佢地病到入醫院你仲有心情係度口水戰,真係有無搞錯??
如果你揍仔壓力大想人可憐下,明知立場唔同應該避談政治或者去政見一樣既討論區,你而家個post已經唔係想大家take care身邊小朋友安全,完全變左質,何必激人一千自傷八百

Litteyan amy11,要講既講完,唔講既都講埋,政見不同講咩都無用,都兩三日不如算吧啦,唔係話最好既方法係無視咩??又何必氣己一千傷人八百

仲有另一位話呢度比騎劫左既朋友,抱歉請原諒我直接小小,香港係有言論自由既地方,有咩騎劫唔騎劫???只係政見一樣咁岩係同一個地方,正如你唔會去連登話果度比人騎劫左一樣,都係果句,政見唔同既人請唔好同佢講野,明知呢度係咁你都要不停用咁既言詞,貪好玩??

個人己見,唔岩聽既亦唔需要反駁我,請自便繼續

珍珠宮

obi069 發表於 19-11-14 07:59
上星期班警察唔知為咩凌晨放催淚彈,我個仔就嘔左三日,然後星期六去醫院排急症三個鐘,凌晨三點入院! ...
仲得閒嚟開新account, 快d去照顧對仔女啦。

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

樓主算把啦。我有差不多15玩BK經驗,呢度巳在10年前已開始變。
以前係可以討論,現在係唔啱就會有一班10年內才玩的圍攻你。無聊到睇你舊post,話你不是 /甚至毒鬧你家人。由佢哋發up瘋,當佢哋精神病發作[/豕smiley]

**一陣又會有人圍攻我

男爵府

obi069 發表於 19-11-14 12:10
回覆 usbaby 的帖子

唔好倒轉講,明明六月開始全部和理非,但警察6.12照用大量催淚彈,慢慢縱容黑社會斬人 ...

我終於明白咩叫做扮訓的人永遠叫唔醒!

別墅

其實我好支持唔好用tg,對付暴徒最好直接用真槍,可惜警隊有指引,佢哋真係辛苦

子爵府

obi069 發表於 19-11-14 12:10
回覆 usbaby 的帖子

唔好倒轉講,明明六月開始全部和理非,但警察6.12照用大量催淚彈,慢慢縱容黑社會斬人 ...

六月點會係和理非,有警察被暴徒打到右邊眼臁縫了8針,點解所謂和理非可以心盲。

複式洋房

回覆樓主:

我曾經在荃灣路過,等車番屋企,親眼睇住一大班黑衣人搬走d欄杆,設路障,有黑衣人拎住汽油彈拋向中銀,其他人就即刻叫囂,好開心!當時我真心覺得佢地傻左,成班喪屍咁。當警察向佢地射催淚彈就即刻走,我親眼見到有黑衣人即刻除衫換番白色衫,扮番路人。
當你自己的仔女因為你唔答應佢地的要求,而在自己屋企打爛晒d野,睇你會點做?開頭可能你都淨係會鬧下佢,但佢依然理所當然,唔聽講,繼續打爛,咁睇你打唔打佢?!就算你唔打佢,都會趕佢走,當無生過。

適當和平的示威,我非常同意,有權表達自己的意見和爭取一下。但所有暴力犯法行為,我係唔會贊成。

別墅

obi069 發表於 19-11-14 12:33
而家上水又有一班暴徒攞鐵通周圍打人!又唔見有警察放催淚彈?

你又知冇?
有時新聞報章係唔會講
我呢邊放左兩個都冇人公報

平心靜氣講
如果你只帶個人仇視警察
咁呢個城市好快完結
睇野係要睇兩邊
我自己都有打過999無數次
我屋企每晚個邊都有人用喇叭播差佬資訊
有時夜晚12點
有時深夜2點
多得班業主立案法團
話有事唔可以報警
直接搵管理處
就可以幫我地住戶
我打去999都怕左我地投訴
叫我地直接聯絡管理處
就係因為你仇警
我樓下個獨居老人因喺廁所跌倒
Call999
冇人聽
多得班小朋友玩999電話
佢就訓左兩個月醫院
我唔知你平時點教小朋友
但我認為要理性分析每一件事
並唔係不停指責佢地處是手法
佢地就會改變。
停一停,想一想。

別墅

YAUHY 發表於 19-11-16 16:26
我曾經在荃灣路過,等車番屋企,親眼睇住一大班黑衣人搬走d欄杆,設路障,有黑衣人拎住汽油彈拋向中銀,其 ...

認同

別墅

啤梨Bella 發表於 19-11-15 09:27
可否搵人解釋一下?
尋日紅隧封左,冇警察係度,暴徒咪又係燒左收費亭
放火燒舖燒到樓上住宅,一句搞大左就 ...

你岩
最好笑班人成日話咩都差佬做
佢地會喬裝
浮屍跳樓都係被自殺(emoji)
香港未發生呢個運動時
都好多香港人自殺
又唔見佢地對比
而家個個都偵探頭腦上身
話跳樓唔會有血
有個砍豬肉佬又話條屍雪左好耐
應該死左好耐
有個又話做驗屍
話睇到死者係被自殺
反正就係包羅萬象
好似二十年前大陸咁
咩傳聞都有
反正我就係唔信
我認為凡事都講証據。

別墅

obi069 發表於 19-11-14 12:43
回覆 littleyan 的帖子

你唔睇內容?我係中層唔落街就俾催淚彈影響!

大把人都食TG
咁可以點?
你唔滿意既
唯一辦法就係
你移民
我自問我冇能力走
我睇你都有機會走到
呢場運動都有排玩
我建議你及早離開仲好
好過日日上黎呻差佬點衰點衰
去到美國冇TG食
不過好大機會見真槍
你自己好好想想

伯爵府

牛年勳章

tirisc 發表於 19-11-16 09:12
其實想知如果吾放tg同用實彈,警察點應付先最合適?
系米警察一字排開任暴徙宰割,令佢地良心發現,回頭是 ...

既然接受到氣油彈, 磚頭, 鐵通, 同噴漆
咁不如叫D警察都係用相同武器來對付暴徒囉

元朗班白衣用藤條, 棍, 無氣油彈, 大家都話係黑社會,

咁有氣油彈既黑衣直頭係恐怖分子啦

大宅

或者吾想警察放tg, 暴徙一搞事,支持者即出黎頂住,勸退佢地放下屠刀,雖然我冇資格代表香港人,但衷心講句:吾該曬!

男爵府

Martin_W 發表於 19-11-16 15:04
其實我好支持唔好用tg,對付暴徒最好直接用真槍,可惜警隊有指引,佢哋真係辛苦 ...

好認同

男爵府

obi069 發表於 19-11-14 07:59
上星期班警察唔知為咩凌晨放催淚彈,我個仔就嘔左三日,然後星期六去醫院排急症三個鐘,凌晨三點入院! ...

樓主,好好照顧小朋友.
在網上揾吓資料,原來用梳打粉清潔屋企可去 催淚氣體嘅嘢.
飲綠豆水可去身體內既毒素.
吾好嘥精神再嚟呢度, 講警察的不是......!
take care!

男爵府

obi069 發表於 19-11-14 11:21
點解呢度有人咁冷血?自己無仔女?

我個仔得兩歲幾,幼稚園一班幾個同學都腸胃問題病左。坑口邊有咩示威, ...

住香港幾十年,除咗2014佔中同呢幾個月,警察係從未試過放催淚彈,冇呢啲攪亂香港嘅運動,就冇機會比警察如你哋口中講[亂放]催淚彈,你估警察好似班暴徒食飽飯冇屎疴咩

複式洋房

0404lau 發表於 19-11-14 10:31
回覆 lihomahk 的帖子

吾洗,炸死你班YC,香港可回復安定繁榮架嘞..你地都係話為我地將來嗎?你地去死就為我 ...

希望你無小孩,未有真心唔好生

複式洋房

littlecake 發表於 19-11-17 08:28
住香港幾十年,除咗2014佔中同呢幾個月,警察係從未試過放催淚彈,冇呢啲攪亂香港嘅運動,就冇機會比警察 ...

按你logic分析,咁啲市民上街,之後變到宜家咁又食飽飯冇屎屙?

首頁

尾頁

跳至